Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
lleennttiillkkoo no možná to jde, zavolám si a uvidím. Ale určitě to má nejaké hranice…zas už by bylo moc kdybychom chtěli dát třeba Johanečka
nebo něco až tak mooooc ![]()
tohle jsem našla:
„Zapsána mohou být dvě jména, která nesmí být stejná; dítěti, které není občanem a jehož rodiče nemají státní občanství České republiky, lze zapsat více jmen. Zápis jmen zkomolených, zdrobnělých nebo domáckých nelze připustit. Rovněž není přípustné, aby osobě mužského pohlaví bylo dáno jméno ženské a naopak, aby jako jméno bylo dáno dítěti jméno neosobní (tj. označení věcí, dnů apod.), anebo jméno, které má žijící sourozenec.“
Pokud si chceš přečíst všechno: http://krestni-jmena.cz/clanky/?…
Příspěvek upraven 25.10.10 v 16:05
Tejchi píše:
lleennttiillkkoo no možná to jde, zavolám si a uvidím. Ale určitě to má nejaké hranice…zas už by bylo moc kdybychom chtěli dát třeba Johanečkanebo něco až tak mooooc
Jé, tak to dej pak určitě vědět. Ne, že bychom plánovali další holčičku, ale člověk nikdy neví. A Johanka se mi líbí (a nejspíš bychom se i shodli s manželem), ale Johanu bych nedala. ![]()
Holky tak jsem vlala na matriku a prý to jde, Johanka tam je pod Janou, takže super!!!!!
![]()
Tejchi píše:
Holky tak jsem vlala na matriku a prý to jde, Johanka tam je pod Janou, takže super!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Jinak při pochybnosti bych zavolala rovnou Knappové - my jme chtěli dát jméno z Hvězdnejch válek, tak manžel jí brnknul a šlo to ![]()
Nakonec jsme teda dali jiný, kvůli jeho významu v arabštině.
Ja bych na zdrobneliny byla opatrna, az ji bude 15 tak bude zurit a predstava, ze mam zdrobnele jmeno a je mi 50,70 atd. takova Mgr.Barunka Kyndlová, Evička Pařníková a evičce je 64 llet
mooch mohla bych vědět jaký?
Tejchi tak vidíš gratuluju a třeba jednou dosáhne stejně udatných synů jako Johanka(Jana) z Arku
Ahoj, kam se paní Knappové volá? Nebo pokud máte někdo knížku, je tam jméno Thea.
Leia.
Problém je, že v Egyptě je nějakej druh ovcí s plochým ocasem a leia je název pro tuk v tom ocase. Samo o sobě by to asi nevadilo - ale zádrhel je v tom, že polovina rodiny je z Egypta.
Terrad píše:
Ahoj, kam se paní Knappové volá? Nebo pokud máte někdo knížku, je tam jméno Thea.
nám dali číslo na matrice v porodnici
Moooch hm tak to je blbý…
Jizvíková přesně z tohodle důvodu jsem upustila od původního nápadu dát synovi jméno Vítek, nakonec jsem si řekla, že v rodným listě může mít napsáno co chce, stejně mu nejspíš nikdy nikdo VÍTE neřekne.
Aha, to se u nás nedělá. Manžel se do They přímo zamiloval, tak to budu muset zjistit. ![]()