Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tejchi - známí mají Johanku, ne Johanu, takže to určitě jde. A mimochodem, je to krásný jméno! Mojí druhý mamce (taťkovo druhé ženě) říkáme Maruško, říkají jí tak celý život a divný mi to nepřijde, i když už jí je skoro 60 let. Je to prostě Maruška ![]()
Paí mi říkala že kdybych chtěla jméno co v té knizenení že za to se platí a žádá se paní Knappová ![]()
Tejchi píše:
Paí mi říkala že kdybych chtěla jméno co v té knizenení že za to se platí a žádá se paní Knappová
Tak to je vtipný.....si taky nechaj za chvilku zaplatit za všechno a ještě mi nějaká baba musí povolit, když budu chtít svoje dítě pojmenovat nějak zvláštně ![]()
mooch píše:
Leia.
Problém je, že v Egyptě je nějakej druh ovcí s plochým ocasem a leia je název pro tuk v tom ocase. Samo o sobě by to asi nevadilo - ale zádrhel je v tom, že polovina rodiny je z Egypta.
krásný jméno:-)
ale rozesmálo mě to
jakože představa že to jméno dáte a teď jen pozorovat jak se rodina tváří ![]()
Tejchi píše:
Holky tak jsem vlala na matriku a prý to jde, Johanka tam je pod Janou, takže super!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to gratuluju
![]()
Sestra chtěla Amálku a ta nejde musí být Amélie a před dvěmi lety sestřenka čekala holčinu a chtěli jméno Běta, na jedné matrice tvrdili, že to nejde, že jedině Alžběta a na druhé, hledali hledali a malá se Běta jmenuje-ještě řekli, že je možno i Bětuše.
Takže na jednu matriku bych nespoléhala a tam, kde by prohlásili, že to možné je, bych to chtěla vědět odkud čerpali.
lleennttiillkkaa myslím že zas úplné zdrobněliny a vše ti nepovolí!!
Jinak kontakt na paní Knoppovou:
PhDr. Miloslava Knoppová Csc.
Kabánské náměstí 1322/17
100 00 Praha 10
tel. 271 733 481
Tak tu adresu si musím hned uložit,díky Tejchi. ![]()
Mooch,myslím,že když před mými syny navrhnu jméno Leia,tak máme rozhodnuto,budou nadšení
Naštěstí žádné příbuzné v Egyptě nemáme ![]()
jizvíková píše:
Ja bych na zdrobneliny byla opatrna, az ji bude 15 tak bude zurit a predstava, ze mam zdrobnele jmeno a je mi 50,70 atd. takova Mgr.Barunka Kyndlová, Evička Pařníková a evičce je 64 llet
Souhlasím, když jsem pracovala na telefonní lince a volala Janička Ptáčková, 75 let - bylo to fakt úsměvné ![]()
dianda píše:
Tak tu adresu si musím hned uložit,díky Tejchi.
Mooch,myslím,že když před mými syny navrhnu jméno Leia,tak máme rozhodnuto,budou nadšeníNaštěstí žádné příbuzné v Egyptě nemáme
to jsem ráda, že ho uplatní aspoň někdo ![]()
ave píše:jizvíková píše:Souhlasím, když jsem pracovala na telefonní lince a volala Janička Ptáčková, 75 let - bylo to fakt úsměvné
Ja bych na zdrobneliny byla opatrna, az ji bude 15 tak bude zurit a predstava, ze mam zdrobnele jmeno a je mi 50,70 atd. takova Mgr.Barunka Kyndlová, Evička Pařníková a evičce je 64 llet
No holky to je zas fakt…
Asi to zní divně u staršího člověka ![]()
AHoj, existuje knížka jmen, které jsou u nás povolené, tuší od knappové??? Nejsem si jistá, můžeš dát jména co jsou tam, jiná ne.
No, to je fakt, my měli na gymplu učitelku a jmenovala se Ivanka, bylo jí asi 55 ![]()