Vlastní studio, mohlo by to vydělávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.9.12 23:36
@Anonymní píše:
Jediné co mám, tak je kapitál, ale zkušenosti s podnikám bohužel žádné.

Tak to gratuluji, protože máš to, co většina lidí, kteří chtějí začít podnikat nemají :mrgreen:. Ať to vyjde!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.12 23:39

Akorát mám strach, abych na tom neprodělala a nevyhodila tak peníze z okna.

• Citovat
  • Upravit
5664
30.9.12 00:27

Musíš počítat, že nejmíň půl roku nebo i rok to bude spíš prodělečná činnost, kor s takovou cenou. Na druhé straně máš velkou výhodu vlastního objektu, nejvíce podobných firem krachuje především na nájmech. Bohužel musíš počítat, jak už zde někdo psal, s velkými odvody - sociální, zdravotní, daň z příjmu, nechutné odvody za zaměstnance - pokud nebudou dělat brigádně. Sama tam dělat nemůžeš, pokud budeš předcvičovat, někdo bude za barem. Dále nestačí jen hygiena, ale prostor pro tuto činnost (plus kavárnu) musí být zkolaudován, atd atd. Je toho mraky.
Ale pokud máš peníze, všechno jde.
Hlavně záleží i na super reklamě. V Praze je to jednoduché, ale na malém městě je to už risk. Na druhou stranu se mohou sjíždět klientky z většího okolí, neměla bys takovou konkurenci, jaká hrozí v Praze. Hlídání dětí je velké plus. To by bylo jak zpoplatněno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
30.9.12 00:36

Taky by sis musela zjistit, zda prostory pro toto podnikání nemusí splňovat speciální kritéria, což kavárna musí, nevím, jak „tělocvična“. Vklad není jen do přístrojů, ale vše kolem. Jen vybavení kavárny musí splňovat tolik věcí, že se to hodně prodraží. Když si pak spočítáš, že rekonstrukce, vybavení, energie, reklama, výplaty, poplatky za ostatní věci, co Tě nejprve ani nenapadnou, plus odvody a daně, atd., tak bys musela mít početnou klientelu, abys za 90,–Kč na hodinu vydělala.
Ale jak jsem psala, máš výhodu vlastního objektu, odpadá nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
30.9.12 06:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych zkusit rozjet své sportovní studio. Akorát mám strach, jestli by byl o to zájem. Měla bych představu předcvičovat pilates performenc, těd si hledám kvalifikační kurzy. Je to cvičení na lavicích. Nikde v mém okolí tohle cvičení není, jsem ale z malého města, tak mám strach, jestli by o to byl zájem. Chtěla bych tam mít dětský koutek s hlídáním děti. Takže by mohly chodit i maminky, které mají malé děti a jsou bez možnosti hlídajících babiček. Dále bych měla představu najmout si výživového poradce, který by sestavoval i jídelníčky. A chtěla bych tam udělat i posezení, kde si můžou zákaznice objednat kafe a snack. Myslíte, že to může vydělávat?? a byly byste ochotné zaplatit 90kč za hodinu cvičení??
Budu ráda za každé postřehy, co by se dalo ještě vylepšit.
:think: :think: u nás tohle studio zaniklo a spíš se drží studio, kde je všechno..posilovna..pilates..trampolínky..spinning atd.Co se týká vstupného tak záleží na co člověk jde a nebo se vyplatí pernamentka. Já za posilovnu platím 60kč a je v tom i pití na cvičení..cena je za hodku, ale trenéři nás nechají klidně i 1,5.Jsme ale malé město, takže cena se musí podle toho vyvíjet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.9.12 09:13
@Anonymní píše:
Akorát mám strach, abych na tom neprodělala a nevyhodila tak peníze z okna.

Určitě neinvestuj všechny peníze, propočítej pořádně s rozmyslem, neunáhluj se a začni postupně pomalu…nemusíš mít hned špičkové vybavení a několik strojů. Počítej se všemi varianty, kdyby se nedařilo, ať nespláčeš. A naopak, když se bude dařit, začneš postupně rozšiřovat studio a třeba ani nebudeš muset sáhnout do části původního kapitálu :kytka: a investuješ z vydělaných peněz. Přeji hodně štěstí, ať se daří ;)

Příspěvek upraven 30.09.12 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.9.12 09:16

Ještě poznámka k té kavárně, s tím bych měla strach, od toho bych upustila :think: Nějaký bar s nápoji, jak to bývá v posilovnách to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.12 10:36

Holky díky, je toho opravdu hodně, to hlídání by bylo spoplatněno, protože bych musela najmout nějakou kvalifik. osobu.

• Citovat
  • Upravit
1702
1.10.12 10:09

Podle mně je 90,– Kč za takové cvičení málo. Spinning stojí 90,–, nebo
HEAT, pokud je dobrá lektorka lekci naplní i tak. Takže bych se nebála za spec. cvičení dát speciální cenu…pokud chceš 5 strojů, tak si myslím, že najít 5 ženských, co dají za hodinu 150,– nebo 200,–Kč je i na malém městě více, než možné. Ono je to i na malém městě potom něco jako prestiž…já na to mám, já chodím na cvičení k ANONYMNÍ za 200 na hodinu. Budou tam jezdit i s okolí z většího města, když to jinde není…hlídání ano, rozhodně bych přidala i jiné cvičení!!! Protože ty, co tam půjdou na powerplate nebo powerjogu:-) např. si všimnou pilates a příště to zajdou také zkusit a naopak.Nebo tam potkají kámošku, co chodí na jinou lekci a řeknou si o tom dál. Myslím, že s tím kafem to není tak složité. Např. v Brně na dětském plavání mají profi mašinu na kafe a dělají tam Illy, prodávají zákusky i toasty, dělají mléčné koktejly…nevedou hostinskou činnost( což je teplá kuchyně),ale občerstvení…pokud jde o marketing zvolila bych to, že bych reklamu udělala tak o 2 měsíce dřív, než otevřeš, stejně jako nový iPod se do povědomí lidí uvádí o půl roku dříve, aby jej všichni chtěli a stihli naškudlit prachy, at se ženský těší na nové cvičení a možnost někam jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.12 10:25

Denulenko díky za postřehy. Ted ještě sehnat ten kvalifikační kurz v CR. Určitě bych tam chtěla ještě ten Power plate, na ten bych si taky udělala kvalifikaci.

• Citovat
  • Upravit
44
23.8.13 22:43

Zakladatelko, mohu se zeptat, jak to dopadlo, premyslela jsem nad necim podobnym, taky mam prostory, ale zadne zkusenosti s podnikanim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat