vlastní výroba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
384
28.4.06 15:04

vlastní výroba?

Ahojky maminky,

možná že zakládám diskusi která tu již proběhla,ale ač jsem hledala a fakt se snažila,nenašla jsem to pravé ořechové,tak se kdyžtak na mě nezlobte :? Ale ráda bych vás poprosila o rady jak udělat vlastní dětskou přesnídávku a také šťávičku.Známá mi radila ať dcerce vymačkám šťávičku z mrkvičky nebo jablíček,lze to?Budu vděčná za každou vaši radu :wink: Asi vypadám jako nějaká citlivka,že nechci dát kupované,ale pokud to bude mé dcerce chutnat ode mě budu mít z toho trojnásobně větší radost!!!Snad mě chápete :idea:

Všem přeji krásné jaro,
Paulinka + Anetka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
28.4.06 17:52

Paulinko, myslím, že při věku tvé dcerky máte skutečně na čerstvé šťávy moc času…já je tedy zatím nedělala, ale syrové ovoce a zelenina se doporučují až po řádném ozkoušení vařené varianty, zda nejsou na ně špatné reakce. a s příkrmy se začíná od ukončeného 6.měsíce, někdo doporučuje u nekojených dětí začít od ukončeného 4. Na šťavičky máte teda dost času:) Nevím zda kojíš nebo ne, pokud ano, MM pokryje veškeré potřeby tekutin i v parném létě, pokud jste na UM, při vedrech můžeš přidat čistou vodu či čaj. Na rady známých se vykašli:)
Jinak recepty na přesnídávky tu někde jsou, nechce se mi to hledat :oops: ale nic na tom v podstatě není-rozvaříš ovoce, přidáš dle chuti cukr či glukopur a zavaříš. Někdo k zahuštění používá pudink či nějakou nemléčnou kaši.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
29.4.06 19:33

5 kg oloupaných jablek
2,5 l vody 0,5kg cukru
3 pudingy (vanilkový)
Ovoce rozvařit, rozmixovat, přidat cukr, přidat puding a nechat přejít varem. Dat do sklenic a zavařit. Můžem před koncem varu přidat dvě kostky tvarohu.
Já to malé dávala, ale až kolem 9 měsíca. Ovoce můžeš dát jiný, nám třeba hodně chutnala broskev, taky jsem dělala banánovo, jahodový. Pokud tam přidáš tvaroh pozor na alergie a tvaroh se obecně doporučuje až později. Ale máš to zavařený, takže když to v létě uděláš tak to v poho můžete v zimě papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
2.5.06 19:42

pudink bych tak malemu diteti nedavala,je v nem barvivo a aromata coz clovek ani nevi co je..
Sirove ovoce a stavy nejdriv az po 6mesici..
POkud chces davat neco k piti,delej hermankovy caj,nebo fenyklovy,nebo obyc. vodu..

JA kupuju ovocne stavy BIO,kde je jen stava z ovoce 100% bez cukru,barviv.
Presnidavku udelas tak ze povaris ovoce ve vode nebo v pare az je mekke rozmuxujes a je to,ja nedavam cukr..do toho trochu ryzove kase,bez cukru..nebo ovesne vlocky,ale tam je lepek.
Takze na zacatek jen ovoce…
Od 5-6mesice muzes davat sirove ovoce,nastouhane..

Moje mama nastrouhala mrkev a ty stavu z ni davala po lzickach,ale nejdriv po 6mesicich,a na zacatek jen lzicku..Z jablicka stava zhnedne a meni chut..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.1.16 16:00

VKbag

Dělám na zakázku kabelky z papíru :)

https://m.facebook.com/VKbag/

http://vkbag.webnode.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit