Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky látkařky, jaké z nich doporučujete? Rozhoduji se mezi těmito dvěma vlňáčky. Do vlňáků jdu poprvé. Jedny kupuji na novoška a druhé na dvouleté dítě. A ještě jeden dotaz: je někdo spokojený se zavazovačkami Disana? Uvažuji o nich (mimo jiné pleny) na novoška na doma.
Poradíte? Děkuji ![]()
zde jsou odkazy:
http://www.ekopleny.cz/…l154972.html?…
S vlňáčky ti neporadím, mám doma pletené a spokojenost, akorát na noční přebalovaní mi přijdou nepraktické, alespoň moje dítko to natahovaní děsně probudí. Tak jsem pořídila ještě na patentky, mám anavy, ale ty teď nejsou, nicméně tyhle jsou hodně podobné: http://www.latkovky.cz/…tar-barevne/
Zavazovačky Disana jsou super, používám doma úplně bez svrchňáků.
Vlňáky popolini neznám, mám disany a jsem max. spokojená. Ale řekla bych že budou dost podobné.
Zav. Disana mám celkem ráda, někomu ale nemusí vyhovovat to vázání. Mám je radši než váz. popolini. Na novorozence jsem je neměla.
Jani1, Pomerančo, děkuji za odpovědi. Máme doma flanelové Anavy a plánuji na novoška ještě jedny dvoje koupit, ale říkala jsem si, že zkusím i ty vlńáky. ![]()
Příspěvek upraven 09.02.12 v 22:50
Pravda, mám jednu vázací popoliny a disany jsou rozhodně lepší.
já myslím, že vlňáčky Popolini nebo Disana je jedno, osobně mi přijdou skoro stejné. Co jsem ale čuchla k Babyidea, tak jedině ty ![]()
S vázačkama neporadím
, ty nevedeme
Ahoj,
tak zavazovačky Disana používám tak od dvou měsíců malého (dřív jsem si netroufla), ale teď bude druhé mimčo, tak právě plánuju ten úplný začátek v zavazovačkách do nich vkládačku nebo čč narovno. Myslím, že zavazovačky nebo čč jsou na novorozence ideální, nikde netlačí, dobře je přizpůsobíš …
Vlňáky mám Disany a samodoma pletené. Disany jsou držáky, nic nepropustí, ale na novorozence bych se bála - přeci jen kadí každou chvíli a vlňáky schnou dlouho. Na syna jsem je používala až tak v půl roce. Jsou fajn, na léto mi ale přijdou moc tlustý, taky záleží na jakou plenku je chceš, noční plenku do odpovídající velikosti nenarvu, denní bez problémů.
Jinak známá, co prodává plenky, říkala, že materiálově jsou skoro stejný, Disana má jen delší nohavičky, Popolini tělíčko (to mi kupodivu i Disan někdy chybí).
Příspěvek upraven 09.02.12 v 23:23
Ahoj, tyhle vlňáčky neznám,ale řekla bych, že to navlíkání musí v noci dost budit. Já měla tyhle
http://www.obchod-latkovepleny.cz/…-kg/d-70426/
jsou teda dražší, ale na patentky a naprosto super, nikdy neprotekly a nikdy po nich dítko nebylo opruzené.
j.a.n.i1 píše:
Pravda, mám jednu vázací popoliny a disany jsou rozhodně lepší.
Mě naopak přijdou lepší Popolini (mám 3 a Disany 6), mají trochu delší ten chobot, krom toho se mi na chobotu Disany začly párat, Popolini vůbec … ale jinak jsou v podstatě stejný, při výběru je to nakonec jedno …
Tak mě Disany a Popolini přijdou de facto stejné. Ano, Disany mají krapet delší nohavičky, ale o kousíček a Popolinky že jsou vyšší? No asi ano - také o krapet, ale já mám Disany a malá je má dost vysoko, takže myslím že rozdíl také zanedbatelný. Vlňáky od Babyidea jsou faj a krásně sedí - co mi na nich vadí je to, že jsou hodně úzké a špatně se na mimino natahují - u většího prcka je to už asi fuk, ale u malého mimina to nebylo moc příjemné. Každopádně když už je nasadíš, sedí krásně
..Na malé mimi ale právě už jen ty Disany či Popolini - ty se natahují krásně.
Vázačka Disana - na malou jsem nezkoušela, ale prodávají se hodně a maminky si je chválí, tak je určitě vyzkoušej - super je, že jsou tak variabilní a vycpeš je čím potřebuješ ![]()
Holky díky za rady, možná tedy s vlňáky ještě počkám a na novoška pořídím radši jiné svrchní. ![]()
Vlňáčky Popolini jsem právě vyhodila. Před několika měsíci jsem si koupila dvoje. První jsem poprvé vyprala a když uschly, byly úplně tvrdé, úplně zplstnatělé. Dodatečně jsem zjistila, že jsem je sušila na sluníčku, proto ztvrdly. U druhých už jsem si dávala větší pozor. Syn se ale jednou trochu víc počůral, takže byly trochu víc provlhlé a od tohoto okamžiku začaly pomalu ale jistě tvrdnout taky. A to jsem dodržovala při ošetření vše přesně podle návodu. Navíc syn byl v těch vlňáčcích tak nabalený, že se nemohl skoro vůbec hýbat. Teď používám svrchní kalhotky s polyuretanovým zátěrem Haipa Daipa a jsem moc spokojená. Syn má hned útlejší zadeček a může se líp pohybovat. Tyhle kalhotky jsem používala i na dceru, a byly nezničitelné. S ošetřením není žádný problém, hodím je do pračky s plenami. Takže do žádných experimentů se už nehrnu a vlňáčky Popolini nedoporučuju.