Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, od včerejška mám citlivý vnitřní koutek oka…vnitřní koutek mam zarudlý…nebolí vůbec, jen když se ho dotknu a je vidět že je oproti druhému koutku mírně oteklý. Co jsem četla, tak ječný zrno i zánět spojivek bolí i bez dotyku. Ale mě jen když se toho místa dotknu, žádné řezání, pálení…nic. Nevíte co by to mohlo být? V sobotu odjíždím na dovolenou ![]()
1. nedotýkehte se toho - zanášíte tam další možné patogeny.
2. vykapávejte to oftalmoseptonexem.
3. pokud to do tří dnů nepřejde, jděte k lékaři.
Kapat ophtalmoseotonex a neco na vyplach. Pouzivala se borova voda, nevim jestli se pouziva porad. V lekarne poradi. Do trech dnu by to melo prestat. Muze to byt z pruvanu ![]()
A prodávají ho pořád???já četla na netu že se přestal vyrábět…
@veruuuuu píše:myslis ten ophtalmoseptonex? Pred pul rokem jsem ho kupovala tak nevim
A prodávají ho pořád???já četla na netu že se přestal vyrábět…
Někdy se tak ohlašuje zánět spojivek, při zánětu otékají na spojivce i vývody slzné a mazových žlázek. Zkuste si sehnat v lékárně boraxové oční kapky, které vám uleví. Do oka nesahejte a šetřete ho. Nejlepší mu dělá, když je zavřené a zvlhčuje se za víčkem. Pokud to nepřejde, tak jděte na oční, dostanete kapky s antibiotikem, v současnosti nejčastěji Maxitrol kapky.
Pokud na oční půjdete rovnou, je to to nejlepší, co můžete pro sebe udělat a ušetříte si bolest.