Vnuknutá myšlenka a Váš názor - využití placenty

11502
3.4.11 14:40

Vnuknutá myšlenka a Váš názor

Počítám s přejmenováním diskuze,takže jsem se nenamáhala s vymýšlením lepšího názvu.

Každý se tady hádá na téma Porodné - ano či ne?

Porodné se zrušilo, to ví každý, ale jedna mamina mi vnuknula myšlenku a tak jsem si trošku pohledala a zjistila věc, která se mi vůbec nelíbí. Zajímají mě Vaše názory na toto:

Ta maminka mi řekla, když jsme se bavily na téma Porod a porodné, že jí štve, že to zrušili, ale že už má odrozeno a víc dětí mít nebude, ale jedno jí to není. Protože prý kdyby šla znovu rodit, tak si nechá vydat placentu, jenže! Zákon toto nedovoluje, tzn. nedovoluje odnés placentu mimo porodnici, takže se stává vlastnictvím ne nás žen, ale porodnice a následně…

Co tím chtěla říct. Z placenty, kterou teď už dáváme zadarmo se vyrábějí krémy, což já do té doby nevěděla! Takže z nich mají pak firmy nemalé zisky. No pohledala jsem a je fakt, že ve složení těch krémů je placenta psaná.

Ne, že bych rodila děti pro peníze, to ne, chci ještě jedno a je mi jedno jestli za něj peníze dostanu nebo ne. Ale s tímto opravdu nesouhlasím, jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
3.4.11 14:48

S placenty krémy????Tak to slyším poprvé 8-o Ale popravdě je mi to jedno,at si ji vemou,to „dražší“ si domu odnesu já.Kdyby mi ale za ni dali třeba 50 tis :-P :-P :mrgreen: :mrgreen: Dělám si srandu.Až mám husinu,když si představím,že se mažu „placentou“ :lol: Takže můj názor,pokud to jsou krémy,tak mi to neva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.4.11 14:54

Porodne se nezrusilo ale uplne ne? Zustalo na prvni dite… :think: S prijmem do 17tis. mesicne :think:

Jinak teda jsem nevedela, ze placenta ma takovou hodnotu 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.4.11 14:57
Monny89 píše:
Porodne se nezrusilo ale uplne ne? Zustalo na prvni dite… :think: S prijmem do 17tis. mesicne :think:Jinak teda jsem nevedela, ze placenta ma takovou hodnotu 8-o 8-o

Ano, zůstaly vyjímky kde se vyplácí porodný. Ale placentu si berou od každý z nás. A pro kosmetický účely tu hodnotu má, protože jen jeden blbej krém 15ml což je nic, stojí pomalu 300,– a to je pouze jeden, který jsem si vyhledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
3.4.11 14:57
Pettulle píše:
Monny89 píše:
Porodne se nezrusilo ale uplne ne? Zustalo na prvni dite… :think: S prijmem do 17tis. mesicne :think:Jinak teda jsem nevedela, ze placenta ma takovou hodnotu 8-o 8-o
Ano, zůstaly vyjímky kde se vyplácí porodný. Ale placentu si berou od každý z nás. A pro kosmetický účely tu hodnotu má, protože jen jeden blbej krém 15ml což je nic, stojí pomalu 300,– a to je pouze jeden, který jsem si vyhledala.

tyyyy jo, to koukam teda 8-o

Ja myslela, ze placentu vyhazuji :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.4.11 14:58

http://www.avon-kosmetika.com/…id/41-41991/ tady názorná ukázka, takže na nás opět někdo vydělává, co na to říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.4.11 15:01

Donago, já se nemstím, je to daný v zákoně. Já bych si ji domu vzala a třeba zakopala na zahradě než toto podporovat a je vidět, že o tom fakt dost lidí neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
3.4.11 15:08

Ahoj, to mi nedá- na to musím reagovat.
Tak za prvé- u nás v porodnici (prošla jsem třemi a všude to bylo stejné) se placenta posílá na patologii, kde zkontrolují případné změny, uloží se na nějaký čas do formaldeydu a následně spaluje ve spalovně.
Nemohla být v těch krémech spíš zvířecí placenta?
Jo a placenta se dává i do tyčinek na rty.
A ohledně porodného x placenta- to mi přijde dětinské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
3.4.11 15:09

ja bych radsi teda darovala na pupecnikovou krev teda takhle jsem to chtela udelat, ale nakonec to bouzel neklaplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.4.11 15:10

teda zakladatelko,ty máš ale starosti :lol: :lol: taky si myslím,že je to technicky nemožné

• Citovat
  • Upravit
merett
3.4.11 15:14

tady http://www.differentlife.cz/prisady.htm píšou že do kremu se používá placenta jatečních zvířat. Myslím že se nebude jednat o lidskou. To je to same jako se v kremech používá urea a neznamená to že by zaměstnanci čurali do flašky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
3.4.11 15:14

Taky by mohla každá maminka dostávat výměnou za placentu krabičku toho „drahého krému“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karca.mala
3.4.11 15:16

http://www.dixo.cz/…royal-pearl/

Ty opravdu věříš, že se do krémů přidávají extrakty z lidské placenty?? :lol: :lol: :lol:

Mimochodem, porodné vyplácí stát, ne kosmetické firmy. Tudíž, i kdyby tvá bláznivá hypotéza ohledně získávání lidské placenty v porodnicích pro výrobu kosmetických přípravků byla reálná, stejně by to nemělo nic společného s vyplácením sociálních dávek :-D tudíž i tak tu pláčeš na špatném hrobě.

• Citovat
  • Upravit
karca.mala
3.4.11 15:17
merett píše:
tady http://www.differentlife.cz/prisady.htm píšou že do kremu se používá placenta jatečních zvířat. Myslím že se nebude jednat o lidskou. To je to same jako se v kremech používá urea a neznamená to že by zaměstnanci čurali do flašky :nevim:
:lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
2566
3.4.11 15:20
merett píše:
tady http://www.differentlife.cz/prisady.htm píšou že do kremu se používá placenta jatečních zvířat. Myslím že se nebude jednat o lidskou. To je to same jako se v kremech používá urea a neznamená to že by zaměstnanci čurali do flašky :nevim:
:palec: :lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová