Vodnate pupinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3492
24.4.09 22:17

Ahoj,
taky přidáváme čerstvou zkušenost. Obě děti čerstvě po neštovicích. Mladší má ještě stroupky a následky se budou hojit počítám hodně dlouho. Takže jak píše Martina i u nás to měla malá mnohem horší než starší syn opravdu to bylo zlé takže jestli můžeš dej děti na chvíli od sebe. Možná to opravdu pomůže a ti dva mladší budou mít hladší průběh. Jinak jak psaly holky koupat v hypermanganu a tano hermal na mazání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.4.09 22:18

Zubr - kde jsi vyčetla, že maldší to pak mají s horším průběhem? U nás to postupně chytily všechny 3 děti a té nejmenší byly 2 měsíce a naopak, první měla asi 2é pupínků, syn pak asi 10 a dcera asi 4 pupence, nikdo se nedrbal, nikoho nic moc nesvědilo, jen starší měla teploty. Naopak jsem ráda, že je měli za sebou, promarodili jsme krátký časový úsek.

• Citovat
  • Upravit
2649
24.4.09 23:02

Pročetla jsem toho hodně, nevzpomenu si, kde přesně byla tahle informace. Určitě ne na serverech pro maminky, byl to myslím nějaký buď slovník nebo lékařský časopis. Bylo tam něco v tom smyslu, že čím delší dobu je jedinec v kontaktu s virem, tím závažnější průběh může mít.
U nás v Ostravě proběhla teď neštovicová vlna a všichni mladší sourozenci to měli horší, než ti starší, resp. ti, kteří je dostali první nákazou třeba ve školce, na návštěvě, atd.
Měli jste štěstí, že to u vás proběhlo tak hladce, možná vyjímka, která potvrzuje pravidlo. Nejmladší dcerka byla ještě kojená? Nebo se děti nemusely nakazit vzájemně od sebe, ale od cizích (pokud třeba někdy chodí do stejného kolektivu). Pokud by se nakazily od sebe, tak by se u dalšího dítěte měly neštovice projevit nejdříve po 14 dnech.
Přeju všem, aby to měli takhle v pohodě, my jsme to štěstí neměli.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.4.09 23:10
Anonymni píše:
Ahojky, tak já na rozdíl od Gabinky bych byla ráda, kdyby moje holky neštovice chytly dřív než půjdou do školky, ale bohužel se nám i všem známým vyhýbají. Nejsi náhodou z Kladna? :D
Držím palce, at je to rychle za váma a s klidným průběhem.
Radka, 2 děti

tak dřív než do školky fakt ne:) Ve školce a v čekárně u mudry už byly a zatim nic. Ale fakt ne. Holky mi marodí dost i takhle vč mě a jaksi ještě tohle, to už bych si mohla rovnou hodit laso. Pro mě je naopak celkem vhodnej věk, až bude ve školce i mladší:)

Ale opravdu bych se zlobila, kdyby je měly jen proto, že s neštovicema někdo leze k doktorovi (minimálně v době, kdy je lidí nejvíc a neřekne to a vleze tam) a opravdu bych je nenechala nakazit úmyslně - ale to je věc každého:) Pokud k tomu přijdou „přirozenou“ cestou (někdo to má a nemá projevy a přijde do školky), tak budiž:) Ale momentálně opravdu nemam zájem o nic krom aspoň pár týdnů zdraví, ať můžu nabrat síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.4.09 23:12

Zubr, tak to mi v tenktár na pohotovosti řekli, že délk a kontaktu není odvislá od průběhu, malá byla kojení a byli jsme hlídaní, protože byla moc maličká, ale nic, žádné problémy neměla. Chytili to asi tak týden po sobě, dítě je infenční 5 dní před výsevem a do týdne +ž deseti dnů se projeví nákaza, to u nás sedělo.
Jinak sjem nepotírali ničím, prý nechat to na vzduchu, nevysušovat, že to pak svědí víc a Zodac, Zirtec apod. jsem do nich naštětsí sypat taky nemusela.
Na druhou stranu máme větší šanci, že to díky kldinému průběhu chytí podruhé. :?

• Citovat
  • Upravit
2649
24.4.09 23:31

Mě to připadá, pokud to chytly jen týden po sobě, že se nenakazily vzájemně. Všude uvádí obvyklou inkubační dobu 14 - 21 dnů, tj. těch 14 dnů odstup je minimum. Ale nejsem lékař, jak jsem vyčetla tak prodávám …

O tom horším průběhu při delším kontaktu je uvedeno např. zde - http://cs.wikipedia.org/…%C5%A1tovice viz. odstavec klinický obraz.

Je pravděpodobné, že za závažnějším průběhem u starších pacientů stojí vyšší infekční dávka. Zatímco mladší děti se většinou nakazí rychlým kontaktem (návštěva, školka, jesle), starší pacienti (sourozenci, rodiče) se nakazí od člena rodiny,který infekci přinesl.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.4.09 12:34

Já chci jen potvrdit hypotézu, že druhé dítě v rodině má horší průběh. Slyšela jsem to mnohokrát ještě před tím než naše holky neštovice dostaly a u nás se to bohužel také potvrdilo. S Petínou jsem dokonce skončila na pohotovosti, protože vypadala příšerně a hlavně to měla i v očích, což mě vyděsilo. Paní doktorka řekla, že je to běžný průběh, do očí napsala mastičku. Petra má docela dost jizviček ještě teď a to už je to rok a myslím, že si je ani nedrbala.
Tak přeju klidný průběh,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.4.09 12:58

To jestli má druhé či třetí dítě v rodině horší průběh slyším teď poprvé - proč by to tak vůbec mělo být?
setry rodina je příklad, že to není pravidlem - syn (3r 4m) měl neštovice první, po ani ne 2 týdnech od výsevu se objevily pupínky u dcery (4m), plně kojené. Oba měli klidný průběh a malá měla pupínků ještě míň než kluk.
synka mazala Imazolem a genciálkou, dávala kapky Fenistil, u dcerky nevím. Jiank jsem slyšela taky dost chvály na už zmiňovaný Tanno Herbal.

Samozřejmě pokud člověk nechce, aby se druhé dítě nakazilo, pak nezbývá než děti od sebe izolovat, když je to možné.

Ven bych nechodila do zaschnutí všech pupínků, kdy je infekční, a v tomhle počasí už pozor na sluníčko, aby se neudělaly jizvičky.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
25.4.09 23:42

Druhé dítě se už s 90 % pravděpodobností nakazilo, pokud bylo se sourozencem. Teď jde jen o to, aby nemělo průběh horší. Jde jen o dobře míněnou radu o jejíž podloženosti jsem se přesvědčila bohužel i u vlastních dětí.

Sandro, proč by to tak mělo být - viz. odkaz, který jsem vložila, tam je to uvedeno. Ale taky tam používají slovo „pravděpodobně“. Co se týče tvé sestry, tam bych to viděla tak, že holčička byla plně kojená, takže proto měla lehký průběh.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
30.9.11 16:48

ahojky holky..prosím vás já mám podobný problém jen s tím rozdílem že mé dcerce je jen 9 měsíců a udělali se jí tři ohromné pupence též s vodnatou hlavičkou..dva na ruce a jeden kousek od brady…jsou takové červené a mají tmavší oktaje mají v průměru asi 1 cm.....babička říká že je to kousnutí od komára ale mě se to nezdá…poradíte mi??? předem děkuji za odpověď..a neštovice to být asi nemůžou co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
10.10.11 22:34

obnovuji diskuzi…

náš tříleťák měl ted o víkendu horečky, přes 39 st, dnes je poprvé bez teploty, ale začal se osypávat. nejdřív okolo pusinky, to bylo ráno. po odpol.spaní už to měl i na špičce nosu a ted večer okolo kolen, předloktí na rukách má jednotlivé pupínky jak od komárů, ale je jich hodně a na jedné ruce má jedno místo jakoby ze třech pupenů-je to slité v jeden větší i trochu vodnatý pupen. zítra ráno jdeme k mudře, tak uvidím.. nesvědí ho to.. očkovaný proti neštovicím je, tak nevím, co si o tom myslet, nebo jaký by to mělo průběh. máme doma mimčo, které bude mít zítra 14 dní, tak se spíš bojím kvůli němu…
přikládám fotku pusiny a ruky. díky za vaše tipy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
10.10.11 22:35

a ruka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
3.8.17 16:25

Vodnate pupinky u kojence

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:34

• Citovat
  • Upravit
1350
3.8.17 16:32

@Včelička992 asi bych se priklanela k potnickam, hlavne v tomto obdobi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
3.8.17 16:38

.

Příspěvek upraven 30.05.20 v 18:35

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie