Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Mam dotaz, zda jste taky nekdo mel v tehotenstvi vytok jako ja. Mam vodnaty vytok, takovy belavy, nezapachajici, nesvedi. Ale mam ho tak, ze obcas uplne citim, jak to ze me vyteka a mam mokre kalhotky. Jednou jsembyla v nemocnici na kontrole zda to neni plodovka a test byl negativni a pred tydnem jsem byla u sveho dr a ten me zrcadlama koukal na cipek a ja mela zakaslat a taky pry vse drzi. Ale jsem z toho docela dost nervozni..tak prosim o zkusenosti. Diky..
@Prtka : Mám to asi od začátku 2. trimestru. Také je to spíše vodový výtok, bez zápachu, bez problémů. A též cítím, jak někdy vytéká a mám mokré kalhotky. Přesně jak popisuješ. Na gyndě mě prohlížel, dělal stěry a dal mi prý pro jistotu nějaké čípky na 8 dní. Stejně to bylo beze změny a výtok to nezastavilo. Ale při další kontrole se už neptal, tak jsem to už ani neříkala. Četla jsem tady hodně diskuzí, kde holky píší, že to v těhu také mají, tak to asi bude běžné. Miminko je v pořádku, mě také ze všech těch vyšetření, které se v těhotenství podstupují nic neobjevili, tak to nechám plavat.
Je to normální, měla jsem to u všech těhotenství. Je to dáno zvýšeným prokrvením sliznic v těhu. Ke konci jsem to mívala i tak, že toho bylo třeba množství lžíce. Ale plodovka to nikdy nebyla, ta praskla až při porodu..Rodila jsem v termínu…
Já jsem si tohohle výtoku ve všech třech těhotenstvích také užila až až. Kolikrát mě to až vyděsilo, že teče plodovka. Je to nepříjemné ale normální.
Me by jako vytok takovy nedesil, ale spis me zarazi, jak je to opravdu ridke jak voda. Taky jsem dostala nejake tbl, i jsem si delala vyplach a stejne nic a vytok mam furt.
U prvniho jsem to mela cele tehotenstvi, jenom jsem letela k dr ze mne tece voda… Bezbarva, tekuta a byl to jnom vytok. Pak jsem se tim vic netrapila, ale je to neprijemne. Takze bud v klidu, tohle je naprosto normalni.
Jsem v 7měsíci zhruba ve 4-5 měsíc jsem měla mokro pořád, nosila jsem intimku. Už se mi nestává.
Znam spoustu holek, co vytoky mely, ale hustsi..ja to mam vazne jak vodu.
@Prtka píše:
Znam spoustu holek, co vytoky mely, ale hustsi..ja to mam vazne jak vodu.
To mám taky ![]()
Intimka je mou denní kámoškou…bez ní mám uplně mokré kalhotky. Nakup si zásoby…budeš je potřebovat ![]()
Eny. x a ty jsi z toho v klidu nebo mas taky hruzu zda to neni plodovka?
Já jsem to u druhého těhotenství taky měla skoro od začátku. Nosila jsem každý den intimku. Říkala jsem to dr., ale nikdy mi žádné vyšetření nedělal. Říkal, že dokud to nesvědí, není šedivé nebo výrazně nezapáchá, tak to nic není.
@Prtka píše:
Eny. x a ty jsi z toho v klidu nebo mas taky hruzu zda to neni plodovka?
Ze zacatku jsem byla na nervy a 4× jsem s tím letěla k Dr.vzdy udělal test a vzdy negativní. Takze pak uz jsem se hodila do klidu ![]()