Vedro v paneláku - pomůže čistička vzduchu, větrák, či něco jinéh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
621
25.6.16 13:13

@Krčka nechápu v čem…ono je hrozně důležitý, kde je výdech…když je totiž daleko od místa, kde třeba sedíš, rak to ani nepoznáš, jestli je to klima nebo normální vzduch ;) v autě mi vadí taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.6.16 13:14

Přenosná klima zas tak drahá není.

• Citovat
  • Upravit
191
25.6.16 13:21

Nebydlim v panelaku, ale v tropickych vedrech je horko vsude:) mam 1kk, zvazovala jsem koupit si klimu, ale proste se mi do toho nechce, i kdyz dneska si rikam, ze jsem udelala chybu:))

Byt mam na JV, takze mi do nej sviti slunicko nastesti jen do cca 12h. Ve vedrech mam cely den pusteny mirne vetrak, minimalne dopoledne zatazene zaluzie a zavrena okna. Pokud se slunce uz neopira do oken, otevru ventilacku, v nejvetsich parnech mam zabedneno az do zapadu slunce. Hlavne nepoustet horko dovnitr:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.6.16 15:00

No, ty PET flašky se někde musí zmrazit. A protože fyzika funguje, tak tím mrazením vyrobíme určitě více tepla, než „zimy“. Tady funguje jen klima a to ještě dělená, protože tu teplou část nechá venku. I přenosná klima hřeje, pokud se nepovede mít ji skoro venku a velmi kvalitně vyřešit vytrčení výfukové hadice ven. Jen tak položit do otevřeného okna opět dělá problém s proudění tepla zvenku.

Příspěvek upraven 25.06.16 v 15:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.6.16 16:15

Taky mi přijde, že by pomohla jen klimatizace. My máme celý den zabedněno, dopoledne zatažené žaluzie (okna na východ) a stejně tu je 30°C. Bydlíme ve 14. patře, takže nám to sem pere od 5 od rána do nějakých 11, v noci se nevychladí skoro vůbec, protože ulice jsou rozpálené takže ani z venku nejde chlad.
Třeba teď se venku ochladilo na 26, ale s teplotou tady to ani nehne :zed:

• Citovat
  • Upravit
3100
25.6.16 16:46

Nám v paneláku taky nepomohlo vůbec nic. Minulý rok sme tam měli furt 30 a nic s tím nehlo. Já bych dala cokoli za klimošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
25.6.16 16:51

Taky jsem dlouho byla proti klimatizaci až loňské léto mě přesvědčilo. Nechali jsme ji udělat do ložnice, dětských pokojů a obýváku a teď je to k nezaplacení. Přes den ji pouštím minimálně, spíš na noc a fakt se vyspím daleko líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.16 17:54
@ivašot. píše:
Taky jsem dlouho byla proti klimatizaci až loňské léto mě přesvědčilo. Nechali jsme ji udělat do ložnice, dětských pokojů a obýváku a teď je to k nezaplacení. Přes den ji pouštím minimálně, spíš na noc a fakt se vyspím daleko líp.

důležité. kam jste vyvedli šlouch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
25.6.16 18:14
@Burj Chalifa píše:
důležité. kam jste vyvedli šlouch?

My máme klasickou - dělenou. Venkovní jednotku máme jednu na střeše garáže a druhou s boku na balkoně a k tomu napojené 4 vnitřní jednotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.16 18:20
@ivašot. píše:
My máme klasickou - dělenou. Venkovní jednotku máme jednu na střeše garáže a druhou s boku na balkoně a k tomu napojené 4 vnitřní jednotky.

aha, tak to jo.Tudy u mne cesta nepovede. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
26.6.16 00:57

@Mufina Pokud máte klasické hliníkové žaluzie tak ty s ochranou před teplem moc nepomůžou. Jakmile se dostatečně nahřejí, tak teplo pustí dovnitř a pak ještě chvíli chladnou a vypouštějí teplo do místnosti. My je měli před rekonstrukcí a v létě fungovaly jako topné těleso. Teď máme zatemňovací vnitřní rolety a ty drží většinu tepla mezi roletou a sklem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
27.6.16 15:44

My doma v bytě využíváme větrák, kde jsou tři nastavitelný intence rychlosti točení a nemůžem si ho vynachválit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.6.16 16:34

Větrák jen rozhání teplý vzduch. Je to spíš takové mámení smyslů, než reálné ochlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný