Vojačky a děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.9.18 11:04

Vojačky a děti

Dobrý den, jsem u vojáku již několik let, mám skoro 3 letou holčičku, která ted začala navštěvovat školku a já musím odjet skoro na 3.měsíce na konec republiky-v neděli se jede na základnu a v pátek se vrací. Mám z toho hrůzu, že jí uvidím jen o víkendu i ona mě. Vubec nevím jak to zvládnu. Věděla jsem, že mě tohle může potkat, ale chtěla bych se zeptat jestli je tady maminka, která musela taky něco takového absolvovat.Jak to zvládla ona a jak to zvládlo dítě? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16943
27.9.18 11:47

Tak na vikendy to jeste jde, hlavne ze nejedes na misi na 3 mesice v kuse…pokud ma kolem sebe mala babicky, dedecky, tety a tatinka, co se o ni postaraji a, budou se ji venovat, tak to mozna zvladne lip jak ty, vetsinou se styska vic nam maminam nez detem…chodi uz do skolky? Je zvykla byt bez tebe par dni nebo jsi jeste od ni nebyla pryc ani na vikend treba? Ja mam chlapa u zalozaku…takze jsem spis v te opacne situaci, ze parkrat do roka jede na par dni na cvičení a ja jsem s detma sama…pro ty chlapy je to spis odpocinek a příjemná zmena, jinak by to dobrovolne asi nedelali…ted budou cvicit 10 dni na nejakou prehlidku k 28.rijnu, to bude taky pryc celou dobu, a vem si, co chlapu se taky vraci domu jen na vikendy a jeste ani ne vsechny treba…hlavne si to nevycitej nebo to z tebe mala vyciti, ze jsi z toho nestastna, a ponese to o to hůř… :think: Meho muze taky jednu dobu hlidala babicka pres tyden, aby si jeho mama mohla dodelat skolu a viděl oba rodice jen o víkendech…byl mu teprve rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.9.18 11:56

Zdravim..a nevztahuje se na to stejný paragraf zakoniku prace jako na normalniho zaměstnance? §240 a nasledujici?
 http://www.pracepropravniky.cz/…-uplne-zneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Natt00
27.9.18 12:23

Ahoj, vsak kdyz s tim nesouhlasis, tak te vyslat nemuzou.
Tehotna vojakyne a vojakyne pecujici o dite mladsi osmi let muze byt odvelena do jineho mista sluzebniho zarazeni, prelozena a vyslana na sluzebni cestu nad zakladni dobu sluzby jen s jejim souhlasem. 221/1999 Sb. par. 41

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.23 20:16

Vojákyní z povolání v 31 letech? Zkušenosti??

Ahoj ženy, prosím o anonym, odkrývám dost osobních informací. Nějakou dobu již pracuju jako státní zaměstnanec, na jednu stranu dost řídící a na druhou stranu dost pokorná práce s lidmi. Ovšem nějaký extra posun mě nečeká, a peněžně to zrovna není dobře placená oblast, z těch státních asi nejhorší.. Do toho se ze mě hodně nečekaně a rychle stala matka samoživitelka (děti 7,5 a 4) - nemoc otce dětí. Napadlo mě, že bych se tedy přesunula o oblast vedle a to vstoupila do AČR. Jsem zdravá ( + žádné dioptrie, skoro žádné alergie), fyzicky zdatná a psychicky a mentálně dost odolná, domluvím se několika cizími jazyky. Myslím si, že testy i základní výcvik ve Vyškově bych zvládla úplně v pořádku. Ovšem dále bych potřebovala předat pár zkušeností nejlépe od nějaké vojákyně zde.. Najde se tu nějaká?? :) Mě jde především o to, zda vůbec mám šanci začít v dohledné době s takto malými dětmi (jsem z jihu),? Mám hlídací obě babičky i dědečky, ale hold nemáme tátu… A také celkově nemám představu ohledně časové detektivy v této oblasti.. co si o mé situaci a nápadů myslíte??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat