Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak trochu mě hryže svědomí, nadávám neustále, tak teda asi volit půjdu, ALE velký otazník – koho??? Poradí mi někdo? Rozumnou stranu, která nekrade, nevěší bulíky lidem na nos a které nejde jen o blaho těch nahoře?
Příspěvek upraven 09.10.12 v 09:15
@jadviga píše:
Tak trochu mě hryže svědomí, nadávám neustále, tak teda asi volit půjdu, ALE velký otazník - koho??? Poradí mi někdo? Rozumnou stranu, která nekrade, nevěší bulíky lidem bulíky na nos a které nejde jen o blaho těch nahoře?
Myslím, že na tohle se nedá poradit, to si člověk musí v hlavě prostě srovnat sám.. Každej Ti poradí něco jiného, každej podle svého uvážení myslí, že strana, kterou půjde volit je ta nejlepší..
Mám stejný problém, ale rozhodně volit půjdu. Přemýšlela jsem o nějaké jiné, neprofláklé straně - třeba pirátské - ale ještě jsem to pořádně nečetla, ROzhodně nebudu volit ĆSSD, ods, komunisty,
@ynax píše:
Mám stejný problém, ale rozhodně volit půjdu. Přemýšlela jsem o nějaké jiné, neprofláklé straně - třeba pirátské - ale ještě jsem to pořádně nečetla, ROzhodně nebudu volit ĆSSD, ods, komunisty,
Jsem na tom uplne stejne.
Taky nemám v plánu volit ty profláknuté strany, ale já neznám volební programy jiných stran, napadlo mě jediný, strana s Cibulkou, nevim teď jak se přesně jmenuje, ale jako jediný na volebních lístcích mají aspoň pár vět…
A vysvětlí mi někdo, jak je to s hlasy, když dám malé straně, která se nikam nedostane? nepřipadnou zase těm velkým stranám? (někde jsem četla, že když volit nejdu, automaticky volim ty s největším počtem..)
@jadviga píše:
A vysvětlí mi někdo, jak je to s hlasy, když dám malé straně, která se nikam nedostane? nepřipadnou zase těm velkým stranám? (někde jsem četla, že když volit nejdu, automaticky volim ty s největším počtem..)
Tak to jsem slyšela taky a taky jsem někde zaslechla to, že pokud nechceš, aby ten tvůj hlas takhle dopadl a přitom vůbec nevíš koho, tak hodit do urny prázdnou obálku. Odvoleno mít budeš, ale ten hlas se bude počítat jako neplatný, tudíž nepřipadne nikomu.
Jj Jaruško, to koluje na facebooku, asi to tak dopadne, fakt netuším ![]()
@jadviga píše:
Ne, nepřipadnou. Podle mě je to tak trochu jako bys volit nešla, když ho dáš nějaké pidi straně, protože to je úplně vyhozený hlas ![]()
@Suzume píše:
Ne, nepřipadnou. Podle mě je to tak trochu jako bys volit nešla, když ho dáš nějaké pidi straně, protože to je úplně vyhozený hlas
tak podle toho co píšeš si říkám, že volit jít vůbec nemusím
to je hrozný, morální povinnost a přitom neni koho volit ![]()
Já jdu volit jak se říká menší zlo
protože pokud vyhrajou komunisti nebo čssd tak dopadneme jako v Řecku ![]()
Já spíš budu volit podle toho koho znám, tj. nějakýho konkrétního člověka, kterýho zakroužkuji, i kdyby měl být na posledním místě kandidátky, ale taky ještě nevím koho ![]()
@jadviga já v krajských volbách (i do místních zastupitelstev) volívám až na výjimky spíš takováta občanská sdružení (nebo jak se tomu říká). Nevím v kterém kraji bydlíš, ale např. v JČ byly předloni na kandidátkách města lidi z Hnutí Občané pro Budějovice, letos jsou do kraje zas Jihočeši 2012…určitě když projdeš kandidátku, tak i ve Vašem kraji nějací takoví budou. Často jsou to např. starostové menších měst, kteří mají povědomost o tom, co je pálí, umí hospodařit „s málem“ a nejsou to ještě takové „celebrity“, aby měli dlouhý prsty a kamarádili každej s každým.