Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, ja jsem ve svych 23 dvojnasobna maminka a musim priznat ze v porodnici na me taky koukali jak na ET ze uz mam 2 deti s 15ti mesicnim vekovym rozdilem. Ale je to supr. Jsem rada a jsem pysnou mladou maminkou. Uzivam si toho a teoreticky s dcerkou budu moct chodit na diskoteky protoze budu porad jeste mlada ![]()
Protože teď je moderní mít děti až po 30.Já mám 28 a mám už dvě děti a jsem ráda, že jsem si to už odbyla, starší skoro 4 mladší rok a půl. je to fajn s dětma, ale jsou i starosti, že jo!!!Vůbec si toho nevšímejte, je to vaše věc kdy máte děti.
Já si taky myslím, že na jednu stranu je dobře mít mimi dřív, pak jak bude větší budeme ještě mladé a budem si moct ještě užívat ![]()
Já si myslím leda to, že je to věc každé maminky a nikomu dalšímu do toho nic není
A koukají na vás možná divně, protože prostě vybočujete z řady, z toho, co je dneska obvyklé. ![]()
Můj názor je takový, že závidí protože jsou mladý a krásný
Nic divného na tom není. Je sice doba, kdy se často prodlužuje ta věková hranice mateřství, ale co? Můj názor je takový, že ženská s dítětem stárne, tudíž, když je mladá, bude mladá i v jeho dospělosti
![]()
Neřekla bych, že divně. Abych se přiznala, na ěkteré se divně opravdu dívám, ale na takové, které se pak neumí o dítko postarat. Blízko mě jeden takový případ zrovna je. Je to mladá holčina, která si pořídila hned pár dětiček za sebou a u mě věčně zvoní jestli bych jí nepůjčila peníze, že nemá na to a nato…Docela mě to štve, nepůjčím nic. ![]()
Jinak pokud se umějí postarat o své dítka, tak neřeknu půl slova a ba naopak je obdivuji. Ono je to spíš o tom, že některé si mimí pořídí brzy a potom si chtějí užívat, protože o to byly ochuzené, že měli miminko, i takových znám spoustu. Ale myslím, že je to každého věc. Toť můj názor, proč se někteří dívají špatně na mladé maminky. Né všechny dokáží být hned zodpovědné za sebe a na tož i za dítě.
Ahojik mě je 21 let a po celé těhu jsem byla terčem divného chování
ale neboooj jakmile jsi venku z porodnice všichni ti už budou ukradení..
drž se vím jaké to je ale to malé za to stojí
![]()
To jsem ráda, že tu zatím nikdo nepíše žádné negativa. Píšete to co jsem chtěla vědět aspon vím, že to není nic hrozného, i když se budou jiní dívat asi to nebude příjemné, ale budu vědět že je to jen moje věc kdy mám dítě ![]()
@alli_li ty jo to mě nenapadlo že s edý budu moct chodit trsat
![]()
@Klárinka. T píše:
To jsem ráda, že tu zatím nikdo nepíše žádné negativa. Píšete to co jsem chtěla vědět aspon vím, že to není nic hrozného, i když se budou jiní dívat asi to nebude příjemné, ale budu vědět že je to jen moje věc kdy mám dítě
Já měla první mimčo v čerstvých devatenácti, a divně na mě koukaly „kamarádky“ a okolí. V porodnici mě naopak obskakovali, starali se o mě, neustálá starost, péče. Nikdo na mě nemluvil jako na neschopné pako, naopak mě i chválili, jak péči o novorozeně zvládám mnohem lépe než leckterá třicítka. Takže v porodnici to bylo super, horší to bylo po návratu domů, když jsem potkávala vrstevníky. Pro ně jsem byla za exota a chovali se ke mně, jako bych měla mor
![]()
A teď se jim to vymstilo, protože většina z nich má třicítku na krku, a spousta mých bývalých spolužaček má problém přirozeně otěhotnět…
Tak já takové kamarády nemám naštěstí, že by mě měli za exota, všichni se už ted zamlouvají vození a hlídání ![]()
Maminyj eště vpohodě, hodně starších chlapů si najde 18 tak dítě pak není tak divné
Horši je když jste chlap a je Vám 21 ![]()
Ahoj, já měla první ve 22, 2. ve 24…z naší třídy jsem taky první, občas lidi koukají, ale já to neřeším…pro mě jsou důležití moji broučci, ne cizí lidi ![]()
Ahoj slečny, chci se zeptat co si myslíte o mladých maminkách? Moje kamarádka porodila chvíli po 18 a říkala že v nemocnici se na ní dívali divně. Mě bude 19 a jsem na úplném začátku. Je to možná brzo, ale kdysi to bylo normální, tak proč ted se na mladé maminky dívají divně?