Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já měla prvního v 18.chodila jsem ještě do školy a koukali na mě divně. ale jakmile jsem porodila tak super.ted malymu je sedm a začal chodit do školy a druhýmu je 17 mesicu a kolikrát se lidi diví ze už mam sedmiletého
že na to nevypadám
ale je pravda že první byl moc brzy. mamka pak často ale ráda hlídala a ja o víkendu lítala. zklidnila jsem se až otěhotněním toho druhého a ted jsem vzorná matka sedící na prdeli, pač manžel začal jezdit a doma je jen na víkendy a ja musím vše obstarat sama a hlídání namám. prestehovali jsme se sem až tento rok a nikoho tu ještě skoro neznám. ale zvládáme to ![]()
@Klárinka. T píše:
Já třeba taky ještě nemám dodělanou školu, chybí mi 2 roky takže to asi taky nestihnu, jenže dodělat školu s dítětem je těžké, když nemáte nikoho kdo by vám hlídal mimi
no holka těký to je ale zvládnout se to dá.. já takle dělám vejšku
Ahojky, za chvíli mi bude 22 a čekám už druhý dítko
ošklivě se ke mě zachovaly jenom „kamarádky“. Okolí a cizí lidé to brali uplně normálně. V porodnici si dokonce mysleli, že už jsem někdy rodila (měla jsem vše nastudovaný z emimi
) a vůbec se ke mně nechovali nijak zle, všichni byli milí. A teď, když jezdím s malou v kočáře, tak všechny cizí babičky ji obdivují a nijak zle se na mně nedívají
jsem zvědavá, co budou říkat, až mi pořádně bude vidět pupík ![]()
Někdy mám pocit, že si to holky vsugerovávají nebo samy přivolávají
já jsem se s negativními ohlasy nesetkala
spíš naopak, že mě obdivují
![]()
Ja ma dve deti jak ja rikam za mlada a dve za stara
prvni 18 let (4 mesice) a druhe 21 let. Treti 31 a v 35 letech porodim dalsi.No Predtim jsem byla mlada maminka a vcelku se to bralo jsem rocnik 77 a dnes na me divaji ze na na 4 dite nevypadam jako ze vypadam mlade.No ja nevim proc v tom spousta lidi vidi dramo. Prezila jsem to, jeste si docela uzila nez se mi narodila nejmladsi holka a bylo to fajn. Rodit se ma za mlada.
Uz ja si dnes pripadam stara. Takze mladym matkam zdar ![]()
Já třeba znám spoustu holek co jsou zabezpečený až až, ale pro ně je přednější kariéra, a furt čekají až budou starý a nebudou moct, pak se budou divit, že jim to nejde. Já jsem ráda, že už mám 2.vždycky jsem chtěla mezi 25 a 29roky.
První ve 20, druhé ve 23, jo a taky se občas setkám s reakcí,,vy už máte dvě děti´´
pokud jdu s dcerou na plavání, kolem mě matky 30 a výš, tak vypadám jak exot, ale tak co no
Nic si z toho nedělej a těš se na mimi ![]()
@Klárinka. T píše:
Ahoj slečny, chci se zeptat co si myslíte o mladých maminkách? Moje kamarádka porodila chvíli po 18 a říkala že v nemocnici se na ní dívali divně. Mě bude 19 a jsem na úplném začátku. Je to možná brzo, ale kdysi to bylo normální, tak proč ted se na mladé maminky dívají divně?
Závidí.-)
@Barushe No občas vážně nějaké ty negativní reakce a předsudky jsou. Nedávno jsem se bavila s kamarádkou a ta mi povídala: „Hele představ si, vedle ve vchodu bydlí holka, je jí tak 18 a už tahá kočár!“ No smála jsem se jí asi tři dny, protože sama je 27 letá maminka 10 leté dcery. ![]()
Rodila jsem tesne pred tim nez mi bylo 24, skola hotova, pracovala jsem i jsem cestovala, takze nemam pocit ze mi neco unika.
Reakce vylozene negativni jsem nezazila, jenom spolulezici maminka v porodnici mi rikala jak jsem mlada a pritom ona byla jen o dva roky starsi
, a detska doktorka se podivovala ze mam dite tak brzy, preslo ji to kdyz videla ze se o malou dokazu postarat.
Podle me na veku az tak moc nezalezi, pokud se o dite dokazes postarat a dat mu vse co potrebuje
Ja si vzpominam, ze podobne, jako se dneska divaji lidi na vas, mlade maminky se v mych 20ti divali lidi na me… jejda, to uz ji je 20 a jeste neni vdana a nema dite…
kazda doba ma svoje. chce to poslat je vsechny do haje a zit si svuj zivot!
Fandím všem mladým maminkám. Sama jsem měla první dítě těsně po 20 a zvládala jsem to super. Poporodní kila šla rychle dolů, týden po císaři jsem byla jako rybička a nebyla jsem tak úzkostlivá. Druhé dítě těsně před 40…taky císařem, hůř jsem se hojila a dávala jsem se po porodu skoro 2 měsíce dohromady. Ted 6 měsíců po porodu mám stále ještě 10 kilo navíc. Ale je fakt, že ted s těmi zkušenostmi co mám si víc mateřství užívám. Ale jinak jsem jednoznačně pro mít první dítě do 25let.
@tanik1912 píše:
Ja si vzpominam, ze podobne, jako se dneska divaji lidi na vas, mlade maminky se v mych 20ti divali lidi na me… jejda, to uz ji je 20 a jeste neni vdana a nema dite…![]()
kazda doba ma svoje. chce to poslat je vsechny do haje a zit si svuj zivot!
@Klárinka. T píše:
Já třeba taky ještě nemám dodělanou školu, chybí mi 2 roky takže to asi taky nestihnu, jenže dodělat školu s dítětem je těžké, když nemáte nikoho kdo by vám hlídal mimi
No já myslím, že „staří“ divně koukají a mají předsudky právě z toho důvodu, který uvádíš. Že řada těch velmi mladých maminek nemá dokončené vzdělání, práci, praxi a „staří“ už je vidí stát na sociálce na přídavky, protože se o sebe nedokáží postarat bez cizí pomoci.
Já se mým rodičům narodila v jejich 19 letech, měla jsem hezké dětství plné lásky, rodiče jsou spolu dodnes, mají vnoučata a už i pravnučku.
Mladá maminka, nebo „stará“ maminka… to nehraje roli. Důležitější jsou jiný věci, než datum narození. A že má někdo potřebu to „moudře“ komentovat, jeho problém. Asi nemá dostatek svých starostí.
@Klárinka. T píše:Ja rodila ve 21letech a ještě v Belgii, ale koukali spíš odkud jsem mysleli si, že jsem Ruska, protoze je tam nemaji radi, to jsem odbočila. Ja jsem rada, že ji mám, a myslim, že v tomhle věku je tělo ženy nejlepe pripravené fyzicky na těhotenství.
Ahoj slečny, chci se zeptat co si myslíte o mladých maminkách? Moje kamarádka porodila chvíli po 18 a říkala že v nemocnici se na ní dívali divně. Mě bude 19 a jsem na úplném začátku. Je to možná brzo, ale kdysi to bylo normální, tak proč ted se na mladé maminky dívají divně?