Co si myslíte o mladých maminkách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
8.10.12 12:38

Tak já měla prvního v 18.chodila jsem ještě do školy a koukali na mě divně. ale jakmile jsem porodila tak super.ted malymu je sedm a začal chodit do školy a druhýmu je 17 mesicu a kolikrát se lidi diví ze už mam sedmiletého :D že na to nevypadám :dance: :think: ale je pravda že první byl moc brzy. mamka pak často ale ráda hlídala a ja o víkendu lítala. zklidnila jsem se až otěhotněním toho druhého a ted jsem vzorná matka sedící na prdeli, pač manžel začal jezdit a doma je jen na víkendy a ja musím vše obstarat sama a hlídání namám. prestehovali jsme se sem až tento rok a nikoho tu ještě skoro neznám. ale zvládáme to :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
8.10.12 12:40
@Klárinka. T píše:
Já třeba taky ještě nemám dodělanou školu, chybí mi 2 roky takže to asi taky nestihnu, jenže dodělat školu s dítětem je těžké, když nemáte nikoho kdo by vám hlídal mimi

no holka těký to je ale zvládnout se to dá.. já takle dělám vejšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
8.10.12 12:40

Ahojky, za chvíli mi bude 22 a čekám už druhý dítko ;) ošklivě se ke mě zachovaly jenom „kamarádky“. Okolí a cizí lidé to brali uplně normálně. V porodnici si dokonce mysleli, že už jsem někdy rodila (měla jsem vše nastudovaný z emimi :P :mrgreen: ) a vůbec se ke mně nechovali nijak zle, všichni byli milí. A teď, když jezdím s malou v kočáře, tak všechny cizí babičky ji obdivují a nijak zle se na mně nedívají :palec: jsem zvědavá, co budou říkat, až mi pořádně bude vidět pupík :mrgreen:
Někdy mám pocit, že si to holky vsugerovávají nebo samy přivolávají :nevim: já jsem se s negativními ohlasy nesetkala :nevim: spíš naopak, že mě obdivují :palec: :P

• Citovat
  • Upravit
1758
8.10.12 12:45

Ja ma dve deti jak ja rikam za mlada a dve za stara :lol: :lol: prvni 18 let (4 mesice) a druhe 21 let. Treti 31 a v 35 letech porodim dalsi.No Predtim jsem byla mlada maminka a vcelku se to bralo jsem rocnik 77 a dnes na me divaji ze na na 4 dite nevypadam jako ze vypadam mlade.No ja nevim proc v tom spousta lidi vidi dramo. Prezila jsem to, jeste si docela uzila nez se mi narodila nejmladsi holka a bylo to fajn. Rodit se ma za mlada. :kytka: Uz ja si dnes pripadam stara. Takze mladym matkam zdar :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
8.10.12 12:46

Já třeba znám spoustu holek co jsou zabezpečený až až, ale pro ně je přednější kariéra, a furt čekají až budou starý a nebudou moct, pak se budou divit, že jim to nejde. Já jsem ráda, že už mám 2.vždycky jsem chtěla mezi 25 a 29roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 12:47

První ve 20, druhé ve 23, jo a taky se občas setkám s reakcí,,vy už máte dvě děti´´ 8o :lol: pokud jdu s dcerou na plavání, kolem mě matky 30 a výš, tak vypadám jak exot, ale tak co no :nevim: Nic si z toho nedělej a těš se na mimi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
8.10.12 12:48
@Klárinka. T píše:
Ahoj slečny, chci se zeptat co si myslíte o mladých maminkách? Moje kamarádka porodila chvíli po 18 a říkala že v nemocnici se na ní dívali divně. Mě bude 19 a jsem na úplném začátku. Je to možná brzo, ale kdysi to bylo normální, tak proč ted se na mladé maminky dívají divně?

Závidí.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.10.12 12:49

@Barushe No občas vážně nějaké ty negativní reakce a předsudky jsou. Nedávno jsem se bavila s kamarádkou a ta mi povídala: „Hele představ si, vedle ve vchodu bydlí holka, je jí tak 18 a už tahá kočár!“ No smála jsem se jí asi tři dny, protože sama je 27 letá maminka 10 leté dcery. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
8.10.12 12:52

Rodila jsem tesne pred tim nez mi bylo 24, skola hotova, pracovala jsem i jsem cestovala, takze nemam pocit ze mi neco unika.
Reakce vylozene negativni jsem nezazila, jenom spolulezici maminka v porodnici mi rikala jak jsem mlada a pritom ona byla jen o dva roky starsi :-D, a detska doktorka se podivovala ze mam dite tak brzy, preslo ji to kdyz videla ze se o malou dokazu postarat.

Podle me na veku az tak moc nezalezi, pokud se o dite dokazes postarat a dat mu vse co potrebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
8.10.12 12:54

Ja si vzpominam, ze podobne, jako se dneska divaji lidi na vas, mlade maminky se v mych 20ti divali lidi na me… jejda, to uz ji je 20 a jeste neni vdana a nema dite… :roll: :roll: kazda doba ma svoje. chce to poslat je vsechny do haje a zit si svuj zivot!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
8.10.12 12:54

Fandím všem mladým maminkám. Sama jsem měla první dítě těsně po 20 a zvládala jsem to super. Poporodní kila šla rychle dolů, týden po císaři jsem byla jako rybička a nebyla jsem tak úzkostlivá. Druhé dítě těsně před 40…taky císařem, hůř jsem se hojila a dávala jsem se po porodu skoro 2 měsíce dohromady. Ted 6 měsíců po porodu mám stále ještě 10 kilo navíc. Ale je fakt, že ted s těmi zkušenostmi co mám si víc mateřství užívám. Ale jinak jsem jednoznačně pro mít první dítě do 25let.

• Citovat
  • Upravit
2282
8.10.12 12:56
@tanik1912 píše:
Ja si vzpominam, ze podobne, jako se dneska divaji lidi na vas, mlade maminky se v mych 20ti divali lidi na me… jejda, to uz ji je 20 a jeste neni vdana a nema dite… :roll: :roll: kazda doba ma svoje. chce to poslat je vsechny do haje a zit si svuj zivot!
:pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
8.10.12 13:03
@Klárinka. T píše:
Já třeba taky ještě nemám dodělanou školu, chybí mi 2 roky takže to asi taky nestihnu, jenže dodělat školu s dítětem je těžké, když nemáte nikoho kdo by vám hlídal mimi

No já myslím, že „staří“ divně koukají a mají předsudky právě z toho důvodu, který uvádíš. Že řada těch velmi mladých maminek nemá dokončené vzdělání, práci, praxi a „staří“ už je vidí stát na sociálce na přídavky, protože se o sebe nedokáží postarat bez cizí pomoci.

• Citovat
  • Upravit
10185
8.10.12 13:05

Já se mým rodičům narodila v jejich 19 letech, měla jsem hezké dětství plné lásky, rodiče jsou spolu dodnes, mají vnoučata a už i pravnučku. :D Mladá maminka, nebo „stará“ maminka… to nehraje roli. Důležitější jsou jiný věci, než datum narození. A že má někdo potřebu to „moudře“ komentovat, jeho problém. Asi nemá dostatek svých starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 13:08
@Klárinka. T
@Klárinka. T píše:
Ahoj slečny, chci se zeptat co si myslíte o mladých maminkách? Moje kamarádka porodila chvíli po 18 a říkala že v nemocnici se na ní dívali divně. Mě bude 19 a jsem na úplném začátku. Je to možná brzo, ale kdysi to bylo normální, tak proč ted se na mladé maminky dívají divně?
Ja rodila ve 21letech a ještě v Belgii, ale koukali spíš odkud jsem mysleli si, že jsem Ruska, protoze je tam nemaji radi, to jsem odbočila. Ja jsem rada, že ji mám, a myslim, že v tomhle věku je tělo ženy nejlepe pripravené fyzicky na těhotenství. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová