Změna jména, nelíbí se mi - jsem divná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.12 20:23

Změna jména...jsem divná ?

Už dlouho uvažuji nad změnou jména…mé jméno si mi nelíbilo nikdy a ani nikdo mi tak neříkal…táta ho nesnášel, protože chtěl jiné u mě, a tak nějak nevim proč ale necítím se v mém jménu dobře :oops: asi je to divné, ale uvažuji nad změnou jména…pořád přemýšlím zda to opravdu udělat nebo nechat to být…a hlavně jaké vybrat líbí se mi Evelyn, Ester, další nápad nemám, když poradíte budu ráda :kytka: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
1.10.12 20:26

Se jménem určitě neporadím, ale chci napsat- jdi do toho, když se necítíš ve svém jméně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
1.10.12 20:30

Jestli se s ním necítíš dobře, tak proč ho nezměnit ;) a jaké jméno pro tebe chtěl táta? a jak ti říkají? možná bych při výběru vycházela z toho :think:

jinak s výběrem ti asi těžko někdo pomůže, vezmi si kalendář nebo si otevři stránku krestni-jmena.cz a vybírej ;)
můžeš třeba zkusit se pak tím jménem představovat nebo se domluvit s okolím, aby tě tak oslovovalo a uvidíš, jestli ti sedne lépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.10.12 20:30

U nás v rodině je to prakticky tradice :-) trvá to dlouho, než si okolí zvykne a někteří se s tím nesmíří nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
1.10.12 20:31

A jak se jmenujes? Pak nemuzeme napsat jeslti jsi divna nebo ne…ja nevim driv se mi moje jmeno taky moc nelibilo ale je ot uplne normalni jemno a ted jsme rada ze se nejmenuju treba jako kazdej druhej ikdyz moje jemno je hodne obvykly, syna ma mNataniela a tak doufam ze jednou se nebude citit jako ty :-)

neumim si predstavit zmenu jmena a s tim spojeny komplikace leda dat nejaky podobyn nevim a radit jmena jak se mas jmenovat :-D je plno hezkych jmen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.10.12 20:34

No kamarádka se jmenuje Anna a odjakživa se jí říká Anita. Prostě se jí Anna nelíbilo a tak si tak začala říkat jako dítě a všichni jí tak říkají. O změně jména v občance tedy neuvažuje, ale v takovém případě Annu na Anitu si dovedu představit, zvlášť, pokud jí tak celý život všichni říkají a většina známých ani neví, že se Anna jmenuje. Ale pokud jsi třeba Liduška a chceš to změnit na Ester, tak to mi trochu ujeté fakt příjde :-) Spíš být tebou, bych to změnila na to, jak ti říkají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.12 21:07
Ahojky jmenuju se Jarmila, každý mi říká Jájo… ráda bych právě něco méně obvyklého, holky kdybych si vybrala nějaké favority poradily by jste mi pak jaké se Vám líbí?
@Ajla píše:
A jak se jmenujes? Pak nemuzeme napsat jeslti jsi divna nebo ne…ja nevim driv se mi moje jmeno taky moc nelibilo ale je ot uplne normalni jemno a ted jsme rada ze se nejmenuju treba jako kazdej druhej ikdyz moje jemno je hodne obvykly, syna ma mNataniela a tak doufam ze jednou se nebude citit jako ty :-)neumim si predstavit zmenu jmena a s tim spojeny komplikace leda dat nejaky podobyn nevim a radit jmena jak se mas jmenovat :-D je plno hezkych jmen…
  • Citovat
  • Upravit
8781
1.10.12 21:10

Zakladatelko, nejsi divná ;) jméno JArmila bych si tako změnila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
1.10.12 21:13

Já jsem Jaroslava a taky se mi vůbec nelíbí, už jsem několikrát uvažovala o změně, ale nemám tu odvahu a nevím jestli bych se s novým jménem zžila…tobě držím palce a jdi do toho :palec: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.10.12 21:14

No hele, ale to pak budeš Ester a stejně ti všichni budou říkat Jájo…to ti nebude připadat divné? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
1.10.12 21:15

A co si nechat říkat Jerry :D Tuším jedna ex od Renče si tak nechala říkat, i když se jmenuje Jarmila. Popravdě z Jarmily bych taky nebyla nadšená, ale mohlo bejt ještě hůř :twisted: Do změny klidně jdi, pokud ti to pomůže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
1.10.12 21:16

Tak já jsem asi divná, resp. Jarmila mi vůbec nepřijde divné a právě to Jájo je náhodou parádní :palec:.
A jak to pak budeš vysvětlovat přátelům, kamarádům, rodině? to jim jako řekneš, od teď mi říkejte Ester? Stejně si pak každej zase vymyslí nějakou obměnu :)

Já jsem teda čekala něco fakt šíleného. Třeba moje prababička se jmenovala Klotylda a nezním nikoho jiného s takovým jménem. Jarmila mi přijde takové ne sice běžné, ale v podstatě normální ;) Ještě to zvaž. Nebo se ti ani ta „Jája“ nelíbí. Mě teda jo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.12 21:16

No… já své jméno taky nesnáším :poblion:, ale nedovedu si už teď představit, že bych se přejmenovala. Bohužel. Stejně už by si nikdo nezvykl :? :( :(
Ale chápu tě, tvé pocity…
Líb se mi Ela, Elen… i ta Ester…

• Citovat
  • Upravit
8384
1.10.12 21:17

Ja bych si teda Jarmilu nemenila myslela jsme na Kunhutu, Gertrudu a Kunigundu :-D
Jája se mi líbí dost a kdyz ti tak kazdej rika proc to tak nenechat…ale pokud na tom trvas…

jen si neumim predstavit az ti reknou Jajo a ty nene ja uz jsem Elizabeth :-) asi ti stejne porad budou rikat Jajo at se budes jmenovat jakkoliv…mam knizku se jmeny a tak si mylsim ze tam by sis vybrala hodne je ot od Knappovy…

a muzu mit blbou otazku? Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.12 21:18

Klidně do toho jdi. Já se se svým jménem nikdy nesmířila, kamarádi mi říkají úplně jinak, být jen jich, jdu do změny, ale mamina by to nepřežila :( Tak se tak plácám od jednoho k druhému a jsem z toho opravdu nešťastná. Já jsem Jiřina. Nenávidim, že to jméno se nedá použít jinde, než u nás. Těch trapasů při studiu v Německu a ve Francii, bych nespočítala :( Džidži… what? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová