Změna jména, nelíbí se mi - jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.2.16 11:54

To jméno samo o sobě není špatné, bohužel ale, v dnešní době se vůbec „nenosí“. Do změny určitě běž, když se ti jméno nelíbí, ale asi bych se bála reakce okolí… jakože najednou se ukáže, že se nejmenuješ Jarmila… to vysvětlování by mě asi ubíjelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.21 17:15

zmena jmena

Zdravim vas
chtel bych se svami poradit ohledne jmena
Jmenoval sem se Martin a prejmenoval sem se na Patrik ale zacinam toho trosku litovat
Martin neni spatne jmeno ale kdyz sem otom mluvil s maminkou tak rikala ze mi ho dala kvuli tatovi ze se mu lip pamatuje, a kdyz sem se ptal mamky tak rekla zeby mi dala jiny ale nwm proc ale nezeptal sem se jaky :D mamka sice nerekla zese ji nelibi martin ale nastvalo me ze ho mam kvuli tatovi a ne kvuli tomu ze by se jim libilo. tak vas prosim o radu zmenili byste si ho naspet na martin a nebo bych to uz mel nechat? jde i oto ze kdyz name nekdo vola Patrik tak se citim divne jako kdyz sem mel martina tak to bylo v pohode. mam ho uz 2 roky toho patrika prece jenom martina sem mel 30 let a kamaradka rikala ze si nato zvyknu ze ta divnost odezni ale porad nwm ci to byla chyba. a tedka premyslim otom ze si to dam naspet. dekuju za rady :)

Příspěvek upraven 19.06.21 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
19.6.21 17:26

Jsi prostě Martin. Minimálně rodiče si to tak přáli. Sám sis vyzkoušel, jaké to je, mít jméno dle svého vlastního výběru a zřejmě se s ním nedokážeš ztotožnit. Ber to jako zkušenost a vrať se k tomu původnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.21 17:28
@Magical-eyes to je dobre receno
@Magical-eyes píše:
Jsi prostě Martin. Minimálně rodiče si to tak přáli. Sám sis vyzkoušel, jaké to je, mít jméno dle svého vlastního výběru a zřejmě se s ním nedokážeš ztotožnit. Ber to jako zkušenost a vrať se k tomu původnímu.

to je dobre receno dik moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
19.6.21 17:29
@Patrios píše:
Urco si to rozmysli

Proč jsi smazal ten původní příspěvek, že rodiče ti dali jméno Martin a ty sis ho změnil ve 30 na Patrika a tedpo 2 letech znova uvažuješ o změně zpět na Martina??
Jako jestli takhle rychle měníš názory a postoje, tak si raději nechej toho Patrika, protože změna zpět na Martina by asi nebyla nadlouho.
A ta poznámka, že ti vadí, že se jmenuješ podle táty a nemáš své vlastní jméno - to je celkem běžná věc, že děti dostávají jméno po rodičích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.21 17:39
@Magical-eyes píše:
Proč jsi smazal ten původní příspěvek, že rodiče ti dali jméno Martin a ty sis ho změnil ve 30 na Patrika a tedpo 2 letech znova uvažuješ o změně zpět na Martina??
Jako jestli takhle rychle měníš názory a postoje, tak si raději nechej toho Patrika, protože změna zpět na Martina by asi nebyla nadlouho.
A ta poznámka, že ti vadí, že se jmenuješ podle táty a nemáš své vlastní jméno - to je celkem běžná věc, že děti dostávají jméno po rodičích…

promin ja ho zmazal porotoze sem chtel zalozit novy prispevek pac sem nevedel jestli se nato nekdo poradiva omlouvam se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.21 17:41
@Magical-eyes píše:

ale tohle se mi zas nezda tou tvoji prvni odpovedi jaoby nemenim nazory rychle ale napsal sem tam proc tva prvni odpoved byla presvedciva D:

Příspěvek upraven 19.06.21 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
19.6.21 17:43

@Patrios ok jsi nováček, tak to ještě neovládáš… Jen se mi nelíbilo, že jsem reagovala na něco, co tam pak už nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.6.21 17:44
@Magical-eyes píše:
@Patrios ok jsi nováček, tak to ještě neovládáš… Jen se mi nelíbilo, že jsem reagovala na něco, co tam pak už nebylo…

aha chapu je to muj prvni prispevek a nejsem v tom nijak skuseny tak se omlouvam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.21 00:28

Ahoj, od malička mám problém se svým jménem. Prostě totální averze. Cca před dvěma lety jsem si jako druhé jméno nechala přidat Sofii (oslovuje mě tak 99% lidí v okolí). Uvažuju, že první jméno nechám odebrat úplně a zůstane jen Sofie. Vadí mi, že první jméno je pořád mojí součástí, že ho mám v dokladech atd.
Má někdo podobnou zkušenost, jestli to vůbec jde? Nikde jsem nenašla případ jako ten můj. Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Miuska1
17.4.25 13:54
@Škurana píše: Více

Holky, soucítím, taky jsem vyfasoval jméno Jarmila po mamce. A měla jsme být přitom Petra nebo Karolína. :lol:
No… přijde mi na mně dost usedlý…jsem dost energická, komunikativní, řekla bych, že na lehčí energii a tohle zastaralý jméno na mě nesedí.
Jarmilo nesnáším! To mám radši Jarko nebo Jaruš, aspoň to trochu zavání Jaroslavou.😁 Kamarádi mi říkají Mia nebo Rikka, to je moje přezdívka.😁
No mamka je taky Jarmila, děda byl Jaroslav. No já teda vím, že moje dcera nebude Jarmila. :mrgreen: a přemýšlím taky, že si ho nechám změnit. :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21771
17.4.25 14:02

@Miuska1 být Jarnila, tak se nejspíš přejmenovat zkusím. Že se podobně jmenoval děda nebo máma přece není důvod, aby ses nevhodným jménem musela jmenovat i ty. Ty jsi osobnost a ne několikátá kopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miuska1
17.4.25 14:57
@mado píše: Více

Mamka je Jarmila a asi bych ji tím ranila. No a nebo si tam tu Karolínu prostě nacpat jako druhé jméno a tím se představovat.😁 Joo prostě Jarmila se mi k energické, komunikativní a pohodářské holce prostě nehodí.😁
Jinak Jarmila - fakt starý učitelky.😁 Prostě ty Jarmily, co jsem potkala, tak babči před důchodem.😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová