Změna jména, nelíbí se mi - jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
26.2.14 17:10
@Takyjedna píše:
Já to chápu, jsem Petra a taky to od mala nenávidím :mrgreen: Hnusnější slova od p znám snad jenom dvě :mrgreen: A chlapovi se to taky nelíbí - nikdy mi tak neřekl
:hug: :* :* :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
26.2.14 17:21

@Elata když někoho miluju, tak se mi líbí i jeho jméno ať je jakýkoliv, prostě i kdyby bylo sebeošklivější tak se mi začne líbit, protože ho nosí ON nebo ONA :nevim:.Ale to máme asi každej jinak.
A jako mě je to fakt jedno, ale divím se že si někdo nechá přejmenovat takový hezký jméno :) :nevim:.
Já mam prostě za to že každý jméno je hezký pokud se hezky říká ;)

A navíc když se dá změnit příjmení jen když je hanlivý nebo směšný, tak proč by měnili normální hezký křestní jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
26.2.14 18:15

@ametyst Nj, když ono je to i o přístupu rodičů. Máti prostě chtěla Petra - kluka a jméno pro holku jí ani nenapadlo, páč už holku měla. Tak jsem Petra. A myslím, že ani nepřemýšlela nad nějakýma obněmana toho jména, páč mi nikdy nijak jinak, než Petra neřekla a já taky cítila, že jí to taky nejde přes pusu. Prostě divný jméno - hodí se akorát pro skálu, nebo jinou hromadu šutrů…

A s tím příjmením - ty se přece mění běžně, to nikomu divné nepřijde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
26.2.14 18:32

Je zajímavý, jak snad každá druhá, není spokojená se svým jménem, taky se mězi ně řadím. Jsem Zdeňka, hůř už jsem se snad jmenovat nemohla, nesnáším oslovení Zdeno, takže většina známých mi říka Zdenino. Jsem zvědavá, jestli budou někdy moje děti nadávat na svá jména - Martin a Barbora :lol:
K tématu - ač své jméno ráda nemám, nezměnila bych ho, po tolika letech už bych si připadala jak exot :lol: možná bych ho vyměnila se ségrou, ta vyfasovala Míšu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
26.2.14 19:49

@Takyjedna tak to mě mrzí, a nechápu proč o tom mamka teda víc nepřemýšlela :(. Pro mě bys byla Péťa, Peti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
26.2.14 19:55

@Elata ahoj, zběžně jsem projela tvé příspěvky, tak bych ráda reagovala. Tvé jméno se mi z mého pohledu zdá úplně normální, ale chápu, že jsi nespokojená ať je v tom cokoliv, třeba i kvůli té matky… držím ti palce ať si ho můžeš v klidu změnit, je to tvůj život a pokud pak budeš šťastnější tak to udělej zavčasu :) znám jen jednu ženu která se nechala přejmenovat a to z Jarmily na Elli… ale k ní to sedí je to herečka a kartářka… ale to jsem odbočila… prostě je to jen tvůj život a určitě do toho jdi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
30628
26.2.14 20:02

Naši měli ve výběru Ladu a Petru. Nelíbí se mi ani jedno, ale Ladu si nechám. Ségra se jmenuje Blanka, dost si s tím jménem užila.
A dcera je Viktorka a každý hned vzpomíná tu u splavu.
Kdo chce, tak si něco najde vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
26.2.14 20:42

Ja jsem Tamara, miluji sve jmeno, kazdy se me pta, zda jsem ruska :roll:
Co nesnasim je kdyz mi nekdo rika Tamarko :zed: :zed: jezisi, je mi 38, nejsem male decko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.2.14 21:03

@Levandule121 ja se prejmenovat nechci. Na sve jmeno sem si zvykla, ale nesnasim, kdyz mi nekdo rika Zuzanko. Jinka mi to jmeno nevadi. Ale mam kamaradku Klaru a ta mi rikala, ze jeji jmeno se k ni vubec nehodi, ze ji prebehne mraz po zadech, kdykoliv ji tak nekdo oslovi, takze se necha prejmenovat na Natalii :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
26.2.14 21:50
@zuza23 píše:
@Levandule121 ja se prejmenovat nechci. Na sve jmeno sem si zvykla, ale nesnasim, kdyz mi nekdo rika Zuzanko. Jinka mi to jmeno nevadi. Ale mam kamaradku Klaru a ta mi rikala, ze jeji jmeno se k ni vubec nehodi, ze ji prebehne mraz po zadech, kdykoliv ji tak nekdo oslovi, takze se necha prejmenovat na Natalii :think: :)

Jj, já to chápu. Já zas tedy nemusím Zuzano. Ale také záleží na úhlu pohledu. Když to řekl naposledy přítel kamarádky - takový bručoun - a ještě šlo o to, že jsem jim měla s něčím pomoct a jen jsem slyšela: „Tak ať to Zuzana udělá…“ Znělo to brozně. Ale naopak, když
jeden zmámý (Ital) zjistil, že jsem vlastně Zuzana (jelikož manžel mě představuje vždy jako Zuzku) a básnil o tom, jak je Zuzana krásné jméno, byla jsem na vrcholu blaha! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
26.2.14 21:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
26.2.14 22:04

Holky Jarmilky, představte si, že moje babička se jmenovala Anna a tak moc se jí to jméno v té době nelíbilo, že si nechala říkat Jarmila. Myslím, že to není jménem ale dobou, co zrovna frčí.

Jinak Jiřinko, také díky tvému jménu jsem dala dceři v Čechách trochu neobvyklé jméno Ella. Chtěla jsem aby se to všem dobře vyslovovalo kamkoliv přijede. Žili jsme dlouho v Anglii a narazila jsem tam na Jiřinu, které všichni říkali Džurína. Ona sama se tak nakonec představovala také. Jiřinka je roztomilé jméno v Čechách, ale v cizině s vámi holky soucítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
26.2.14 22:13

Když jsem byla malá, tak se mi moje jméno nelíbilo. Hrála jsem si hru na to, že se jmenuji jinak a říkala jsem si Jiřina. A tím jsem se s tím nějak vyrovnala a teď se mi moje jméno líbí a neměnila bych.
Ale jinak na tom nevidím nic divného, nechat si změnit jméno. Ale asi bych nejdřív zkusila si tím novým jménem říkat jen tak, bez přepsání v občance, abych pak nezjistila, že se mi to nové jméno taky nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.2.14 22:32

@Levandule121 jo Zuzano mi vadi taky podle toho, jak to kdo rekne. Nejraci mam Zuzko, Zuzo, Zuzi. Taky sem zjistila, ze i zalezi na tom, kdo mi tak ci tak rika, od nekoho snesu jakekoliv osloveni (az na tu Zuzanku) a od nekoho jen to jedno urcite osloveni a kdyz me oslovi jinak, tak se mi to proste prici :nevim: Sem asi magor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Muž z Marsu
7.3.14 20:41

Děvčata, napadlo Vás někdy zauvažovat, co bude potom? Tedy po změně? Všechno bude hned prima, že… A nějakou dobu to bude fungovat. Jenže, pokud jde o bežné, hezké jméno, jako Jarmila, Jiřina (Ema místo Karoliny je už vážně pubertální extrém) a dalši zde zmiňovaná, tak je ten problém ve Vás (nebo v okolí, ale stejně tím jste ovlivněné). Buď máte plno volného času a podvědomně si vytváříte problém k řešení, nebo se v horším případě nimráte v podružnostech a zanedbáváte kvůli nim důležitější věci. Po pár týdnech nadšení ze změny zjistíte, že Vám ten nimrací problémek najednou chybí. Začnete si postupně připadat ošklivé, za rok si našetříte třeba na silikony. Po čase zjistíte, že gumové melouny Vám také štěstí nepřinesly, tak si necháte propíchnout pupík, objednáte se na botox, liposukci. A každá dalši změna „k lepšímu“ bude fungovat jen chvíli. Spokojený život není dán ani krásou jména, ani krásou fyzickou (i když pokud ta úplně chybí, je to v životě opravdu těžší, ale většina lidí má o svém vzhledu jen zbytečně kritický úsudek), ani penězi. Šťastný je ten, kdo uspokojí své představy. Kdo nejvíc touží stát se přeborníkem okresu v šipkách, může být mnohem šťastnějši, když toho dosáhne, než olympijský medailista v nějakém hodně sledovaném sportu, který skočí z mostu proto, že byl „až druhý“. Prostě si sepište, co je důležité (zdraví, rodina, nejchtěnější cíle) a vedle, co Vás sice trápí, ale do prvního seznamu určitě nepatří. Pokud bude nechtěné jméno v půlce prvního seznamu, zajděte na matriku hned zítra. Pokud ale zjistíte, že ve Vašem životě je několik mnohem důležitějších věcí, starejte se, abyste nikdy netruchlily kvůli zdraví svému či svých blízkých, a abyste abyste vždy rozdávaly radost a ulevovaly od bolesti. I Jája může být prima kamarádka, zatímco mnohá Sandra či Ester jen nenáviděná bestie. Svůj problémek se jménem si pak nechte jako stálou trápící, ale podružnou záležitost. Můžete na ni pak vždy svést své nálady, stesky, porochnit se ve svém trápení. Mnoho lidí, zvláště žen, to své malé trápeníčko paradoxně potřebuje k poměrně spokojenému životu. Věřte, že je to lepší, než se dočkat opravdu neřešitelných problémů. Nakonec, vždy budete vědět, že na tu matriku nakonec zajít můžete, že… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová