Změna jména, nelíbí se mi - jsem divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
25.2.14 23:25

@kaja00 O jméno jako takové nejde, já ho od narození bytostně nenávidím. Je to uplně normální obyčejné jméno (Zuzana), ale mně se ježí chlupy, když ho slyším, kam mi paměť sahá. Máti říkala, že už jako maličká jsem ho zcela úmyslně ignorovala a jakmile to šlo, představovala jsem se sebepitomějšíma přezdívkama, jen abych to jméno neslyšela. Používá ho jen nejužší rodina a úřady (a to se mi vždycky udělá zle a protočí se mi panenky), jinak mi asi šest let všichni říkají Eleno, i mě tak představují mezi sebou známí a klienti.. tak by bodlo to mít papírově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.2.14 23:38

@Elata Promin, asi budu hnusna ale tvoje jmeno se mi taky nelibi :oops: :oops: :oops: Lituju te :hug: Tak kdyz si ho nesnasela a nesnasis doted… Tak to drzim palce at to se zmenou jmena dopadne dobre :palec: Elena je pekne jmeno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
25.2.14 23:43
@kaja00 píše:
@Elata Promin, asi budu hnusna ale tvoje jmeno se mi taky nelibi :oops: :oops: :oops: Lituju te :hug: Tak kdyz si ho nesnasela a nesnasis doted… Tak to drzim palce at to se zmenou jmena dopadne dobre :palec: Elena je pekne jmeno :kytka:

Nejsi hnusná, jsi upřímná a když budu upřímná já, tak znám jedinou holku, která je se jménem Zuzana spokojená. Všechny ostatní z něj šílí. :lol: Děkuju. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.2.14 00:29

@Elata Já Vám fandím. Když jsem byla malá, tak jsem se taky chtěla nechat přejmenovat. Mám staré jméno a jako dítěti mě to hrozně vadilo a chtěla jsem jiné. Dnes jsem ráda, že je poměrně málo lidí, co se jmenují jako já. Navíc se jmenují po praprababičce, o které se v rodině krásně mluví.
Jinak Vás fakt chápu a asi by se Vám ulevilo. Navíc, pokud jste stejně pro ostatní Elena, tak proč si ten sen nesplnit - akorát to bude asi dost lítání.
Platí se určitě, bývalo to 1000 Kč. Teď ale nevím, kolik Kč to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
26.2.14 00:29

@Elata Ja sem taky Zuzana, ale uz sem si na to jmeno nejak zvykla. Ikdyz jakmile mi nekdo rekne Zuzanko, tak mam co delat, abych mu/ji nedala tecku mezi oci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
26.2.14 00:31
@kaja00 píše:
@Kashana :roll: Ja jsem karolina a nevidim na tom nic spatneho, daleko lepsi nez Ema ;) Asi koukas na Ulici co? :mrgreen:

a co je spatneho na Eme???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
26.2.14 04:25
@zuza23 píše:
@Elata Ja sem taky Zuzana, ale uz sem si na to jmeno nejak zvykla. Ikdyz jakmile mi nekdo rekne Zuzanko, tak mam co delat, abych mu/ji nedala tecku mezi oci :cert:

@Elata Hmmm. Tak mně tedy toto jméno nevadí vůbec. :mrgreen: Sice jsem s ním měla v pubertě trochu vnitřní problém (a la „lazebnice Zuzana“), ale to přešlo a myslím, že se se svým jménem někdy v životě musí popasovat snad každý. :think: Znám ještě několik Zuzek, to se jich tedy vážně přeptám. Ale u žádné jsem problém neshledala… :nevim:

Jinak ale pokud se Tobě nelíbí, držím palce se změnou! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.2.14 05:21

Znam holku, co to udelala hned jak ji bylo 18 a mohla o to pozadat sama. Na matrice s tim zjevne problem nemeli…taky nechapu, proc by to meli zamitat, kdyz zakon takovou moznost pripousti :nevim: Menila to docela zasadne, zadne podobne ani pridane druhe. Bohuzel vic detailu nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.2.14 05:26

Tady jsou podminky http://www.mvcr.cz/…rijmeni.aspx

Změna příjmení se povolí zejména tehdy, jde-li o příjmení hanlivé, nebo směšné, nebo je-li pro to vážný důvod.
Změna jména se nepovolí, žádá-li fyzická osoba mužského pohlaví o změnu na jméno ženské, nebo naopak, žádá-li o změnu jména na jméno zkomolené, zdrobnělé, domácké, nebo na jméno, které má žijící sourozenec společných rodičů. Vzniknou-li pochybnosti o správné pravopisné podobě jména, je žadatel povinen předložit doklad vydaný znalcem.
Změna jména nebo příjmení se nepovolí, jestliže by změna byla v rozporu s potřebami a zájmy nezletilého.

Sice tam vyslovene nepisou, ze se musi povolit pokazde, ale taky jim to nezakazuje, pokud nechces zdrobneninu, muzske atd, takze timhle bych klidne operovala. Do oduvodneni bych napsala, ze to jmeno nepouzivas…nebo neco takoveho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
26.2.14 06:07
@Elata píše:
Nejsi hnusná, jsi upřímná a když budu upřímná já, tak znám jedinou holku, která je se jménem Zuzana spokojená. Všechny ostatní z něj šílí. :lol: Děkuju. :*

Tak to teda čumím :mrgreen: já jsem Zuzana a celý život jsem s tím jménem opravdu spokojená a líbí se mi. Měla jsem v bývalé práci kolegyni Zuzanu a s tou jsme si notovaly, jak je to krásné jméno. Vlastně neznám žádnou Zuzanu, které by se její jméno nelíbilo. Klidně bych to dala i dceři, kdyby mi nevadila stejná jména v rodině :)

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
26.2.14 06:26

Ja bych treba Zuzanu za nic na svete nevymenila. Dostala jsem toto jmeno po sve prababicce, ktera byla dokonce Zuzanna. A taky nemam ve svem okoli nekoho, komu by se toto jmeno nelibilo. Presto preji hodne zdaru pri zmene :-)

• Citovat
  • Upravit
5310
26.2.14 06:36

Manželka od mého otce je taky Jarka a všichn ji říkají Jaruška.. neznám nikoho kdo by ji tak neřekla, ale mě osobně se to jméno tedy taky nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
26.2.14 06:51

@Elata Mně nepřijde Zuzka hrozná. V pubertě jsem se svým jménem taky válčila - Lenka, ale teď jsem ráda. Jmenuju se po mamince. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.2.14 07:09

@Taminka Nic ;) To jmeno se mi libi :) Jen si nedovedu predstavit dospelou Emu.

Příspěvek upraven 26.02.14 v 07:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5310
26.2.14 07:10
@Taminka píše:
a co je spatneho na Eme???

krásné jméno nic na ni neni spatne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit