Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak já jsem si v cizině také užila… jsem Šárka a oni pořád like a shark, hihi…![]()
Tak pod to bych se mohla podepsat a ještě k tomu jsem měla, než jsem se vdala, příjmení, kde bylo skoro za sebou ř a č
Po svatbě to není o moc lepší, pracuju pro německou firmu, denně telefonicky komunikuji s německými úřady a příjmení jim musím hláskovat ![]()
Ahoj. Já taky uvažuju nad změnou jména. Nemám to svoje moc ráda. Avšak změnu bych ráda hlavně z důvodu numerologie. Jméno mám už vybrané, mí nejbližší mne tak oslovují, a podporují mne. Nikdo s tím nemá problém. Pasuje mi to, cítím se lépe. Teď už jenom na matriku, a je to. Nemám strach z toho, že všade budu hlásit změnu. Nevolím žádná extra jména. Nechci být za jedubábu, ale myslím si, že z Jarmily na Ester ti to neuznaj.Zvol něco jinýho, obyčejnějšího. Však ta obyčejná jména bývají hezká:-)
Pa.
Ahoj. Já taky uvažuju nad změnou jména. Nemám to svoje moc ráda. Avšak změnu bych ráda hlavně z důvodu numerologie. Jméno mám už vybrané, mí nejbližší mne tak oslovují, a podporují mne. Nikdo s tím nemá problém. Pasuje mi to, cítím se lépe. Teď už jenom na matriku, a je to. Nemám strach z toho, že všade budu hlásit změnu. Nevolím žádná extra jména. Nechci být za jedubábu, ale myslím si, že z Jarmily na Ester ti to neuznaj.Zvol něco jinýho, obyčejnějšího. Však ta obyčejná jména bývají hezká:-)
Pa.
Ester je podle me teda obycejny klasicky jmeno z kalendare nicim vyjimecny takk proc by ot neuznali?
Já bych si ho klidně změnila kdyby se mě nelíbilo. Přijde mě to daleko lepší než když ti říkají jinak. Máme sousedku, ta se jmenuje Anna a nechává si říkat Hana. To mě přijde ujetý. Tak bud si má jméno změnit, když se jí nelíbí, ale nechat si říkat uplně jiným jménem…
Jarmila se mě taky nelíbí, mám kamošku Jarmilu a nechává si taky říkat Jája, stejně tak manželova teta, ta je zase Jaroslava a taky si nechává říkat Jája. Změnila bych si určitě, já jsem Markéta a líbí se mě to moc, vždycky jsem byla spokojená a právě jsem uplně chápala ty, co byly ze jména neštastní, musí to být fakt těžký : ![]()
Ahojky holky já bych si nechala říkat u Jarmily Jarmi, u Jaroslavy Jarči, u Jiřiny Jiřko. Ale Jájo bych já osobně nedávala, možná jako malá ale pak už ne.
@Anonymní píše:
Klidně do toho jdi. Já se se svým jménem nikdy nesmířila, kamarádi mi říkají úplně jinak, být jen jich, jdu do změny, ale mamina by to nepřežilaTak se tak plácám od jednoho k druhému a jsem z toho opravdu nešťastná. Já jsem Jiřina. Nenávidim, že to jméno se nedá použít jinde, než u nás. Těch trapasů při studiu v Německu a ve Francii, bych nespočítala
Džidži… what?
promiň, ale „Džidži… what?“ mě fakt pobabvilo.
Jarmila i Jiřijna jsou podle mě úplně v pohodě. Nevidím v tom žádou tragédii.
@sandřička píše:
@Mišanda Ž.. také by mě to zajímalo, děkuji.
Ahoj jmenuju se Kája (Karolína) všichni mě volaj hej Karolina a jednou mě napsali Karolyna brrrrrrrrrrrrrr… Chci se přejmenovat na jméno Ema co je lepší
Ema nebo Karolína?
Ahoj Kája
PS: Prosím zakladatelko udělej anketu Ema nebo Karolína jestli jo tak lidi plsky hlasujte
![]()
Oživuji diskuzi, nechci zbytečně zakládat novou. Chtěla jsem se zeptat, kdo jste si měnily jméno, sepisovaly jste to nějak doma nebo stáhly vzor? Jak to probíhalo? Zamítli to někomu? V případě, že bych nešla do úplné změny, ale chtěla nové jméno jako první a staré jako druhé, jde to nebo s tím budou háčky? Placení? Zapsání druhého jsem vyčetla zdarma, změna jména litr?
@Elata O zmene jmen moc nevim, jen vim ze se musi vsude obehat, ze se jmenujes jinak atd… Coz je dost na dlouho
Obvodak, gynda, mestsky urad…atd atd
Mohu se zeptat jak se jmenujes, ze se chces prejmenovat
A jak se chces jmenovat? ![]()
@Kashana
Ja jsem karolina a nevidim na tom nic spatneho, daleko lepsi nez Ema
Asi koukas na Ulici co? ![]()
@Elata Před 10 lety jsem si taky jméno chtěla změnit. Stálo mě to, myslím, tisícovku a jmenuji se pořád stejně. Tehdy záleželo na názoru ženské na matrice. Operovala s tím, že kdyby si chtěl změnit jméno každý, nastal by chaos. Napadlo mně pak, že bych si dala ještě jedno jméno a prohodila je, ale baba tam pracuje pořád, tak jsem to odložila ![]()