Volil by někdo Janečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
14.12.22 17:06
@Pakočka píše:
@bbbbbbb
Faktická poznámka k Petru Pavlovi - nebyl v StB, tam byl Andrej. Pavel si zavdal s komunistickou vojenskou rozvědkou.Tvoje sympatie ke Karlu Janečkovi komentovat nebudu - každému je sympatický někdo jiný :-) Ale v nedostatečném počtu podpisů bych se ho vůbec nezastávala. Mnohokrát argumentoval tím, že vlastně jako kandidát neměl možnost si ověřit správnost údajů, které lidé uvedli do petičních archů.. Zajímavé ale je, že velká část těch vyřazených podpisů obsahovala neexistující adresy či adresy garáží. Pan Janeček neumí používat internet?

Mně není ani tak sympatický on jako ta jeho nadační činnost a odvaha, která se prozatím vyplácela, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
14.12.22 17:07
@bbbbbbb píše:
Oni fakt jezdí soukromým tryskáčem a v médiích řeší recykloobaly? (O těch udržitelných vánocích jsem opravdu četla na nějakém médiu…) Tak o'pokud je tohle pravda, tak fakt kážou vodu a pijí víno. (ale soukromý tryskáč ověřený tedy nemám). Nosit látky z Bhútánu je asi lepší než nosit ty z HMka, no.. já bych na to třeba neměla energii… Mluvit jsem ho slyšela, ale tak on před svým miliardářstvím pracoval na české i rakouské akademii věd, a kritizovat někoho za něco vytrženého z kontextu je strašně jednoduché(nechci se hádat, jen nahlas uvažuji)

Asi tak no. Holt mainstream. Ten už dávno nemá co dělat s objektivitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.22 17:08
@bbbbbbb píše:
Tak morální kredit. Že ona si v mládí pomalu při studiích na Oxfordu někoho vzala, měla hodně brzy jedno dítě a pak se rozvedla, to mi nepřijde úplně alarmující. Ony ty vztahy ve 20ti… A on se právě rozvedl se ženou, která se fakt ukázala v hodně špatném světle, což uznaly i francouzské soudy. Zrovna to, že člověk může udělat chybu, než dozraje, a že je lepší ji přiznat než se tvářit bůhvíjak, bych za morální kredit považovala.

No nevím, jestli u muže v nejvyšší diplomatické funkci státu je košer nekolik rozvodů, veřejných milenek a podvádění partnerek. Za mě ne, takže bych ho nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.12.22 17:11
@Pakočka píše:
@bbbbbbb
Faktická poznámka k Petru Pavlovi - nebyl v StB, tam byl Andrej. Pavel si zavdal s komunistickou vojenskou rozvědkou.Tvoje sympatie ke Karlu Janečkovi komentovat nebudu - každému je sympatický někdo jiný :-) Ale v nedostatečném počtu podpisů bych se ho vůbec nezastávala. Mnohokrát argumentoval tím, že vlastně jako kandidát neměl možnost si ověřit správnost údajů, které lidé uvedli do petičních archů.. Zajímavé ale je, že velká část těch vyřazených podpisů obsahovala neexistující adresy či adresy garáží. Pan Janeček neumí používat internet?

Dobře uznávám chybu s StB. Komunistická vojenská rozvědka je o něco lepší?

Já to pak třeba vidím jako „prognostický ustav“ kde pracovával Zeman a Klaus, a taky vždy nejlíp věděli, co bylo a co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
14.12.22 17:13

Já ne, podle mě je to poloviční blázen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
14.12.22 17:19
@bbbbbbb píše:
Dobře uznávám chybu s StB. Komunistická vojenská rozvědka je o něco lepší?Já to pak třeba vidím jako „prognostický ustav“ kde pracovával Zeman a Klaus, a taky vždy nejlíp věděli, co bylo a co bude…

Nehodnotím, zda je usilování o post v komunistické zahraniční vojenské rozvědce menší zlo než aktivní působení v StB. Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru, protože každá z těchto institucí se věnovala jiné činnosti.

Jinak komunistická zahraniční vojenská rozvědka tedy rozhodně nebyla jako prognostický ústav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
14.12.22 17:22

Ne

A už to, že si to neumí pohlídat je jasná stopka. Další věci ani nehodnotím.

• Citovat
  • Upravit
163
14.12.22 17:23
@Pakočka píše:
Nehodnotím, zda je usilování o post v komunistické zahraniční vojenské rozvědce menší zlo než aktivní působení v StB. Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru, protože každá z těchto institucí se věnovala jiné činnosti.Jinak komunistická zahraniční vojenská rozvědka tedy rozhodně nebyla jako prognostický ústav.

No já jsem spíš chtěla říct, že muži v těchto pozicích měli přístup k důležitým informacím a konexím a po revoluci s nimi často naložili vstupem do nejvyšších funkcí - což by si někdo proti režimu vůbec nemohl nechat zdát.

Za uvádění na pravou míru jsem určitě ráda, podle mně každý se někdy vyjádří jako předškolák :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.12.22 17:26
@TO_IT píše:
NeA už to, že si to neumí pohlídat je jasná stopka. Další věci ani nehodnotím.

Neumí si to pohlídat o 80 podpisů, statisticky asi půl procenta, přitom bezprecedentní chybovost. Mně právě přijde, že je hrozně nepřiměřený tenhle metr, že si to „měl pohlídat“, i když ústavní soud říká už něco jiného. To by se pak mohlo stát každému, že se chová podle pravidel a předepsaných norem, a když něco „nevyjde“, leckdy i příčinností nějakého jiného zájmu, tak to najednou všichni vidí „jasně“…

To by pak už byla politika ve skrze machiavellistická

Příspěvek upraven 14.12.22 v 17:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.22 17:27
@bbbbbbb píše:
No já jsem spíš chtěla říct, že muži v těchto pozicích měli přístup k důležitým informacím a konexím a po revoluci s nimi často naložili vstupem do nejvyšších funkcí - což by si někdo proti režimu vůbec nemohl nechat zdát.Za uvádění na pravou míru jsem určitě ráda, podle mně každý se někdy vyjádří jako předškolák :).

To sice ano, ale za prvé Pavel se v armádě neztratil ani po revoluci a za druhé by asi nebyl druhý nejvyšší muž NATO, kdyby to byl nějaký mamlas, co dostal funkce k ježíšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.12.22 17:29

@terien

No tak to určitě nebyl ani Zeman nebo Klaus, to jsou spíš funkce i přes Ježíška…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
14.12.22 17:33
@terien píše:
To sice ano, ale za prvé Pavel se v armádě neztratil ani po revoluci a za druhé by asi nebyl druhý nejvyšší muž NATO, kdyby to byl nějaký mamlas, co dostal funkce k ježíšku.

K tomu jen, že vojenský výbor NATO vedl i Hitlerův generál Heusinger (který mmch připravoval invazi do Polska) a tuším taky stíhací pilot Luftwaffe. NATO jistě nezaměstná mamalase, ale evidentně bere talenty všeho druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.12.22 17:35
@ida007 píše:
K tomu jen, že vojenský výbor NATO vedl i Hitlerův generál Heusinger (který mmch připravoval invazi do Polska) a tuším taky stíhací pilot Luftwaffe. NATO jistě nezaměstná mamalase, ale evidentně bere talenty všeho druhu.

To jsem nevěděla moc zajímavé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.22 17:42
@ida007 píše:
K tomu jen, že vojenský výbor NATO vedl i Hitlerův generál Heusinger (který mmch připravoval invazi do Polska) a tuším taky stíhací pilot Luftwaffe. NATO jistě nezaměstná mamalase, ale evidentně bere talenty všeho druhu.

Tak od té doby jsme se trochu posunuli. Nicméně nikoho nepřesvědčuji o něčích kvalitách, spíš jsem přesvědčená o něčích nekvalitách. Ať si každý volí koho chce, ja sama ještě nejsem na 100 % rozhodnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
14.12.22 17:47
@terien píše:
Tak od té doby jsme se trochu posunuli. Nicméně nikoho nepřesvědčuji o něčích kvalitách, spíš jsem přesvědčená o něčích nekvalitách. Ať si každý volí koho chce, ja sama ještě nejsem na 100 % rozhodnutá.
Posunuli jsme se od té doby až k hrozbě třetí světové, to bezesporu :).
@terien píše:

No ona ideologie za ruským velmocenstvím a současným konfliktem bohužel není od antisemitismu úplně daleko, jak svým myšlenkovým původem tak svými důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí