Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ![]()
Máte někdo zkušenost s Votocvohoz?
Založila jsem si profil, a teď mi napsala jedna holčina, že by měla zájem o něco z mého profilu, a ptá se na částku poštovného..
Vůbec nevím, jak to chodí, nikdy jsem nic neposílala.
Tak bych se ráda zeptala, zda s tím má někdo zkušenost, a kolik stojí poslání např. jedněch džín?
Děkuji ![]()
Záleží jak to máš velké já tam jsem taky a když to jde posílám oblečení jako doporučené psaní za 29-40kč páč balíky jsou kolikrát dražší než to zboží a nikdo by si to nekoupil ![]()
Aha
, takže se to dá poslat do 40 kč? tak to je supr ![]()
Já koukala na českou poštu, a tam psali za balík nějakých 79 kc? ![]()
To je obyč balík a pak to ještě váží…to doporučené psaní je super, ale mnohdy se setkáš s tím že to holky chtějí poslat obyčejně
@Nikocka doporučené psaní 40-45Kč, doporučený balík 75Kč, balík do ruky 120Kč, obyčejné psaní 20-25Kč cca ![]()
@Nikocka @Dermabion Můžete juknout i ke mě, jsem tam taky stejně jako tu
![]()
@Nikocka Na stránkách pošty je kalkulačka pro výpočet poštovného.
Je výhoda, když se dá věc zmáčknout a nacpat do obálky (klidně A4, možná i větší, to ale nevím) - do 5cm tloušťky to půjde jako „dopis“ a ne „balík“ a je to levnější.
Jak psala Pipet, doporučené psaní můžeš poslat, jen pokud to má na výšku maximálně 5cm, jinak to musí jít jako balík.
Ale pokud se toho v jednom balíku neposílá hodně, tak se to dá v pohodě poslat jako doporučené psaní, mě to zatím vždy prošlo ![]()
No musíš to zkusit se zeptat to. Jinak jsem tam pod tímto nickem. ![]()
@CokeLady Já bych napsala, většina těch „zájemců“ jsou dotazy typu „Je ta červená taková spíš jahodová, nebo lesní jahoda???“ Případně jestli je daná věc dostatečně chumláčková a tak ![]()
(I když jsem psala na věc jako x-tý zájemce, nikdy prodaná nebyla.)
CokeLady klidně bych napsala prodejci, že mám zájem, je tam obvyklé co píšou holky ( x dotazů týkající se dané věci) pokud je věc rezervovaná, dá se to označit, bohužel počet zájemců vynulovat tak jako na jiných bazárcích nejde