Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě to teda přijde postavené na hlavu. Jak by bylo tobě, kdyby za tebou přišel, že chce třeba polovinu tvojí výplaty? Však ti platí alimenty, ne? Tím pro něj jeho povinnost končí a když ti dá něco navíc, tak je to jen jeho dobrá vůle. Osobně bych mu o peníze z daní neřekla.
tak já za sebe nevidím důvod,proč by Vám měl dávat půlku z daní. Daně platil on, takže patří jemu ![]()
Ano i já se na to dívám stejně. Ale nahlodalo mě to, protože když jsou dva spolu tak jeden si na sebe napíše dítě a vrácené peníze z Dani se pak vyuziji na dite spolecne. My spolu nežijeme a on tak získá spousty peněz. Které by měly být tím padem společne. NA půl.
Není to žádost o jeho výplatu to je velký rozdíl.
@Anonymní píše:
Ano i já se na to dívám stejně. Ale nahlodalo mě to, protože když jsou dva spolu tak jeden si na sebe napíše dítě a vrácené peníze z Dani se pak vyuziji na dite spolecne. My spolu nežijeme a on tak získá spousty peněz. Které by měly být tím padem společne. NA půl.
Není to žádost o jeho výplatu to je velký rozdíl.
no jo,ale když spolu nežijete tak si ani on odečet na dítě dělat nemůže..je tam podmínka žití ve společné domácnosti ![]()
Příspěvek upraven 15.04.12 v 17:14
Nerozumím tomu. Jste rozvedení, dítě žije s tebou a on si odepisuje slevy na dani na vaše společné dítě? Já jsem se tu kvůli tomu nedávno radila a zjistila jsem, že si je odepisovat nesmí, když s ním nežije ve společné domácnosti.
Nebo ještě rozvedení nejste a on si odepisuje slevu na tebe, jako na vyživovanou osobu?
zajímavý dotaz
fakt se vždy pobavím nad uvažováním některých „dam“, když se doslechnou, že ex partner získá (svým přičiněním) sumu peněz - daně, prodej, výhra v loterii… tak hledají důvody a záminky, jak jej oškubat. V těchto případech blahosklonně přehlížejí výši alimentů a různé nadstandardní přilepšení dětem.
tak rozhodně bych se o peníze nehlásila, ale - pokud jste rozvedeni a on nežije s dítětem v domácnosti, tak si ho nesmí odepisovat. Nahlaš si dítě na sebe
nemohu si přece na sebe dítě napsat, když jsem nezaměstnaná :-/
Ano jsme rozvedení tři roky.
@Linnet píše:zajímavý dotaz
fakt se vždy pobavím nad uvažováním některých „dam“, když se doslechnou, že ex partner získá (svým přičiněním) sumu peněz - daně, prodej, výhra v loterii… tak hledají důvody a záminky, jak jej oškubat. V těchto případech blahosklonně přehlížejí výši alimentů a různé nadstandardní přilepšení dětem.
nesudˇlidi, když je neznáš prosím. Po našem rozvodu jsem mu nechala absolutně všechno. Nejsem zlatokopka. Vše co mám mám jen díky sve snahy. Nevydobila jsem si nic od žádných chlapů. Mám svou ženskou hrdost. jsou ženy, které přemýšlí jak chlapy obrat o vše, ale já jak jsem víš psala. Mám s byvalým partnerem dobrý vztah. A právě proto jsem chtěla názor druhých žen. Protože nechci si náš vztah jak je tedkom nějak zničit. Za to mi peníze nestojí. A souhlasím, že to byl opravdu pitomej nápad asi.
Já bych třeba půlku peněz dala byvalemu manželovi. Protože není to jen mé dítě. Proto jsem se na to ptala.
Tyhle odpovědi mě utvrdily v mém nazoru, že je to trapné si o ty peníze říct. Ríkám byla jsem nahlodana známejma, tak jsem chtěla i jiné názory jiných lidí. Třeba by měl někdo stejné otázky.
To je vše.
@ynax píše:
tak rozhodně bych se o peníze nehlásila, ale - pokud jste rozvedeni a on nežije s dítětem v domácnosti, tak si ho nesmí odepisovat. Nahlaš si dítě na sebe
Tak na sebe si dítě z daní odečítat nemůže, když je nezaměstnaná.
Autorka: ty daně platil on, jsou to jeho peníze. Takže nevidím důvod, proč by je měl dávat tobě.
ja si myslim ze je jedno ze ty ses nezamestnana. Tvuj byvaly manzel si ho nemuze odepsat, kdyz nesdili spolecnou domacnost se synem
@Anonymní píše:
nemohu si přece na sebe dítě napsat, když jsem nezaměstnaná :-/Ano jsme rozvedení tři roky.
nesudˇlidi, když je neznáš prosím. Po našem rozvodu jsem mu nechala absolutně všechno. Nejsem zlatokopka. Vše co mám mám jen díky sve snahy. Nevydobila jsem si nic od žádných chlapů. Mám svou ženskou hrdost. jsou ženy, které přemýšlí jak chlapy obrat o vše, ale já jak jsem víš psala. Mám s byvalým partnerem dobrý vztah. A právě proto jsem chtěla názor druhých žen. Protože nechci si náš vztah jak je tedkom nějak zničit. Za to mi peníze nestojí. A souhlasím, že to byl opravdu pitomej nápad asi.
Já bych třeba půlku peněz dala byvalemu manželovi. Protože není to jen mé dítě. Proto jsem se na to ptala.
Tyhle odpovědi mě utvrdily v mém nazoru, že je to trapné si o ty peníze říct. Ríkám byla jsem nahlodana známejma, tak jsem chtěla i jiné názory jiných lidí. Třeba by měl někdo stejné otázky.
To je vše.
No a jsi si jistá, že si opravdu vaše dítko odečítá z daní? Třeba měl jen odečet na sebe. Ty jsi viděla jeho vyúčtování?
no bavil se o tom, ale možná že ne.
No tak i tak děkuji za příspěvky.
Neřekla bych si o ty peníze i kdyby je dostával.
Jestli si jsi jistá, že si dítě odepisuje tak bych se šla zeptat na sociálku jak dál postupovat.
@montchitchi píše:
Tak na sebe si dítě z daní odečítat nemůže, když je nezaměstnaná.Autorka: ty daně platil on, jsou to jeho peníze. Takže nevidím důvod, proč by je měl dávat tobě.
myslíš, že je autorka 3 roky nezaměstnaná?
Ahoj,
mám takový dotaz.
Mému Bývalému manželovi ted budou vracet daně. Ale my spolu nežijeme přez tři roky.
Myslíte si, že bych mu měla říct o půlku s těch vrácených daní?? Nenapadlo by mě to. Nechci si připadat jako nějaká zlatokopka, ale přece jen o dítě se starám já především. A náklady na dítě a dům taky nejsou nemalé. Každá korunka by pomohla. JÁ jsem bohužel nezaměstnaná od ukončení mateřské dovolené a chodím pouze na brigády. Práce kde potřebují občas vypomoct. Pár známých mi řeklo at mu o to řeknu o půlku s těch vrácených daní, tak mě to trošku nahlodalo. S bývalým manželem vycházíme dobře, ale nechci právě aby si o mě myslel, že jdu hrozně na peníze nebo tak, protože to tak není.
Můžete mi říct jak by jste se zachovaly vy v mé situaci?? Děkuji mnohokrát