Opravné daňové přiznání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.12 19:28

Opravné daňové přiznání

Ahoj, chtěla bych moc poprosit o zkušenosti s podáním opr.daňového přiznání. Partner je OSVČ a bereme si hypotéku a abychom dosáhli optimálního příjmu pro banku, partner v DP uvedl pouze příjmy a neuplatnil náklady, čímž jsme samozřejmě platili vysokou daň a doplatky za zdr. a soc. za loňský tok, celkem to dělá cca 70tis, naše daňařka nám teď navrhla, že až bude vše vyřízeno, bylo by možné podat opr.DP, kde by se doložily i vzniklé náklady a tím pádem by se nám něco ze zaplacené částky vrátilo, potřebujem každou korunu. Z kontroly FÚ strach nemám, neděláme nic nelegálního, jde mi spíš o banku, kdyby se dozvěděla dodatečně, že je příjem trochu jiný, díky moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
220
9.4.12 19:48

Jen vim, ze nove od lonska je nutne opravne priznani zduvodnovat, coz teda nevim, jak vysvetlit, ze jste zapomneli na naklady. Ale banku to asi opravdu zpetne zajimat nebude. My jsme omylem pojistili jiny byt, nez jakym je ruceno. Kdyz jsme to zjistili, radsi jsme to nechali uz tak byt, protoze se nam nechtelo do toho stourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
9.4.12 20:08

Náklady nejsou důvodem pro podání opravného daň. přiznání…ale zřejmně si s tím daňařka poradí. Jinak z hlediska banky by se pak asi jednalo o podvod…ale to je čistě vaše věc. Daň přiznání jste doložili a jestli si to nějak kontrolujou netuším, navíc si myslím,žej im ani FÚ nesmí sdělit,zda se podalo opravné či nikoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
9.4.12 20:39

Tak za 1) nepůjde o opravné, ale dodatečné daňové přiznání.2)A dodatečné na nižší danovou povinnost lze podat pouze pokud byly zjištěny nové skutečnosti. Plus musí být doložena příloha se zdůvodněním. FÚ určitě bance nic hlásit nebude, vůči bance je zavázán mlčenlivostí. Je to pouze Vaše zodpovědnost. Vůči bance se dopouštíte podvodu, což nelegální je, ale zase je to pouze Vaše zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.12 21:11

díky za rady, co se týče podvodu, ten jsme vůči bance de facto již spáchali tím, že jsme DP podali bez nákladů, takže tím, že podáváme opravné, resp. dodatečné uvádíme vše do pořádku :-) nemám z této situace nejlepší pocit, ale zamýšlíme se nad tím, jelikož nám to navrhl jak fin.poradce, tak i právě daňařka, tak jsem chtěla zjistit ještě co nejvíc

• Citovat
  • Upravit
8500
10.4.12 10:28

Neznám Vaši daňařku, ale v každém případě Vám měla poradit, že máte dát opravné přiznání do 2.4.! Protože opravdu dodatečné na nižší daň můžete dát jen pokud nastanou nové skutečnosti. A většinou se to tak řeší. Na začátku března se podá řádné přiznání a do konce března opravné. A pak byste ani nemuseli nic platit a pak si o přeplatek zase žádat. Po této lhůtě musí už být dodatečné a to se řídí jinými předpisy a má jiná pravidla. Ale snad vám ho FÚ vezme. Problém by byl hlavně pokud je manžel plátce DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.4.12 22:50

Zdeňule

Ahoj, mám dotaz. Již 3 roky jsem na MD a účetní u manžela v práci mu vždy tvrdila, že si mě nemůže odepsat z daní, protože jsem pobírala rodič. příspěvek 7600,– až letos jsme dostali na daních 24 tis… s tím, že jsem už rok na 3800,– Zjistili jsme, že se rodičák do daní nepočítá a tím pádem jsme chybou účetní přišli a pěkné peníze. Dá se zpětně udělat oprava a peníze ještě získat??? Moc díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
14.4.12 11:41

Ano, stačí si od mzdové účetní vyžádat potvrzení o příjmu za roky 2010 a 2009 a podat si daňové přiznání, kde uvedete slevu na manželku. Rodičák se opravdu nepočítá. Pokud jsi jiné příjmy neměla a manžel má příjmy takové, že se vám to vyplatí, pak si podejte přiznání. Příště (pokud např. bude další mimčo) bych s účetní nic nediskutovala. V růžovém prohlášení, které manžel podepisuje je kolonka slevy na dani, kde vypíše tvé jméno a RČ a že jsi v roce 20.. neměla příjem. On si za správnost zodpovídá sám, pokud je to tam vypsané, pak to musí účetní zúčtovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.4.12 11:49

Moc děkuji za zprávičku, jen jestli jsem to dobře pochopila. Můžeme si podat opravu daní s tím, že by se nám něco mohlo vrátit ( za minulé 2 roky… 2009 a 2010 )???? Já jsem byla jen na MD a žádný jiný příjem jsem neměla. Ještě jednou díky!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8500
14.4.12 12:15

Pochopila jsi to správně. ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.4.12 13:20

SUPER!!!!!! Moc děkuji za radu!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
belkin2
21.4.12 09:52

vraceny preplatek na danich za rok 2011

Dobry den.Chci se zeptat odpracoval sem celej rok bez prestavky tim padem mi vysla dan kterou mi maji vratit 90kc.Vse sem i patricne vypsal do formularu,odevzdal,Ale vcera mi prisla na ucet z FU castka 690kc.Nevim zda je to v poradku ,prosim o radu zda vratit tych 600 nebo zajit na danovy urad.nevim predem diky za radu

• Citovat
  • Upravit
8500
23.4.12 11:35

To je docela divné, protože FÚ může vrátit jen to, o co si požádáte. Jediné co mě napadá, že jste to vypočetl chybně a FÚ to opravil sám a poslal správnou částku. I když by neměl nic opravovat bez součinnosti s Váma. Ještě mě napadá, že jste možná měl nějaký starý přeplatek 600 a FÚ se ho chtěl „zbavit“, tak do žádosti připsal 6 před 90,– :-) No nejjednodušší bude zavolat svému správci a zeptat se. A nebo ještě jedna možnost, že někdo jiný na svou žádost o vrácení napsal Vaše číslo účtu. Ale to je dost nepravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr5553212
28.2.13 19:53

vraceni dane po opravnom priznani

Dobry den, podal sem danove priznani na vetsi castku nez sem skutecne vydelal/kuli zadosti o hypoteku v bance/.zaplatil sem dan 34 tisic, protoze banka toto potvrzeni vyzadovala.Ted bych rad podal opravne priznani, ktere bude na 157 tisic, tedy danova povnnost 0.Chtel bych vedet, jestli mi bude vraceno tech 34 tisic, dekuji za odpoved, Petr.

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
28.2.13 21:03
@Petr5553212 píše:
Dobry den, podal sem danove priznani na vetsi castku nez sem skutecne vydelal/kuli zadosti o hypoteku v bance/.zaplatil sem dan 34 tisic, protoze banka toto potvrzeni vyzadovala.Ted bych rad podal opravne priznani, ktere bude na 157 tisic, tedy danova povnnost 0.Chtel bych vedet, jestli mi bude vraceno tech 34 tisic, dekuji za odpoved, Petr.

Pokud podáte opravné daňové přiznání na původní nebude brán zřetel a daň by Vám měla být vrácena pokud nemáte nedoplatky jiné. Jen si jste jistě vědom, že tak na sebe „upozorňujete“

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák