Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Byli jsme spolu s mužem pět let. Po ztrátě miminka jsme se citově odloučili, začali se hádat až nakonec jsme šli od sebe. Já se se synem odstěhovala třičtvrtě roku jsme byli od sebe, dokonce se i rozvedli. Ovšem měsíc a půl od rozvodu jsme se dali zpatky dohromady.
Zajímá mě, jestli „vztahové hodiny“ byli jen stopnuté nebo jdou od začátku.
Na jednu stranu jsme byli od sebe i rozvedení, ale zas na druhou stranu je to ten stejný muž a budeme se znovu brát. Co myslíte? ![]()
Znovu bych se tedy nevdávala, napřed bych pořádně ověřila, jestli to bude fungovat (ať se nemusíte i rozvádět podruhé)
@megafon330 píše: Více
A proč se probůh chcete znovu brát?? Jako po třičvrtě roce??
Tak spolu buďte, makejte na vztahu a neřešte probůh nějakou svatbu. Budeš za pitomce, až se za další rok zase rozvedete. Za mě takhle slepované vztahy na 99 % nefungují, co tak pozoruji kolem sebe.
Ja se take vratila k partnerovi.
Vztah to posililo, dost veci jsme napravili, nyni uz manzele a kdyz neberu cca pulrocni odlouceni, jsme spolu 18 let.
A to uz jsme take meli dite.
Nikdy nerikej nikdy.
Takze - proc ne ![]()
Hele klidně spolu buďte ale hned se zas neberte proboha. Kam spěcháte? Nebo ti neva případný další rozvod?
V případě zakladatelky je svatba zbytečným gestem. Proč se znovu hned brát, když víte, že tento závazek vás u sebe neudržel? Mějte hezký vztah, protože chcete. Nepotřebujete důkaz lásky. Důkazem je to, že spolu přes to všechno chcete být.
Ztráta miminka vás akorát ověřila a vy jako manželé jste nedokázali držet spolu. Nevracela bych se.
Vidím, že spoustu z vás zaujala spíš ta druhá svatba než moje skutečná otázka
druhá svatba bude až někdy v budoucnu, ne teď hned. Spíš to bude jen kvůli tomu papíru než ujištění, že spolu vydrzime navždy, ale vzhledem k našemu věku už někde zacinat od znovu je trapný.
Takže ještě jednou můj dotaz. Když jsme byli pres půl roku od sebe a pak se k sobě zase vrátili, jsou ty vztahové hodiny pouze stopnutý nebo jdou od začátku?
@megafon330 Půl roku je docela dost. Ale tak to vidím já. Já bych to brala tak že začínáme od začátku. ![]()
Pokud jste se ani jeden nezměnili, tak byly hodiny pouze stopnuté a vztah s velkou pravděpodobností nebude v budoucnu fungovat.
Podle mě jsou posunutý dopředu a nic dobrého to nepřinese.
@megafon330
Za mě ani jedno, byli jste spolu pár let, máte dítě, takže od začátku nejedete. Ale ani nenavazujete, kde jste skončili. Ale víc, než nic neříkající vztahové hodiny bych řešila, zda je definitivně za vámi to, co vás rozdělilo. Málokdo umí udělat definitivní tlustou čáru a jít dál, dost často to časem vyplave zase na povrch.
Ani jedno z toho, na co se ptáš. Ono totiž odpustit je něco úplně jiného než zapomenout. Takže to stigma toho půl roku, co jste spolu nebyli a věcí, které k rozvodu vedly, nikdy nezmizí.