Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, manžel s právě vrátil z obchodu celý zoufalý, nechal se tam ukecat na parfémy a nechal tam poslední 2000 co měl na Vánoce, už v autě si to prý uvědomil, no ty holky to prostě umí a on je v tomhle ňouma. Poslala jsem ho pro mleko… A v rodine se těmito parfemy nikdo nesmrdí. Myslíte, ze jim to tam můžu jít vrátit a vrátí nám peníze?
![]()
Urcite ne. Je dospely? Svepravny? Nemas narok na vraceni penez a jsem si jista, ze ti je nevrati, proc taky ![]()
@u763 Můžeš to jít zkusit, resp. by to měl udělat manžel, když to kupoval on, ale jestli ti to přijmou, to je otázka. Spíš bych si tipla že ne.
Kdyz tam pujdes, zesmesnis jeho i sebe, zvlast, pokud by jsi apelovala jako zde ![]()
@araw zesměšnění v obchodě, kam stejně člověk nechodí a nebo 2000 Kč?
Zakonnou povinnost rozhodne nemaji, zalezi na pristupu obchodu, spousta z nich vychazi zakaznikum vstric a nerozbalene a nepouzite zbozi vezme zpet. Nekde vrati penize, nekde umozni vymenu za neco jineho. No a nekde te poslou do haje. Otazka je, zda v obchode, kde dokazou ukecat chlapa, co jde pro mliko, na koupi parfemu, budou ochotni k nejake domluve, ale za zkousku to stoji, aspon by to mohl zkusit vymenit za neco, co pouzivate. Ovsem kdyz to nezkusi, tak mu to nevezmou stoprocentne, to je jedina jistota.
@araw píše:
Kdyz tam pujdes, zesmesnis jeho i sebe, zvlast, pokud by jsi apelovala jako zde
Zase bych to neviděla tak radikálně. Chybu může udělat každý. A jestli se tam zesměšní, no a co? Zkusit to může, za to nic nedá.
Co to je za rady, místo abyste ji podpořili? Jsem si jistá, že vám to zpět vezmou, většina prodejen taktéž dodržuje lhůtu pro vrácení nepoškozeného zboží, nepoužité, v původním obalu. Rozhodně já na vašem místě bych tam už byla. Manžela je mi líto, u nás se to kdysi stalo tchánovi. Chlapi jsou zkrátka takoví, proč hned hned soudit. Napište mi, jak to dopadlo, nejlépe do soukromé zprávy
@u763
Určitě bych to šla já nebo manžel zkusit. Jako zesměšnění mi to vážně nepřipadá a i kdyby, tak už kvůli těm penězům bych to zkusila.
@lufulie Nepodpořila ji jen uživatelka, tak proč to množné číslo?
Ale myslím si, že ty parfémy nekoupil v žádné normální prodejně, ale u těch prodejců, jak je prodávají v obchoďácích na „chodbě“. A ty budou mít asi jiný přístup než klasický kamenný obchod, proto jsem napsala, ať to zkusí, ale ať od toho raději nic neočekává.
No mne to teda taky prijde jako vrchol zesmesneni. Uz co jsi o manzelovi napsala, tak si myslim, ze to je peknej trouba a mamlas. Ja bych se teda hanbou propadla tam chodit a chtit zpet penize. Hlavne neargumentuj u prodavacek jako tady na emiminu, nedelej z manzela jeste vetsiho osla.
Příspěvek upraven 03.12.16 v 12:01
@lufulie Díky, moc jsem nečekala takové reakce. Nebylo to přímo v obchodě, ale u vchodu měly 2 slečny stolek a tašky s těmi parfémy. No až dojime, tak se tam zajedu podívat. Za to nic nedám.
@lufulie píše:
Co to je za rady, místo abyste ji podpořili? Jsem si jistá, že vám to zpět vezmou, většina prodejen taktéž dodržuje lhůtu pro vrácení nepoškozeného zboží, nepoužité, v původním obalu. Rozhodně já na vašem místě bych tam už byla. Manžela je mi líto, u nás se to kdysi stalo tchánovi. Chlapi jsou zkrátka takoví, proč hned hned soudit. Napište mi, jak to dopadlo, nejlépe do soukromé zprávy@u763
Tak ono to asi nebylo v prodejně, jako spíš v prostoru před vstupem do obchodu v těch stáncích, kde holky nabízejí zboží bůhví jaké od bůhvíkoho. Účtenku zřejmě nadávají - no, těžko říct.
A co to bylo za obchod? Když nakoupí parfémy tam, kde prodávají mléko… Asi ho spíš někde zastavili a vnutili, ne?