Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim, taky bych chtel prosim vedet kolik mi vrati na danich za PN marodil jsem od 10.6. - 5.10 prumerny cisty prijem 21000. Zadne slevy nemam.
Dekuji
@j.a.n.i1 píše:
@Daniel 96 cca 7000,–
Pokud zbytek roku pracoval. A měl pořád stejnou mzdu.
Ahoj holky já Vás prosím o pomoc při výpočtu nemocenská co se týče vrácení daní na internetu jsou ice kalkulačky ale teda tam chcou věcí kterým teda vubec nerozumím ???? Tak kdyby tady byla nějaká učetní a trošku by pomohla byla bych moc ráda ???? Jde o to že byl přitel od 10.8.2018 - 10.10.2018 na nemocenká pracuje již 4 roky v jedné firmě na dobu neurčitou jeho pruměrná hrubá mzda je 32000kč a uplatnuje slevu na jedno dítě ???? Jestli za ty 2 měsíce něco dotane popřípadě kolik zhruba? ???? Děkuji mooooc za odpověď
Ahoj, prosim o radu, jak je to kdyz jsem od 1.1.2018 byla na nemocnenske a 3.6.2018 nastoupila na materskou dovolenou? To asi nevznika narok na vraceni dani, co? ![]()
@nijist pokud ti žádnou daň nesrazili, tak není co vracet. Možná, pokud jsi čerpala dovo mezi mateřskou a rodičovskou, mohla být nějaká daň sražena. Jestli byla nějaká daň sražena, zjistíš z výplatního lístku.
@Hanula1212 ano dovolenou budu cerpat ted v prosinci..jinak dekuji za odpoved ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak je to s vracenim daně, pokud tomu někdo rozumíte, prosím, budu moc vdecna.
—> Je možnost vracení nějakých peněz?
Moc děkuji ![]()
@Ivouš01 jenom jak zakony chapu ja, urcite ti nejake dane vrati za neschopnost, manzel si te muze zacit odecitat az budes na materske/rodicivske dovolene. Vice ti treba napise nekdo jiny.
@kve-tinka píše:
@Ivouš01 jenom jak zakony chapu ja, urcite ti nejake dane vrati za neschopnost, manzel si te muze zacit odecitat az budes na materske/rodicivske dovolene. Vice ti treba napise nekdo jiny.
Manezel si ji muze zacit odecitat, az jeji prijmy klesnou pod nejakou castku. Bylo to 68tisic za rok, ted se to mozna diky zvyseni minimalni mzdy zvysilo (ta hranice). PPM se do tech prijmu pocita RP se nepocita. Nevim jak se pocita ta neschopenka, ale rekla bych, ze jako prijem ji budou pocitat stejne jako PPM, kdyz to jde ze stejneho pojisteni, ale to bych koukla presne do podminek Slevy na vyzivovanou manzelku.
U neschopenky se vetsinou dan vraci. Zalezi na presnych cislech. Pokud vlastne mesicne zadnou nezaplatis, tak ti pak nemaji co vratit, logicky.
Hranice pro odečete vyživované manželky je pořád 68000,–. Bude se započítávat hrubý příjem z práce i neschopenka. Zda ti něco vrátí na daních nelze říci bez konkrétních info. Nevíme, zda jsi vůbec něco odvedla.
Hezky den, ted premyslim jak je to s vracenim daně. Bylo by možné mi poradit.. leden a únor jsem byla v práci od 7. Března do 19.7 neschopenka. 20.7-24.10 mateřská, protože mi syn zemřel od 25.10-31.12 zase neschopenka. Hrubý příjem za od začátku roku 99600 Kč. Budou vracet dan jen za ty 2 měsíce je to tak..? Takže cca 4000 Kč..? Nebo se něco vrací i z doby neschopenky nebo mateřské..? Předem moc dekuji
Záleží na tom, kolik bylo na dani sraženo a jaké jsou slevy a odpočty. Těch 99600,– je za ty 2 měsíce?
@Hanula1212 ano 2 měsíce v práci plus tedy jsem 2× během roku nastupovala na neschopenku takže z toho cca 2×4000 čistého za neschopnost od zaměstnavatele, jestli se to do toho počítá teda.. bohužel nejsem schopna najít výplatní pásky a do systému se dostanu až v sobotu, abych dala dohromady všechny čísla… ale dá se říct, ze když z loňských vyplatnic sectu částky v kolonce sleva na dani tak výslednou částku mi vrátí..?