Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@NeferetNefertari tak ono už je to taky na tom, jak si ty zaměstnance vychováte. Já třeba co jsem ve firmách denně, tak víceméně o těch zaměstnancích vím´a známe se. Takže je upozorním. Co se týká těch externích, tak tam už na to kašlu. Protože to bylo přesně jako u vás. Nedodáš co máš, slevu nebo zvýhodnění neuplatním. Ani v RZ. A vše písemně.
@Hanula1212 Ja prakticky se zamestnanci do styku neprijdu. Komunikuju pouze se zamestnavatelem, kteremu davam info a pokyny a ten to pak resi dal. A hlavne je neustale upozornuji, ze pokud se cokoliv zmeni, tak at to daji vedet. (pak jsou z toho sice dotazy typu „moje zamestnankyne jde na potrat ma narok na nejakou podporu…“, ale lepsi kdyz se 100× zeptaji nez aby se neco zanedbalo). Nez jsem si pred mesicem vzala nemocenskou na rizikový, tak jsem mela nastarosti nejakych 30 firem, coz uz bylo v prepoctu cca 100 mezd mesicne minimalne a rodinne situace vice jak 100 lidi do hlavy nenarvu ani nahodou. Mozna i vic nikdy jsem to radeji nepocitala presne. Takze kazdy rok jim na prohlaseni vypisuju co potrebuju vedet kolem RZ i s tim co meli presne rok predtim, dam prostrednikovi instrukce co a jak, a chci odsouhlasit, ze nedoslo k zadne zmene. Hlavne tedy pisemne, aby kdyz mi to nedodaji jsem mela v ruce papir, ze jsem jim to pripominala co tyden ![]()
@NeferetNefertari děkuji za téměř přesný výpočet. Konečně jsem se svých peněz dočkala, byly to ale nervy…
![]()
Ahoj holky s tou naší účetní fakt není řeč… Další dotaz s předstihem. Od začátku roku jsem byla na MD nyní už na RD. Mezitím vybírám dovolenou. Na výplatní pásce mám nyní „zálohu na daň cca 4500 Kč " je uvedená i sleva na poplatníka. To už bych asi chtěla moc, aby se mi v příštím roce zase "něco vracelo“ co?
Žádný jiný výdělek mít nebudu. Jen ještě pár korun příští měsíc =zbytek nedočerpané dovolené. Díky za radu ![]()
@Prtulak tak vrati vam co jste na tech danich odvedla, za tu vybranou dovolenou.
Tak pokud byla nějaká záloha na daň sražena, bude i vrácena. Pokud si o ni požádáš (buď v DP nebo v ročním zúčtování). Předpokládám tedy, že kromě částky za dovo, RP a PPM žádné jiné příjmy nebudu.
@Hanula1212 ano přesně, žádné příjmy neočekávám (jen ta PPM, RP a dovolená) @Cenarius takže chápu dobře, že těch cca 5 tisíc bych měla dostat zpět? Příští rok bych si tedy udělala DP sama po letošních peripetiích.
@Prtulak pokud je těch 4500 záloha po slevě, pak ano, dostaneš ji zpátky.
@Prtulak tak pokud je to odvedena dan uz se zapocitanou slevou na poplatnika, pak ano
Ahoj, chci se zeptat, od 10.9.2019 jsem na nemocenské, hrubou mzdu mám těch 19-20k, žádné slevy na dani neuplatnuji. Kolik bych tak cca mohla čekat, že mi vrátí přeplatek? Děkuji 😇
2.070 kč za každý celý měsíc co si byla na neschopence takže něco kolem 6 tis.
@JancaS84 píše:
2.070 kč za každý celý měsíc co si byla na neschopence takže něco kolem 6 tis.
Spis min do toho 10 cast slevy vycerpala, mozna pulku.
@j.a.n.i1 píše:
Spis min do toho 10 cast slevy vycerpala, mozna pulku.
Ale pak je ještě nedočerpaná sleva za říjen, listopad a prosinec, takže to těch 6000 bude ![]()