Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@j.a.n.i1 píše:
@Hanula1212 Jasne, ja cetla 10.10.
jsem si to myslela ![]()
Dobrý večer, prosím o radu ohledně daní. Požádala jsem zaměstnavatele o roční zúčtování, nicméně bych ráda věděla, zda něco dostanu zpět. Roční čistá mzda 219 517 Kč. Stažena záloha. daň 4008 Kč. Daňové bonusy vypláceny 12973 děti si uplatňuji od dubna. Pojistné zamestnavatel 75 294 Kč. Pracovala jsem. Od unora 2019 v lednu jsem byla na UP bez podpory Děkuji moc
Dostaneš 2.070 kč za ten leden co si nepracovala. Ty děti si do dubna uplatnoval někdo jiný nebo nikdo?
@JancaS84 píše:
Dostaneš 2.070 kč za ten leden co si nepracovala. Ty děti si do dubna uplatnoval někdo jiný nebo nikdo?
Manžel si je uplatnoval
A taky je potřeba vědět kolik dětí. Já bych to klidně spočítala přesně, ale nechce se mi přepočítávat čistá mzda na hrubou a superhrubou.
@hejhou píše:
Manžel si je uplatnoval
Tak v tom případě jen těch 2.070 kč, pokud nemáš ještě nějaký zivotko, penzijko, úroky, krev atd.
@Hanula1212 pokud je to potřeba pošlu. Děti. Mám 2. Ráda bych to věděla.
@JancaS84 píše:
Tak v tom případě jen těch 2.070 kč, pokud nemáš ještě nějaký zivotko, penzijko, úroky, krev atd.
Tak to nechápu zkoušela jsem. To zadat do kalkulačky a vyšlo mi asi 5700
@hejhou píše:
Tak to nechápu zkoušela jsem. To zadat do kalkulačky a vyšlo mi asi píše: Více
Tolik ti vrátit nemůžou když si odvedla na daních jen 4 tis. Nelze jít do mínusu. Jen u dětí, ale ty si uplatnoval stejně manžel.
Ještě koukám na tu částku daň. bonusy 12 tis to ma byt sleva za obě děti za 9 měsíců?
@JancaS84 píše:
Tolik ti vrátit nemůžou když si odvedla na daních jen 4 tis. Nelze jít do mínusu. Jen u dětí, ale ty si uplatnoval stejně manžel.
Detma lze jit do minusu…
Proto jsem psala, že je potřeba napsat superhrubou nebo hrubou mzdu.
@hejhou píše:
Tak to nechápu zkoušela jsem. To zadat do kalkulačky a vyšlo mi asi píše: Více
a nedáváš tam tu čistou mzdu?
@j.a.n.i1 píše:
Detma lze jit do minusu…
Vsak jsem psala, ze jde jit do minusu jen u dětí, ale ty si asi dotazovatelka uplatnovala část roku a část manžel. Tak ty jsou predpokladam vyčerpaný.