Vrácení daně, nemocenská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
454
31.1.20 09:04

@Hanula1212 ano to jsem dávala. Mohu napsat zprávu prosím? Zašlu tu hrubou nebo tu mám mdzovy základ. Superhrubou tu nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
31.1.20 09:15

Hlavně ať něco vrací, i kdyby 100 Kč, loni jsem skoro 6.tidic doplácela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
31.1.20 09:22
@hejhou píše:
Hlavně ať něco vrací, i kdyby 100 Kč, loni jsem skoro 6.tidic doplácela :(

Co je to za blbost, zamestnanec nemuze doplacet, pokud tedy nelhal v podkladech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
31.1.20 09:22
@JancaS84 píše:
Vsak jsem psala, ze jde jit do minusu jen u dětí, ale ty si asi dotazovatelka uplatnovala část roku a část manžel. Tak ty jsou predpokladam vyčerpaný.

Vyčerpané být nemusí. Vzhledem k tomu, že pracovala až od února a děti čerpala 9 měsíců, pak se na nulovou daň dostane „dřív“. A tím pádem ještě dostane něco navíc z bonusu. Už jsem to @hejhou spočítala a poslala do SZ. Je to o dost víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
31.1.20 09:33
@j.a.n.i1 píše:
Co je to za blbost, zamestnanec nemuze doplacet, pokud tedy nelhal v podkladech.

Přesně tak, ten systém je nastaven tak, že se doplácet nemůže. V ročním zúčtování vůbec a v přiznání pouze pokud byly další příjmy.
Tak ale lhát zase nemusí, pokud by si např. uplatnila děti 3 měsíce byl vyplacen bonus, pak byla na ÚP a pak si podala DP, kde chtěla zbylé bonusy a neměla dostatečný příjem, musela by vracet i ty vyplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
31.1.20 09:36

Já nevím jak je to možné. Měla jsem 2 práce a nakonec sem v ročním zúčtování které sem ale musela podat sama doplácela. Ještě mi to propocitavala paní na finančním a opravdu to tak bylo, ale proč se tak stalo netuším. Nic sem nezapirala a vše doložila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
31.1.20 09:42

@hejhou Hm, tak to jedině, že bys uplatnila v obou slevu na poplatníka měsíčně. Ale to by správně měla mzdovku opravit jednotlivé mzdy zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
31.1.20 11:44
@Hanula1212 píše:
@hejhou Hm, tak to jedině, že bys uplatnila v obou slevu na poplatníka měsíčně. Ale to by správně měla mzdovku opravit jednotlivé mzdy zpětně.

To by měla, ale ve výsledku by „doplácela“ taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
31.1.20 11:45
@hejhou píše:
Já nevím jak je to možné. Měla jsem 2 práce a nakonec sem v ročním zúčtování které sem ale musela podat sama doplácela. Ještě mi to propocitavala paní na finančním a opravdu to tak bylo, ale proč se tak stalo netuším. Nic sem nezapirala a vše doložila

Nejspíš si „zapřela“ že máš podepsané prohlášení poplatníka jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
10.2.20 17:46

Zdravím holky, mám takovou otázku..Už léta si dělám daňové přiznání sama, a tak mě letos kamarádka poprosila o pomoc…Můžete mi prosím poradit? Zhruba od půlky ledna marodila a k poslednímu červenci po dohodě rozvázali pracovní poměr. Od té doby je na úřadě práce. V potvrzení o příjmech zaměstnavatel uvádí příjmy ve výši cca 32000,– a stržené zálohy na daň cca 2500,–. Tudíž mi vycházi přeplatek daně těch 2500,–. Ale nemá nárok na slevu na poplatníka ve výši 24840,–? Částka se mi nezmění ani po odečtu zaplacených úroků za hypotéku, které má ve výši 35000,–. Jiné slevy neuplatňuje. Děkuji vám za radu a objasnění. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 18:53

Prosim muzete poradit? Absolutne se v tom nevyznam a pani ucetni v praci je proste PANI UCETNI… :cert: Budou mi vraceny nejake dane pokud jsem minuly rok odpracovala 3 mesice, pak nastoupila na 4 mesice na nemocenskou, a zbytek roku uz MD..? Nebudu uplacet slevu na deti, skolkovne, to vse uplatni manzel. Jak to tedy je, musim o provedeni zuctovani pozadat, a jak, mam snad poslat nejakou zadost nebo jak se to dela, anebo mi zuctovani spocitaji automaticky? V praci mi nic nepovi, sami nevi… :roll: :roll: :roll: Diiiky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20905
10.2.20 18:55

@nedline tak zálohy má 2500,–, tak po započtení všeho dostane 2500,– zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
10.2.20 19:40

@Cenarius A sleva na poplatníka se na ni nevztahuje, když marodila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
10.2.20 21:24
@nedline píše:
@Cenarius A sleva na poplatníka se na ni nevztahuje, když marodila? :think:

Tak ono to vychazi z podstaty slova sleva, pokud neco stoji 2500,– tak tezko můžeš ušetřit vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
11.2.20 09:43
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono to vychazi z podstaty slova sleva, pokud neco stoji 2500,– tak tezko můžeš ušetřit vic…

To je vlastně logické, jsem blbá, že mě to netrklo..moooc děkuju! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák