Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@matkabagristy píše:
jakoze nemusim podavat DP? Je v tom ´hacek, nebo delam chybu?
Tak pokud mas prijem jen z jednoho zamestnani (najednou) a melas tam podepsane prohlaseni, tak DP podavat nemusis.
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud mas prijem jen z jednoho zamestnani (najednou) a melas tam podepsane prohlaseni, tak DP podavat nemusis.
uz jo
Příspěvek upraven 12.02.21 v 15:56
@Cenarius píše:
Tak v tom případě ale splní podmínku ze zákona, aby nemusela/musela. Ale o její svobodné vůli to není.
Nemusí neznamená nesmí. Pokud ze zákona nemusí podat DP, tak se rozhodne, jestli podá nebo nepodá.
@matkabagristy píše:
uz joPříspěvek upraven 12.02.21 v 15:56
Co uz jo, ted nechapu zas ja.
Dobrý den chtěla bych se zeptat, přítel za rok 2020 pracoval od 1.1.do 3.8. Od 4. 8 marodil do konce roku 2020 a pobíral nemocenskou, kterou bere do teď. děti nemá žádné úlevy na dani nemá. Hrubá mzda činí 26000. Má nárok na vrácení daní děkuji za odpověď
@Hanula1212 píše:
@Natali2003 a požádal zaměstnavatele o roční zúčtování?
Ano požádal
Pokud měl od 1.1. do nemoci pořád těch 26000, tak mi to vychází cca 10tis.
@Hanula1212 píše:
Pokud měl od 1.1. do nemoci pořád těch 26000, tak mi to vychází cca 10tis.
Děkuji pěkně přeji krásný den
Prosím o radu
Marodila jsem od prosince 2019 do 06/202o poté jsem přešla do jine práce poté jsem tři měsíce pracovala mzda 38089 za ty tři měsíce.( Mám jedno dítě, mám úlevu na dani + já invalidní důchod ) a poté jsem byla do 12/2020 v evidenci Úp.
Mám nárok na přeplatek daní? Dokládá se popřípadě evidence Up? Neschopenka. Ze zaměstnání (3mesice) mám potvrzení o zdanitelných příjmech. Moc děkuji za radu / odpověď
![]()
@Simík 31 dle mého rychlého výpočtu žádný přeplatek na dani nevyjde. Podívej se do toho potvrzení o zdan. příjmech do kolonky Záloha na dan z příjmů celkem. Tam je uvedena částka, která byla sražena a mohla být teoreticky vrácena. Ale pokud sis uplatnila dítě ve mzdě měsíčně, pak bys při podání přiznání musela vyplacený bonus vrátit.
Dobrý den chci se zeptat, mají vracet daně, mám dítě dával jsem to do práce jakoby úlevu a to že to dítě mám, marodil jsem dohromady 71 dnů, můj hrubý příjem je 32 tisíc..kolik bych tak mohl očekávat? Děkuji
![]()
@Koooh1 píše:
Dobrý den chci se zeptat, mají vracet daně, mám dítě dával jsem to do práce jakoby úlevu a to že to dítě mám, marodil jsem dohromady 71 dnů, můj hrubý příjem je 32 tisíc..kolik bych tak mohl očekávat? Děkuji![]()
No píšeš jak trotl, ale uplnej. Jinak 2× sleva na poplatníka a 2× dítě nejspíš. Záleží jak ta nemoc byla konkrétně rozložená v měsících.
Zdravím každý rok si dělám daně a vracejí mi přeplatek, jen letos to nechápu. Vubec nemam na tom potvrzeni, že mi strhavaji pojistne??? Máte to taky někdo tak??
![]()