Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nemusi to být až v květnu, muze to prijit v průběhu dubna. Ten kveten je termin, do kdy to maji poslat.
A jinak ano, nezáleží, kdy to bylo poslano, pokud je to do toho prelomu brezna/dubna.
Taky jsem poprvé zasílala sama přes datovou schránku. Četla jsem do 30dni, tak uvidíme ![]()
@lucynka25 píše: Více
Ano, ale do 30 dnů od terminu pro podání, nikoliv od odeslání, pokud bylo pred terminem.
Jako dělají to průběžně. Takže čím dřív jsem to poslal, tak tím dřív jsem to měl. Ale nijak dramaticky to nebylo.
V podstatě mi to chodilo podobně, ať jsem to podala v lednu nebo koncem března. Obvykle kolem půlky dubna.
@Cenarius píše: Více
Což nemusi platit vsude, každá referentka ma vlastni system.
Vložím se s dotazem. Manžel musí podat DP sám, je zaměstnanec, ale má i jiné příjmy. Co se stane, když do 1.4. přiznání nepoda? Platí se penále? Nebo může podat později? Je zaměstnanec, zálohy se mu strhavaji, v přiznání bude mít docela slušnou vratku.
@Anonymní píše: Více
Pokud má povinnost přiznání podat přiznání a podá pozdě, dostane pokutu. Pokud podá elektrinicky, má termín 2.5., ale zase bude mít později vratku.
Poprvé jsem dělala daňové přiznání přes FÚ a to elektronicky (fyzická osoba). Chápu správně, že nezáleží, kdy se to poslalo (konec února), vyplaceno to bude v květnu? Děkuji moc za odpověď. Někdo říká, že to poslpu dříve, někdo, že až v květnu, tak zda má někdo přesné info?
Anonym z důvodu, že sem chodí příbuzná