vrátka na schodiště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kaa
100
9.7.05 21:34

vrátka na schodiště

Ahoj holky,

mám lezoucí mimi, sháním zábranu na schodiště - problém je, že potřebujeme aspoň 115 cm širokou a ať pátrám jak pátrám, všude se prodávají jen cca do 100 cm. Tak jen zkouším, jestli už ji třeba někdo z vás nesháněl (a nesehnal), dřív, než začnu hledat truhláře a nechám ji udělat …

předem díky, pokud někdo máte tip!

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
9.7.05 22:36

Ahoj Kaa,

my sice neřešíme schodiště, ale širší chodbu (120 cm) a přišla jsem na to, že by posloužila stará dřevěná postýlka (třeba z bazaru). Ta dlouhá bočnice je většinou 120 cm. Takže dát do zdi nějaké úchyty, aby se ta zábrana dala odendavat pryč a bylo by to. Zatím jsme to ještě nezrealizovali, ale nic jiného nám nezbyde, protože mrňouse je prostě všude. Jediný problém je, že se to bude muset překračovat, ale to mi zas tak neva. Viděla jsem někde i nastavitelné zábrany, ale už si nemůžu vzpomenout kde. Možná v Ikee, nevím. A je to nové hodně drahé.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
9.7.05 23:13

Maji ji v IKEa (je prodluzovaci) ale bohuzel ted prave je vyprodana (alespon v Praze na Zlicine i na Cernem Moste). My jsme zatim zabranu neresili, protoze, kdyz syn jenom lezl, tak jsem, zastavala nazor, ze se musi naucit, co je nebezpecne. To je sice pravda, ze se naucil, ale stejne ted kdyz se pokousi popochazet, tak vim, ze i kdyz vi, ze schody jsou nebezpecne, tak muze treba zakopnout, nebo zavravorat prave nad schodama… Proto jsme vyrazili do IKEy nakoupit zabranu a bohuzel je vyprodana… Zatim teda mam oci jak ostriz a hlidam, ale mam pocit, ze jestli ji brzy nedodaji tak se asi zblaznim… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mki
25
10.7.05 08:17

Taky jsem uvažovala o Ikeáckém taxisu. Mám ale pocit, že nemá otevírací vrátka, že je prostě „natvrdo“. Nebo se mýlím? Z obrázku jsem to nepoznala. Otevírání je dobré třeba pro starší dítko. Uvažovala jsem o koupi za jiným účelem. Jako bariéru před králicí průzkumnicí, která chodí ráda čůrat do dětského pokoje.
 M.

http://www.agssport.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
10.7.05 09:41

Ahoj holky, včera jsem se byla mrknout v obchodním KIKA a tam ty zábrany na schody měly. Bohužel jsem si nevšimla jakých byly rozměrů. A jestli si dobře pamatuji, tak cena byla asi 1500 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
10.7.05 09:55

Jo, jo taky máme schodiště 120 cm široké a zábranu jsme nenašli. Vedle truhláře nás napadlo koupit menší díl z pergoly (např. firma Vladeko - mají kosočtvercové příčky, po kterých prcek snad nevyleze), ale zbytek si asi musíme udělat sami, tj. koupit panty a kolem udělat konstrukci. Naštěstí nám s tím pomůže strejda.
Ještě jsem našla na www.baron.cz rozpínací zábranu až do 127 cm, ale ta je pro psy. Je sice dost vysoká, ale asi to nebude na časté otevírání.
Mates zatím leze jen pozvolna, tak na to máme ještě čas, ale asi budeme vyrábět…
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
10.7.05 10:05

Já jsem si nechala udělat zábranu na schody u truhláře, ale určitě dobře poslouží i bočnice z postýlky.
Ulriko, jen jsem nepochopila, proč bys ji musela překračovat? My to máme udělané jako dvířka na pantech,na protější straně je malý zámeček, kterým to odemykám a zamykám. Překračovat by to bylo hodně nepohodlné, má to na výšku cca 80cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
10.7.05 20:22

Ahoj holky,
my máme zábranu na schodiště skládací, nevím jak bych to popsala, je to něco jako ty sklapovací sušáky na prádlo,aby nezabíraly místo.. Na jedné straně na pevno na druhé straně tyčka, která se strčí do dírky a je zavřeno :P .
Je nátáhnutelná na hooodně cm,ale neporadím ti kde ji koupit.
Aha, tak to jsem ti asi nepomohla.
Ahoj Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí