Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Trojlístek a spalo by se Ti líp, pokud bys znala podrobnosti? Věř, že ne, že o moc hůř.
Já s tím chlapem mluvila před necelým měsícem na třídních schůzkách. Dceru učil a neustále si na něj stěžovala. Tak jsem chtěla posoudit, jestli je fakt tak hroznej.
Dospělej ženatej chlap, navíc působící ve školství by měl zvládnout své emoce.
Vražda není pro mně přijatelný způsob řešení žádné situace.
Zabití tyrana, jak tu někdo zmiňoval nepovažuji za vraždu, ale sebeobranu.
Pozůstalým upřimnou soustrast.
Ať se to neplete, tak třeba Jana
Taky si myslím, že bulvární novináři už toho nablili dost ke čtení. Začínají prosakovat informace, že střelec si dal rád fet, mi to řekl kluk hned jak zjistil, že ji zastřelil on už v pondělí. Možná, že si prásknul a šel. Těžko říct, vyšetřování zatím probíhá. Jedna věc je jistá, život už jim to nevrátí. Je mi velmi líto matky, která byla celému střílení přítomna, protože toto asi nejde přežít bez toho, že by se člověk nezbláznil ![]()
@Anonymní píše:
Taky si myslím, že bulvární novináři už toho nablili dost ke čtení. Začínají prosakovat informace, že střelec si dal rád fet, mi to řekl kluk hned jak zjistil, že ji zastřelil on už v pondělí. Možná, že si prásknul a šel. Těžko říct, vyšetřování zatím probíhá. Jedna věc je jistá, život už jim to nevrátí. Je mi velmi líto matky, která byla celému střílení přítomna, protože toto asi nejde přežít bez toho, že by se člověk nezbláznil
hlavně, jak maj lidi senzaci, že.. ![]()
@Anonymní píše:
Já s tím chlapem mluvila před necelým měsícem na třídních schůzkách. Dceru učil a neustále si na něj stěžovala. Tak jsem chtěla posoudit, jestli je fakt tak hroznej.
Dospělej ženatej chlap, navíc působící ve školství by měl zvládnout své emoce.
Vražda není pro mně přijatelný způsob řešení žádné situace.
Zabití tyrana, jak tu někdo zmiňoval nepovažuji za vraždu, ale sebeobranu.
Pozůstalým upřimnou soustrast.
Ať se to neplete, tak třeba Jana
Aha, takže ženáč, no tak to je tedy tragedie.
@martina.se Tady nejde o můj spánek. A tohle je přesně ono - jak jsi to podala, takové obdobné mlžení dokáže v lidech rozpoutat neuvěřitelné představy.
Tragédií je hrozně moc. Například Kramného dcera a manželka, nedávné vraždění matky pod vlivem drog a všechno má jedno společné. Jsou to ohromné tragédie, kdy za naprosto nejasných okolností zemřelo rukou matky dítě, která končí bez trestu. Dcera a manželka Kramného už asi taky nepoví co se přihodilo (tímto nespekuluji s tím co se jim přihodilo, a že vrah je otec a manžel).
Prostě informovanost je kusá, ututlat se to nedá. Rozhodně bych nechtěla být v kůži obětí a rodin. Nicméně jako pozorovatele zpráv mě to zajímá. Ale rozhodně to z nikoho netahám, tak jak ta zpráva přišla, tak zase odejde a bude jiná - bohužel.
Příspěvek upraven 06.11.13 v 12:18
@Trojlístek píše:
@martina.se Tady nejde o můj spánek. A tohle je přesně ono - jak jsi to podala, takové obdobné mlžení dokáže v lidech rozpoutat neuvěřitelné představy.Tragédií je hrozně moc. Například Kramného dcera a manželka, nedávné vraždění matky pod vlivem drog a všechno má jedno společné. Jsou to ohromné tragédie, kdy za naprosto nejasných okolností zemřelo rukou matky dítě, která končí bez trestu dcera a manželka Kramného už asi taky nepoví co se přihodilo (tímto nespekuluji s tím co se jim přihodilo, a že vrah je otec a manžel).
Prostě informovanost je kusá, ututlat se to nedá. Rozhodně bych nechtěla být v kůži obětí a rodin. Nicméně jako pozorovatele zpráv mě to zajímá. Ale rozhodně to z nikoho netahám, tak jak ta zpráva přišla, tak zase odejde a bude jiná - bohužel.
ale proč potřebuješ znát detaily, ono se Tě to týká?
Mi prostě fascinuje, jak se v tom lidi budou pitvat, budou vymýšlet, co a jak bylo, mohlo být, budou se chytat každé kraviny, která proběhne v TV a pod… Ale nic proti Tobě
, hold jsou lidi takový
A zajímavé je, že sledují Tv, ale nedej bože, když se jich to pak týká, to je to najednou problém.. všem těm zvědavcům jen přeju, ať nikdy nečtou o svých známých, své rodině, blízkých (atd), takové kecy v tv, na netu a pod. A ať nenarazí na lidi, kteří se v tom pro své vlastní potěšení budou vrtat.
Příspěvek upraven 06.11.13 v 12:19
@Trojlístek
tak lidi tyhle zpravy vzdycky zajimaly. me do urcite miry zajimaji taky. ale spis konecne uzavreni pripadu.
nachapu „nadseni“ lidi nad tim, jestli je dotycny zenaty nebo dotycna byla tehotna… co to meni na sile te tragedie? bez nejake te „spiny“ v pozadi by to spravne „grady“ nemelo a bylo by to jen nudna vrazda?
@Vermion píše:
@martina.se asi to chce lépe pochopit, jako já.
jasně, netýká se Tě to, proto to chápeš. Až se Tě to jednou bude týkat (a věř, že Ti to v žádné případě nepřeju
), tak uvidíš, jaké to je, když naprosto cizí lidi budou spekulovat, co a jak se mohlo, co a jak se nemohlo, jak kdo co udělal a pod…
@martina.se Já neříkám, že potřebuji znát detaily. Nicméně mě naprosto přirozeně zajímá, jak je něco takového možné. Ale pokud se to nedozvím, tak nic. To je celé. Za nějaký čas to zase připomenou média.
@Ali-Ali píše:
@Trojlístek
tak lidi tyhle zpravy vzdycky zajimaly. me do urcite miry zajimaji taky. ale spis konecne uzavreni pripadu.
nachapu „nadseni“ lidi nad tim, jestli je dotycny zenaty nebo dotycna byla tehotna… co to meni na sile te tragedie? bez nejake te „spiny“ v pozadi by to spravne „grady“ nemelo a bylo by to jen nudna vrazda?
Asi tak nějak.
Ja k tomu popravde nevim nic, ani jsem nic nezjistovala, ptz kazdy novinar si vymysli neco. Ani nevim v jakem vztahu byl strelec a mrtvi + zranena pani. Nejvice me zarazi, ze nejdrive se takove katastrofy dely jen v Americe a ted uz i u nas v ode me vzdalene par km. Mrzi me hrozne co se stalo a nepovazuji to za senzaci k reseni, pripadam si jak v nejakem ujetem amer. Filmu a zacinam.se bat, aby me brzo nejaky nahodny strelec ktermu rupne v bedne taky neohrozil.. Myslim, ze dnes to tak scifi neni-bohuzel ![]()
Nez jsem otevrela tuto diskuzi myslela jsem, ze strelec a zastreleni nebyli v pribuzenskem vztahu..
Blízko Raškovic máme lesní pozemek. V pondělí v poledne jsme tam jeli. Taková klidná, tichá obec. A o pár hodin později taková hrůza. Rodinu jsem neznala, ale dotklo se mě to, protože mě obecně děsí globální nárůst násilí ve společnosti, psychopati, kteří se volně pohybují mezi námi, už je neúnosný. A jednoduché řešení to nemá. No, nicméně, spekulovat o tomto případě nebudu, v podstatě žádné podrobnosti neznám (je jedno, jestli dívka byla těhotná nebo on ženatý…motiv vraždy rozkryjí kriminalisté, ale žádný motiv přece není lepší nebo horší), život ani zdraví to nikomu nevrátí…Je to tragédie. Všude samé články a nevím co s rodinou a známými udělá tohle plkání na diskuzích pod články na netu. Jestli to tedy budou mít odvahu někdy otevřít a zpětně přečíst. Takže se raději klidím, možná jsem se ani k diskuzi neměla přidávat.