Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se Prostě je to tragédie, určitě mě to nezajímá jako nějaká senzace. Odmítám spekulovat o vztazích obětí a vraždících.
Jak napsala jedna anonymní, tohle se většinou dělo někde ve světě. Už je to i u nás, taky mě to děsí a mám strach.
Jinak pídění po informacích typu: „tak ona s ním byla těhotná a mohla ho vydírat“, taky nesnáším a nemám to ráda. To jen pro upřesnění, pro mě to tedy senzace není.
@Apaji píše:
Blízko Raškovic máme lesní pozemek. V pondělí v poledne jsme tam jeli. Taková klidná, tichá obec. A o pár hodin později taková hrůza. Rodinu jsem neznala, ale dotklo se mě to, protože mě obecně děsí globální nárůst násilí ve společnosti, psychopati, kteří se volně pohybují mezi námi, už je neúnosný. A jednoduché řešení to nemá. No, nicméně, spekulovat o tomto případě nebudu, v podstatě žádné podrobnosti neznám (je jedno, jestli dívka byla těhotná nebo on ženatý…motiv vraždy rozkryjí kriminalisté, ale žádný motiv přece není lepší nebo horší), život ani zdraví to nikomu nevrátí…Je to tragédie. Všude samé články a nevím co s rodinou a známými udělá tohle plkání na diskuzích pod články na netu. Jestli to tedy budou mít odvahu někdy otevřít a zpětně přečíst. Takže se raději klidím, možná jsem se ani k diskuzi neměla přidávat.
Myslím, že jsi se přidat jistě měla, poněvadž je to fakt přirozené. Taky mám zábranu dál diskutovat, pravděpodobně už se taky nepřidám. Já jen chtěla, aby se vědělo, že zvědavost je normální a ne každý to dělá pro senzaci a krácení volných chvil.
Víš já si myslím, že tady stejně nikdo nic konkrétního neví, všechno jsou to jen spekulace a dohady, co se přesně dělo v domě ví jen matka a ta to asi není schopná říct. To, že otci zachránila život přednáška je taky jasná věc, všichni jsme ho tam viděli. Faktem je, že holčina byla problémová, geny zde hrály velkou roli - to všichni věděli. Co bylo skutečným důvodem se snad dozvíme z vyšetřování - nebo nám to zjistí novináři.
Co považuji za naprostý hyenismus je to, že novináři chodí do školy a vyptávají se dětí. A taky blesk měl asi dvě hodiny v článku uvedená plná jména holky i prarodičů - tak to bylo fest přes čáru. O tom, že si její fotku stáhli z FB ani nemluvím ![]()
Díky za informace…už to začíná být jasnější. Je mi to líto, ale jak si kdo děti vychová, takové je má.
V tom ti musím odporovat, výchovou zmůžeš jen část, ale geny jsou geny. Mám kluka v PP a je to teda jízda. Kdo ví jací byli její biologičtí rodiče, protože můžu říct, že ten náš je celá matinka ![]()
Teprve teď se z dalších medií dozvídám, že byla adoptovaná…no tak to už chápu tu narážku na geny…
Adoptovaná, neadoptovaná. Tragedie to je.
Upřímnou soustrast pozůstalým. Doufám, že si takovéto diskuze nikdy nepřečtou.
Myslím, že je přirozené, že to lidi zajímá, každý by se chtěl podobné situaci vyhnout, čeká nějaký mustr, návod, jak případného násilníka poznat.
A ano, nelíbí se mi spekulace typu: „co když ho vydírala“…
Pedagog má řešit problémy se studentkami na půdě školy, nikoli s pistolí v ruce. Žádný problémový student se nevychovává násilím.
Myslim, ze navod jak poznat nasilnika neexistuje, je nebo bylo tolik kluku, chlapu, co nekoho nekde postrileli a clovek by to do nich nikdy nerekl…bud to ma clovek v sobe od narozeni, nebo je v mozku proste zkrat, preskoci cloveku v hlave, neni to v tu chvili on a nestesti je na svete…
Ja taky doufam, ze to tu nikdo ze znamych ci pozustalych cist nebude, nejaky spekulace a vymysly zenskych na matersky ![]()