Vrozená srdeční vada dítěte a další těhotenství

Anonymní
5.9.17 12:19

Vrozena srdecni vada ditete a dalsi tehotenstvi

Prosim o radu, mame doma 3 mesicni miminko, ktere se narodilo s vrozenou srdecni vadou, jiz ma po operaci a dalsi nas nejspis jeste ceka. Chtela bych se zeptat jestli nema nekdo zkusenosti, zda je velka pravdepodobnost ze dalsi miminko by melo take nejakou srdecni vadu? :( Chteli jsme vice deti, ale ted mame strach :(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
5.9.17 12:24

Každá vada má jiné příčiny, ne tohle ti nejlíp odpoví na genetice. Něco můžeš vypátrat, když se koukneš po rodině své a muže - jesti tam někdo nějakou vadu měl či má.
Poptej se na genetice, Přeji vašemu miminku brzké uzdravení a vám potřebný klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.9.17 12:45

Zajděte na genetiku. Neměl by být problém dostat žádanku od tvé gynekoložky před plánovaným početím dalšího potomka. Myslím, že to bude procenuálně velmi malé riziko. VVS jsou multifaktoriální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.9.17 12:47

Určitě jak radi holky - zajít na genetiku. A z praxe - ja třeba vrozenou srdeční vadu mam a jsem v rodině jediná. Ani sourozenec nic takového nepodedil a moje děti jsou také zdrave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
5.9.17 13:02

Prvni dcera se narodila s VSD, vsechny dalsi narozeny po ni bouchaji jako zvony. ;)

V dalsim tehotenstvi to doktori budou vic hlidat. Na FECHO te nejspis poslou uz v 1. trimestru.
Delali miminku karyotyp?
O jakou VSV se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.17 13:03

Na genetiku urcite zajdem, uz mame i termin. Jen me zajimalo jestli s tim nema nekdo zkusenost ze dalsi miminko bylo v poradku.

Uz tohle byl sok, dalsi si nedovedu predstavit :?. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.17 13:14

@Nairol jee kazda takova pozitivni reakce me tesi. Ano karyotyp delali a vse v poradku. Mame stenozu na chlopni aorty :?. Jakou ma tvoje dcerka, jestli se muzu zeptat?

Prave jsem myslela ze srdicko se kontroluje az v tom 20tt.

• Citovat
  • Upravit
33005
5.9.17 13:58
@Anonymní píše:
@Nairol jee kazda takova pozitivni reakce me tesi. Ano karyotyp delali a vse v poradku. Mame stenozu na chlopni aorty :?. Jakou ma tvoje dcerka, jestli se muzu zeptat?Prave jsem myslela ze srdicko se kontroluje az v tom 20tt.

V prvním trimestru se prý poznají jen velké průsery. Na FECHo si zve Tomek z Motola pacientky až ve 20. týdnu. To prý se vidí nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.17 14:37

@Svistice prave a ten 20tt uz se mi zda jako dost pokrocile tehotenstvi, to uz by musela byt hodne tezka vada, abych uvazovala o ukonceni.

Takove vady se asi nedaji zjistit z plodove vody ze? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.17 14:44
@Anonymní píše:
Na genetiku urcite zajdem, uz mame i termin. Jen me zajimalo jestli s tim nema nekdo zkusenost ze dalsi miminko bylo v poradku.Uz tohle byl sok, dalsi si nedovedu predstavit :?. Zakl.

První miminko vrozená srdeční vada, další dvě v pořádku :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.17 14:49
@Anonymní píše:
První miminko vrozená srdeční vada, další dvě v pořádku :srdce:

Muzu se zeptat po jake dobe jste meli dalsi miminko? A jestli se zjistila pricina te srdecni vady? U nas, ani u manzela nikdo na srdicko netrpi, tak vubec nevime cim by to mohlo byt :?. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
33005
5.9.17 16:20
@Anonymní píše:
Muzu se zeptat po jake dobe jste meli dalsi miminko? A jestli se zjistila pricina te srdecni vady? U nas, ani u manzela nikdo na srdicko netrpi, tak vubec nevime cim by to mohlo byt :?. Zakl.

Hele, já mám VSV a brácha je ok. Moje děti jsou taky ok. Děti z kardiocentra, ze kterýma jsem byla na táboře měli taky zdravé sourozence.
Ale tohle Ti vysvětlí genetička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.17 22:10

Ahoj. Mám dvě děti. První je zdravé, druhé podědilo po manželovi nedědičnou srdeční vadu. V tomto případě to byla otevřená tepenná dučej. Prostě se po porodu nezavřela. Pak se k tomu pak přidaly ještě další vady a těžký zápal plic způsobil, že dostala kardiostimulátor. Zápal plic tohoto typu může srdečnní vadu způsobit i u zdravého člověka.
Ostatní vady neměla po kom podědit, neví se jak k nim došlo.

Mám kamarádku. Ta má manžela a ten ve veku něco málo přes 40 měl infarkt. Zjistili mu VVV. Dědičnou ob generaci a to pouze u kluků. Všechny děti pro jistotu zkotrolovali. Klucu jsou OK, dcera podědila.

Chtěla jsem tím napsat, že nic není tak horké, jak se to uvaří. V Motole jsem pochopila, že je nejdůležitější absolvovat všechny 3 UTZ (13, 20 a 30tt) tam kde tomu rozumí a pak mít také trochu šteští. ;)
Mymslím si, že nikdo ti nezaručí, že budeš mít druhé dítě zdravé, ale nikdo ti taky neřekne, že nebudeš. Navíc, ať bude jakékoliv stejně se o něj budeš celý život bát. Vím o čem mluvím, dcera má za sebou 3 operace na kardiu a další „vychytávky“, život se s ní (a námi) vůbec nepáře.
Ale uznávám, že kdyby se narodila jako první, nevím, jeslti bych měla odvahu jít do druhého. Ale asi časem jo :andel: ;) Jen do třetíhi se mi fakt nechce i když dnes už bych asi věděla, kde si co pohlídat :lol: (zpětně musím uznat, že se nikde nic nezanedbalo, jen to všechno byla blbá souhra náhod.) Pokud jednou budeš mít další děti, nech si je i po narození zkontrolovat kardiologem, co k nemu chodíte se synem.
Jo a na genetie na nic nepřišli…

An. X

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky