Vrtání v neděli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
18.5.14 17:03

Nevím jak to je, ale rozhodně je to od nich bezohledný. naprosto tě chápu, už skoro 2m nám tu staví nový výtah, a do šachty vybourávali dveře z druhý strany..no přelom duben/květen byl opravdu chuťovka. v neděli nevrtali, ale 1. a 8.5 tu bylo opravdu hlučno :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
18.5.14 17:17

@Vuninka Asi jo, nevím. Nám teď 14 dní vkuse vrtali, mlátili a dělali bordel na střeše. Bydlíme v bytovce, která má čtyři patra a my jsme úplně nahoře. Chlapi na sebe hulákali, dělali rachot i na chodbě.. jak kdyby tam běhalo stádo koní :lol: musela jsem mít zavřený okna aby nám dovnitř nelítaly kusy všeho možnýho a taky jsem s malým musela být denně několik hodin venku, protože chudák nemohl vůbec spát :roll: Ještě si před barák postavili lešení, střešní tašky a plechy tak, že jsem nemohla ani vyjet s kočárem takže jsem to brala zadním vchodem a do kopce přes trávu :x :)

• Citovat
  • Upravit
12651
18.5.14 17:25
@Malaga @olinka11
@Malaga píše:
Záleží, co máte ve stanovách vlastníků bytů
@olinka11 píše:
Záleží, jak to máte v domovním řádu
@jája428 píše:
u nás ne. máme to v tom řádě napsaný a ten je dole na nástěnce. osobně mi vrtání v neděli nevadí, pokud jde o člověka, co celý týden maká a nemá jindy čas, tam to chápu. co ale nepochopim, proč dělají o víkendu a po desáté bordel ti, co jsou celý dny doma :zed:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v řádu můžete mít napsaný, co chcete, jak to ale chcete vynucovat? zabavíte jim byt? budete vrtat taky?

pokud je to v OV, tak neuděláte lautr nic, řád neřád, pokud družstevní, tam si tak jistá nejsem, ale podle mě, než se něco stihne, stejně rekonstrukce skončí.

za mě radši i v neděli, jen ať je to co nejdřív hotové. u nás rekonstruovali, dolů na nástěnku dali vědět dopředu i s omluvou za případné nepříjemnosti a bylo. udělat to prostě musí, kdybyste rekonstruovali vy, taky budete dělat hluk. chce to toleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
18.5.14 17:27
@palapa píše:
Vcera me pustili ani ne 48hodin po operaci slepaku a hned jak jsem si lehla, zacali vrtat a neudelam nic. Takze asi tak. A tady v tom baraku potrebujes ty silny vrtacky - priklepovky, to je pak ramus :)

taky maj zbijecku…je to panel dělali i kongem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
18.5.14 17:29
@mejdylko píše:
U nás rekonstruovali byt 3 týdny v kuse i víkendy… maj malý dítě, tak to chtěli mít z krku. No nic příjemnýho, ale dalo se to vydržet. Vyvěsili na nástěnku omluvu a co pak s tím dělat? Já pro to pochopení mám, že když se někdo koupí by po starý paní tak to asi nebude eňo ňuňo a hold se u toho dělá bordel. :nevim:

to jooo ale kdyby alespon v normalni casy oni vrtaj od 7 rana do 9 vecera a fakt se v tom neda byt lidi utikaji z bytu a stezujou si ze tady taky potrebujou zit a uz to trva 2 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
18.5.14 17:29

Záleží jak to máte ve vyhlášce města. u nás třeba se v neděli smí dělat hlučné práce (sekání, řezání a pod) jen od 10-12 hod dopoledne. Jinak ne. Stejně to platí i ve svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.5.14 17:30

@jalemina Vyhláška toto řešit může a nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
18.5.14 17:32
@jessikka píše:
@jalemina Vyhláška toto řešit může a nemusí.

Proto píšu, že záleží zda to máte ošetřené ve vyhlášce města. U nás to takto je a třeba u babičky žádný zákaz neplatí ;)
Každoopádně pokud to má město ve vyhlášce, tak se to musí dodržovat. Na nás už by soused volal policii. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.5.14 17:33

@jalemina Jo, tam by město mohlo vyměřit nějakou pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
18.5.14 17:35

@Vuninka no jo no, co nadděláš, je to na nic, ale vydrž jednou to skončíš, jednu jsme v paneláku v sobotu dělali dlaždičky ovysekávali, byl to rámus až ven, :oops:. Naštěstí rámus trval jen půl hodiny. I když tu neděli by aspoň dodržet mohli. A až bude hezky jdi ven, tam je nejlépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
18.5.14 17:43

Tak to tě lituji :hug: mě by z toho asi škráblo, jsem na takové věci opravdu alergická :evil: Myslím, že v neděli by vám měli nechat na relaxaci, když dělají bordel celý týden. :?
My máme sice domek, ale jsme nalepení blízko na sousedy a někdy to taky stojí za to. Jednu dobu soused celou neděli zkoušel se svojí rockovou „kapelou“ bubny, basová kytara, příšerný „zpěv“ a nic jsme nenadělali. Bylo vedro, v podkroví na padnutí a větrat se nedalo, páč by ten bordel malýho vzbudil. Myslela jsem že je půjdu zabít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.5.14 18:01

@CokeLady Jako pokutou, která by třeba šla do fondu oprav? O tom pochybuju, muselo by to mít nějakou oporu v zákoně… Jako odsouhlasit si je možné všechno, ale sankce jsou prostě nevymahatelné. I kdyby to tam měli napsané, jako tu pokutu, oni nezaplatí a co? Nezaplatí, tečka, konec.
Jako jo, je to otravné (vím, o čem mluvím, teď nám zateplují barák víkendy nevíkendy), ale co, aspoň to bude co nejdřív z krku. Jsem ráda, že jsou ještě firmy, co fakt makají. Ne jak na D1 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
18.5.14 18:09

Tak my máme přímo ve stanovách společenství vlastníků, že se může vrtat(rekonstruovat) POUZE ve všední dny 8-17, o víkendech a svátcích vůbec. Nedodržuje to skoro nikdo a neuděláš nic. Žádná pokuta za to psaná a odsouhlasená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.5.14 18:59

Tady u nás taky rekonstruovali, hned vedle sousedi. V létě dělali balkon, takže se to sem neslo libově (máme obývák na jih, takže v létě pořád otevřeno, pokud nejsou tropy). Když jsem byla joo utahaná, stejně jsem usla i vedle příklepovky. Holkám to bylo fuk, děti to tolik neprožívají. Taky mi to lezlo na nervy, ale je mi jasný, že sousedům to muselo vadit víc, paní měla neustále prach a binec a rámus hned u hlavy. Ale po 20h večer se nic nedělo a dřív jak v 8ráno taky ne. Budem se stěhovat a asi nás čekají taky nějaký úpravy, ale říkala jsem si, že bych dole na nástěnku vyvěsila na papíře něco jako Omlouváme se za dočasný hluk v rámci rekonstrukce, do 2týdnů budu hotovo. Ten hluk se dá nějak přežít, horší je, když člověk neví, kdy to začne, kdy skončí a jak dlouho to bude celkově trvat.
Zakladatelko- běž se zeptat, co a jak časově plánují, pusa ti neupadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.5.14 19:02
@Princess píše:
Tak my máme přímo ve stanovách společenství vlastníků, že se může vrtat(rekonstruovat) POUZE ve všední dny 8-17, o víkendech a svátcích vůbec. Nedodržuje to skoro nikdo a neuděláš nic. Žádná pokuta za to psaná a odsouhlasená není.

Určitě to je nepříjemný, zas vem si, když to dělá tatík od rodiny, odpoledne chvátá z práce, aby stihnul aspoň něco (když si rekonstruuje sám) a teprve před pátou dorazí. Musel by si vzít dovolenou a víš jak to s dovolenýma dneska někdy je, to se radši lidi vykašlou na sousedský vztahy, než aby měli problémy v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová