Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem maminkám samoživitelkám, které už taky napadlo, že by stálo za to, spojit nějak síly a pomáhat si, protože nikdo jiný to asi neudělá
Jak řešíte situaci, kdy jste nemocné, dítě taky, nejste schopné se postarat o sebe natož o dítě a nikdo nemá čas vám přijet pomoct? Nejedná se jen o nemoc, ale i o další situace, které život přináší…co takhle se spojit a vytvořit si vzájemně něco jako kruh pomoci a bezpečí?
@PHS007 Nejsem samoživitelka, i když v takové situaci se taky občas ocitám: muž nás živí, a když musí do práce, tak musí. Babičky nemám, nevytíženou sousedku v důchodu apod. taky ne.
Nicméně podobnou síť nepovažuju za moc reálnou. Kdybych se „spojila“ s někým ze sousedství, tak si umím představit, že třeba zajdu nakoupit v případě nemoci: ale jinak moc nevím, jak bych mohla pomoct. Hlídat nemocné dítě, když moje bude zdravé? To není úplně chytré, žejo. Vyzvedávat ze školky? Modlím se, abych to od září z práce stíhala pro to svoje. Půjčovat peníze, když budou před výplatou chybět? To si rozmýšlím i u hodně dobrých kamarádů…
Takže jsem zvědavá, jestli se někdo přihlásí, a jakou „spolupráci“ nabídnou ![]()
Ahoj, tohle neber osobně. Prošla jsem si velmi dlouhým stejným obodobím a zjistila jsem, že podobná věc není reálná, poněvadž - neustále se musíme věnovat dětem a povinnostem obživy domácnosti a když už máme čas a hlavně chuť, nemá to ta druhá…je to prostě náročné a odezní to, až když jsou děti větší a samostatnější.
je spousta (nejen) maminek, které hlídání, i krátkodobé a nemocných dětí, nabízejí. Samozřejmě je to placená služba. Takže možnost řešení je.
Děkuji všem moc za příspěvky, mohla bych se zeptat Tiger-lily, jaké služby má na mysli? Já jsem totiž na internetu noc nenašla!!! Napsala jsem do pár hlídacích agentur a žádná reakce, až je mi to divné. Klidně bych takovou i placenou službu využila
Díky moc za info!
Jinak já nemyslela vůbec na finance, ona někdy možnost někomu jen zavolat a probrat situaci s někým, kdo má stejnou zkušenost, dost pomůže. Volat bezdětným kamarádům a poslouchat, že to bude dobrý, když má malej 39 a já vyšiluju, no asi to znáte
A pochopitelně jsem myslela, že se dohromady dají především mamky, které mají k sobě blízko jak povahou tak bydlištěm, aby to mělo logiku.
@PHS007 Tak na tomto principu tady funguje většina uzavřených skupin. Některé jsou z místa bydliště, někde se mamky znají jen po virituálně, když se zadaří, jednou za čas sjezd..Ale jsou se schopny poradit o čemkoliv neje ohledně dětí..
Na to není potřeba zakládat další vlákno ![]()
No, já bych nesvěřila své dítě(děti) někomu, koho neznám, sama bych nesvěřila svoje dvě nebo tři děti dohromady mamince, která má jen jedno dítě..Co se týče hlídání, preferuju rodinu nebo případně placené hlídání(nevyužívám, ale využila bych raději než někoho, koho neznám).
Toto je blbost, tak, jak je myšlen ten poslední příspěvek, tak funguje většina uzavřených skupin tady na emiminu, nebo skupiny z místa bydliště na FB nebo kdekoliv jinde..Neber to jako útok, tak to nemyslím.
Já to vůbec jako útok neberu, naopak děkuju moc za rady, já totiž nejsem moc zastánce FB, takže tyhle „praktiky“ vůbec neznám a na hřišti je maminek milion, jenže než se člověk dostane k mamince, která je na tom podobně, tak to je na dlouho hahaha, tak jsem to chtěla takhle zkrátit a zjasnit, o co jde.
Pokud by měl kdokoli z vás kontakt na takovou skupinu, případně na to hlídání nemocných dětí, budu moooooc vděčná za kontakt ![]()
Ještě jednou zkouším oživit tuto diskuzi…opravdu se nenajde žádná maminka samoživitelka, která by měla chuť si občas popovídat o starostech, které z toho plynou? ![]()