Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky rekonsuují nad náma byt. Je to takový rachot že přes týden chodím s prckem na celý den ven pač to vůbec nazvládá. Teď nám ale vrtají i dnes nevíte jestli takhle o víkendu vrtat můžou?
Bohužel, můžou
Soucítím, rok vedle nás rekonstruovali, prvních několik měsíců furt vrtačky, sbíječky, mlácení, pak tosláblo, ale po obědě zásadně vrtali
Pokud nestíhalinějaký svůj harmonogram, tak vrtali i ovíkendu, už jsem z toho měla tiky. Naštěstí každá rekonstrukce jednou skončí
Vcera me pustili ani ne 48hodin po operaci slepaku a hned jak jsem si lehla, zacali vrtat a neudelam nic. Takze asi tak. A tady v tom baraku potrebujes ty silny vrtacky - priklepovky, to je pak ramus ![]()
U nás rekonstruovali byt 3 týdny v kuse i víkendy… maj malý dítě, tak to chtěli mít z krku. No nic příjemnýho, ale dalo se to vydržet. Vyvěsili na nástěnku omluvu a co pak s tím dělat? Já pro to pochopení mám, že když se někdo koupí by po starý paní tak to asi nebude eňo ňuňo a hold se u toho dělá bordel. ![]()
@Vuninka Tak přesně tohle mám teď doma i já. Začali ve středu a prý cca měsíc to trvat bude
Malého to samozřejmě budí. Ještě že teď už bude venku hezky, tak se budu snažit být s ním venku a možná pojedu na týden k mamce, ať máme klid. Je to na palici, ale zase je chápu.
Nevím, já byla vychovávaná v tom, že v neděli se nevrtá, takže vrtáme buď večer, když přijde manžel z práce (ale to se snažím, aby byl ideálně v 8 klid, což je na houby, protože se beztak prd stihne…) a nebo v sobotu… ![]()
@Vuninka Jinak my máme ve stanovách domovního řádu, že se musí dodržovat noční klid a o víkendu celá neděle a sobota do 10h dopoledne. Stejně tam dneska chvilku bouchali, ale to byl naštěstí malej zrovna vzhůru, tak to nevadilo.
Nevím jak to je, ale rozhodně je to od nich bezohledný. naprosto tě chápu, už skoro 2m nám tu staví nový výtah, a do šachty vybourávali dveře z druhý strany..no přelom duben/květen byl opravdu chuťovka. v neděli nevrtali, ale 1. a 8.5 tu bylo opravdu hlučno ![]()
@Vuninka Asi jo, nevím. Nám teď 14 dní vkuse vrtali, mlátili a dělali bordel na střeše. Bydlíme v bytovce, která má čtyři patra a my jsme úplně nahoře. Chlapi na sebe hulákali, dělali rachot i na chodbě.. jak kdyby tam běhalo stádo koní
musela jsem mít zavřený okna aby nám dovnitř nelítaly kusy všeho možnýho a taky jsem s malým musela být denně několik hodin venku, protože chudák nemohl vůbec spát
Ještě si před barák postavili lešení, střešní tašky a plechy tak, že jsem nemohla ani vyjet s kočárem takže jsem to brala zadním vchodem a do kopce přes trávu
![]()
@Malaga píše:
Záleží, co máte ve stanovách vlastníků bytů
@olinka11 píše:
Záleží, jak to máte v domovním řádu
@jája428 píše:
u nás ne. máme to v tom řádě napsaný a ten je dole na nástěnce. osobně mi vrtání v neděli nevadí, pokud jde o člověka, co celý týden maká a nemá jindy čas, tam to chápu. co ale nepochopim, proč dělají o víkendu a po desáté bordel ti, co jsou celý dny doma
pokud je to v OV, tak neuděláte lautr nic, řád neřád, pokud družstevní, tam si tak jistá nejsem, ale podle mě, než se něco stihne, stejně rekonstrukce skončí.
za mě radši i v neděli, jen ať je to co nejdřív hotové. u nás rekonstruovali, dolů na nástěnku dali vědět dopředu i s omluvou za případné nepříjemnosti a bylo. udělat to prostě musí, kdybyste rekonstruovali vy, taky budete dělat hluk. chce to toleranci.
@palapa píše:
Vcera me pustili ani ne 48hodin po operaci slepaku a hned jak jsem si lehla, zacali vrtat a neudelam nic. Takze asi tak. A tady v tom baraku potrebujes ty silny vrtacky - priklepovky, to je pak ramus
taky maj zbijecku…je to panel dělali i kongem