Vše o invalidním důchodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.3.21 08:37

Narok na invalidni duchod

Dobry den, je mi 30 let podle lekarskeho posudku mi nalezi invalidni duchod 2.stupne. Rozhodnuti zatim neprislo. Nevim jestli se do odpracovanych let pocitaji i roky studia na VS? Jinak mam odpracovano vcetne brigad na VS 4,5 let. Take by me zajimalo jak se duchod pocita jestli je mozne zapocitat napr jen prace za poslednich 10 let kdy jsem si vydelava vice. Nebo se musi zapocitat vsechno.

• Citovat
  • Upravit
9374
30.3.21 09:32
@Anonymní píše:
Dobry den, je mi 30 let podle lekarskeho posudku mi nalezi invalidni duchod 2.stupne. Rozhodnuti zatim neprislo. Nevim jestli se do odpracovanych let pocitaji i roky studia na VS? Jinak mam odpracovano vcetne brigad na VS 4,5 let. Take by me zajimalo jak se duchod pocita jestli je mozne zapocitat napr jen prace za poslednich 10 let kdy jsem si vydelava vice. Nebo se musi zapocitat vsechno.

V problematice invalidního důchodu se moc neorientuji, to se někde zadává počet odpracovaných let? Já měla za to, že výše příspěvku je pevná podle stupně invalidity, ale nechci kecat. Jestli počítat brigády…Předpokládám, že záleží, na jakou dohodu jsi pracovala. Např. při žádosti o podporu v nezaměstnanosti by mohlo být klíčové, jestli za tebe bylo odváděno sociální a zdravotní. Pokud chce zaměstnavatel vědět, kolik let praxe v oboru máš, tak bych to počítala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
30.3.21 09:58

@Petule030 Ne, výše důchodu se stanovuje podle počtu odpracovaných let, věku a výše platu. Ale přesný postup taky neumím, on je dost složitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
30.3.21 09:59
@Anonymní píše:

Studium se nepočítá a u brigád jen ty, ze kterých bylo odváděno sociální. A v tvém věku potřebuješ alespoň 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.3.21 10:54
@j.a.n.i1 píše:
@Petule030 Ne, výše důchodu se stanovuje podle počtu odpracovaných let, věku a výše platu. Ale přesný postup taky neumím, on je dost složitý.

Aha, v tom případě se omlouvám za můj předchozí příspěvek, který je „mimo mísu“. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20437
30.3.21 12:30

A dokonce, nevím, jak je to teď, ale pokud má někdo handicap od malinka nebo od narození, dostane v 18letech id dle stupně postižení a výše důchodu je rozdílná i oblastí, kde žadatel žádá, takže já mám nižší než měla kamarádka stejného věku, stejného stupně, ale žila v jižních Čechách, takže také síla, ale jak se počítá také nevím, poněvadž já ho dostala od 18ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat