Vši - preventivní sprej?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
12.8.14 15:08

@Iffka co je preventivní sprej proti vším? Vši jsou moje noční můra s jejíma vlasama a plnou hlavu ekzému té maličké, představa, že to chytí a já jí na tu kůži musím dávat něco na vši, nepředstavitelné. Zatím jsme se vším obloukem vyhnuli, ale prevence není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
12.8.14 15:13

Ahoj
Psího šampónu se nebojte. Kamarádka pracuje v družině v romské části města a říkala, že i když děti mají často vši a kolikrát úplně plné hlavy, tak ona je nechytla. Preventivně se každý pátek myje právě psím šampónem.
Ale jestli je opravdu nechytla a nebo to jen říkala, to netuším. :nevim: Nicméně vlasy ani pokožku nemá poškozené od tpoho šampónu. Takže bych se toho nebála a zkusila to.

Jinak na moji dcerku jsem používala Paranit (šampón, nějaké sérum nebo balzám a preventivní spray). Ten preventivní občas použiji i teď. Řekla bych, že to není levná záležitost, ale účinná.

Oprava Paranid za Paranit. Už jsem zapoměla, jak se to přesně jmenuje. :oops:

Příspěvek upraven 12.08.14 v 17:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.8.14 15:45

@terinka4444 jmenuje se to přímo Paranit preventivní sprej proti vším. I Paranit šampon si hodně lidi chválí, že na vši zabírá.
Jinak prý stačí jako prvenece každé ráno ťupnout párkrát na pěšinku Tea Tree oil. I ten preventivní sprej obsahuje oleje včetně tea tree, které mají vši odpuzovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.14 15:49

Tak mi ten psí šampón jdeme prubnout. Stejně jsem vůči tomu strašně skeptická. On totiž manžel bere na strašně lehkou váhu. Když mu dcera oznámila, že má vši s úsměvem jí řekl, že jsme mu měli zavolat dřív, prý by si půjčil strojek. Dcera je na vlasy stejně háklivá jako já. Obě je máme dost dlouhé a husté. Jakmile to slyšela, div se mi nerozbrečela. Doufám, že ten Diffusil zabere, jinak už fakt nevím. :nevim:
Držte palce!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.14 15:51

*my

• Citovat
  • Upravit
AV
552
12.8.14 16:05

My už použili snad všechno co se v lékárně dá koupit, bohužel nic nefungovalo na 100%, jsem z toho zoufalá.. nakonec jsme skončili u psí pěny Orthosan a ta ty malé s. ině " zabíjí… stojí asi 90 Kč i hezky voní… syn mají ve škole vši pořád, jen loni jsem napočítala 13 upozornění… prý je to všude.. už se češe převentivně všiváčkem nad vanou každý den a stejně to občas dotáhne :-( pokud to neudělají všichni rodiče je to začarovaný kruh… prevence snad ani není, taky jsme koupili sprej i olejíček tee three oil.. bože to je ale takový smrad, že ten jsem zavrhla po prvním použití :-)… takže za mě se určitě psího přípravku neboj, pokud malá nemá nějaké kožní problémy, tak jí to neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
12.8.14 17:23

Tak naše vnučka taky přinesla vši. Likvidace čímkoliv byla absolutně zbytečná. Sousedka nám poradila antiparazitální šampon pro psy, ještě ho trochu mám, jmenuje se Rival Duo, obsahuje něco, co hubí vši, blechy a klíšťata. A takyy navíc obsahuje tea tree olej. Šampon je takový tmavě zelený, voní po tea tree a zabral skvěle. Akorát že vši jsou mrchy, tak nám bylo doporučeno umýt hlavu několikrát za sebou, a to každý 3. den. Zásadně pořádně po KAŽDÉM učesání pořádně vydrhnout hřeben kartáčkem a tím šamponem, každý den měnit polštář ( alespoň 10 dní) a denně měnit ručník. Každý den oblékat něco jiného, trička a pod. měnit po každém vysléknutí. Toto dělat alespoň 10 dní, pak pár dní pauza a pro jistotu alespoň týden celý kolotoč znova..A samozřejmě plyšáky oprat, schovat a vytáhnout až bude po všem..čím častěji se budou měnit polštáře ( nejlíp celé povlečení a to každý den), ručníky a pod., tím líp…Nejhorší je, že až vší děcko zbavíte a máte 14 dní klid, tak to děcko dotáhne ze školky znova od jiného děcka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.8.14 17:35
Jo jo, děkuju, tea tree oil používám hojně jako prevenci :mrgreen:
@Iffka píše:
@terinka4444 jmenuje se to přímo Paranit preventivní sprej proti vším. I Paranit šampon si hodně lidi chválí, že na vši zabírá.
Jinak prý stačí jako prvenece každé ráno ťupnout párkrát na pěšinku Tea Tree oil. I ten preventivní sprej obsahuje oleje včetně tea tree, které mají vši odpuzovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
12.8.14 17:39

@terinka4444 my máme preventivně ten Diffusil H Prevental, docela i hezky voní.

I o tom tea tree oleji jsem slyšela, že ho vši nesnáší. Kamarádka myje malé preventivně vlasy nějakým šamponem, který ho obsahuje. I ten šampon, který máme, ho obsahuje.

Uff, deset dní měnit povlečení, to mě asi zabije. Už tak věčně nestíhám prát a žehlit, protože je toho hafo. A co ti plyšáci? Myslíte, že do nich vlezou taky? Když je nemá v posteli ani si s nima nehraje? :think:
Jinak tu žehličku asi taky aplikuju. Já mám celkem kvalitní, snad jí moc nezničí vlasy… a když zničí ty potvory, bude to super bonus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.8.14 18:24

Tak holky je přitáhly ze školky, je to asi čtrnáct dní. Starší jsem vyčesala všivákem asi deset vší a po umytí Orthosanem pro psy další tři mrtvý. Pak se sem tam objevila jedna. Ale každý den jim prohlížím hlavy a stahuju hnidy. Dělám to fakt pravidelně každej den, protože člověk nikdy nezkontroluje všechny vlasy. Vždycky tam ještě nějaký najdu, ale teď už jsou dál od hlavy, takže jsou mrtvý. Tím šamponem jsem holkám myla hlavy asi třikrát.
Je to boj na dlouho trať, ale z přípravků z lékárny jsem se už vyléčila, je to drahý a neúčinný. Jo a prej docela pomáhá silikonový olej.
A žehlily jsme včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
14.8.14 12:42

Já vyzkoušela Difusil sprej, po 8 dnech se měla aplikace opakovat. Včera to bylo 7 dní a dceři jsem našla 5 živých vší a nějaké hnidy, sobě už taky živé vši. Takže Difusil je na prd, zašla jsem do zverimexu a koupila orthosan, ten nám doporučovali i ve školce. Takže já už mám hlavu umytou, dceři jdu mýt teď. Hnidy jsem celý rýden pečlivě vybírala tím kovovým hřebínkem, byla doma a řekla bych že ok. Teď byla 3 dny ve školce a má je zas :cert: No snad se jich po tom Orthosanu definitivně zbavíme. Koupila jsem i ten Tea tree olej, tak uvidíme. a žehličku na vlasy. No není boha aby to nezabralo a ty svině jsme nezlikvidovaly. A to jsem se nedávno chlubila, že dcera chodí do školky už 3r a zatím je neměla. Jsem to zakřikla :mrgreen: Kluka jsem vzala preventivně strojkem dohola, u nich je to nejjednodušší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
14.8.14 21:38

@Michaela23 :mrgreen: mělo by stačit centimetr, někde na tom šamponu jsem četla, že ohrožení jsou ti, co mají vlasy delší než 1cm.
Napiš, co ten Orthosan, jestli zabral. Pamatuju si ho jako dítě, byl to snad jediný přípravek, který existoval a vidím, že frčí stále (ač teda jako přípravek pro zvířata, ale hlavně, že zabere).
My taky bojujeme, já jsem myla hlavu dceři v neděli a v pondělí znova plus pročesávala hřebínkem, v úterý měla pauzu (to jsem myla sobě), ve středu zase jí i sobě a dneska máme obě pauzu a zítra na to vletím zase. Na šamponu, co máme, je napsané, že se má procedura zopakovat aspoň třikrát během sedmi dní, no já to radši budu opakovat ještě déle. V pondělí jedeme na dovolenou, tak doufám, že se těch potvor zbavíme (včera už jsem nevyčesala ani jedné z nás nic, ale asi ještě úplně vyhráno nemáme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
15.8.14 10:57

No včera jsem nám umyla hlavy a už nesvědí, tak snad jsou ty mrchy zdechlé. ale každopádně za pár dní umyju preventivně ještě jednou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
23.8.14 14:39

Zdravím všechny.
Taky jsem u sebe i dcery objevila vši. Hodně jsem slyšela chválu na ten orthosan pro psy, ale dvouleté mám strach to dát, co myslíte?
Zkoušela jsem tea tre, někde tady jsem to myslím vyčetla, dala jsem si 10 kapek do dlaně k šamponu, nanesla, zabalila do igelitu a ručníku, nechala jsem to zhruba 25 minut působit, umýt a pak jsem vyčesala 5 mrtvých. Za pár dnů jsem dala jen 5 kapek, ale nevyčesala jsem nic, jenže hlava mě svědí dál, tak určitě tam potvory jsou. Sobě zas dám těch 10 kapek, ale nevím co malé, jí jsem dala taky jen 5 kapek, takže to asi nestačilo a 10 se mně zdá moc, dost to smrdí, ať jí z toho není blbě. Chvilu neposedí, tak nějaký vybírání hníd nehrozí. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 16:28

Jak poznám veš? Našla jsem něco u dcery ve vlasech a podle fotky mi to připadá, že to byla veš. Nikdy jsem živou veš neviděla. Jenže kde by k ní přišla? V kolektivu není - jsme jen doma nebo u doktorky poslední dobou. Jak dlouho veš žije?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA