Vši - preventivní sprej?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
20.10.15 20:12
@Anonymní píše:
Jak se zbavit vší, když nemám nikoho, kdo by mi je vybral???

Taky jsem se odvšivovala sama. Dokonce dvakrát :cert: Ve škole jsou vši znova, tak jsem syna radši vzala trojkou (strojkem), sice je skoro holohlavej, ale zase nepřinese vši :lol:

Normálně si udělej tu kůru, co jsem psala - nejdřív alkoholovej zábal (vlasy polít allkoholem a minimálně na hodinu zabalit do igelitu), pak olejovej (zadusí se i ty zbytky). V týhle fázi to jde vyčesávt nejlíp. Normálně si v lékárně kup všiváček. Můžeš si koupit i ten speciální olej a u toho všiváček bývá (ale stačí jakýkoliv jedlý olej, co máš doma). Jinak dá se do toho přikápnout tea tree a prý vši odpuzuje i levandulový olejíček. Ten olejový zábal nech, jak dlouho vydržíš, klidně několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.1.16 15:12

Ahoj, potřebovala bych poradit, v neděli jsem si našla hnidy ve svých vlasech, které mám do půli zad a hodně husté… okamžitě jsem si hlavu polila octem a pak vyčesala. Další den jsem si koupila v lékárně přípravek dopoledne jsem si ho tam naplácala a odpoledne dělala zábal s olejem a alpu.. vždy jsem vlasy vyčesávala a vždy tam byli nějaké živé, nějaké mrtvé hnidy - veš jsem žádnou nenašla. V úterý jsem koupila jiný přípravek aplikovala a vyčesala. Ráno a večer vždy vlasy přežehlím.
Mám husté vlasy tak si vždy tím vyčesáváním polovičku vlasů vytrhám.. není nikdo kdo by se mi ovšem do té hlavy podíval a vybral mi ty hnidy - myslíte že stačí pouze vyčesávání, přípravky z lékárny, olej s alpou a ocet - popřípadě co jiného bych s tím mohla ještě dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.1.16 16:06

@krisji Udělej si ten alkoholový zábal. Kup si samotný líh (klidně v lékárně ten 60% na pupík), já ho dávám na tu chvíli do rozprašovače kvůli lepší aplikaci, ale dá se to normálně rovnou nanést do vlasy a hned zabalit do igelitu (dávala jsem včetně uší, protože za nima prý bývají nejvíc :cert: ) a nechat minimálně hodinu. Jak je tam ten alkohol ve vysoké kocentraci, tak se udusí a vysuší. Fakt to chce dobře uzavřít, aby se neodpařoval. Cca po té hodině (klidně to nech déle), si teprve udělej ten olejový zábal. Zaprvé se tím zadusí případně další vši (pokud tedy jsou vůbec schopné přežít ten alkoholový dýchánek :lol: ), ale spíš je to dobré na regeneraci vlasů, aby nebyly přesušené. Já ten olejový zábal nechávala klidně i přes noc. Stačilo jednou a bylo to dobré. Jinak mě nikdo nikdy nevyčesával, takže jo i to se dá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.1.16 16:45

A ta alpa může být taky místo toho lihu čistého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.1.16 20:10
@krisji píše:
A ta alpa může být taky místo toho lihu čistého?

Může, vzhledem ke koncentraci alkoholu (prý přes 60%) :) Ale je dobré už ji ničím neředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.1.16 07:38

Když jsem měla vši jako malá, v lékárnách nebylo absolutně nic co by se na vši dalo použít.. proto jsme museli používat psí šampon. V dnešní době sice přípravky již jsou ale žádnou chválu jsem na to neslyšela. Proto bych opět šáhla po tom psím šamponu. Za lahvičku zaplatíš cca 90,– ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.1.16 09:15
@Julipek píše:
Když jsem měla vši jako malá, v lékárnách nebylo absolutně nic co by se na vši dalo použít.. proto jsme museli používat psí šampon. V dnešní době sice přípravky již jsou ale žádnou chválu jsem na to neslyšela. Proto bych opět šáhla po tom psím šamponu. Za lahvičku zaplatíš cca 90,– ;)

Tenkrát měl psí šampon v sobě carbaryl. Teď už tam není, leda bys narazila na nějakou starou zásobu (což se samozřejmě může stát, ještě se prý dá sehnat, ale já na něj nenarazila). Takže ta účinnost je stejně naprd jako ty pro lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.1.16 18:59

Chtěla jsem se zeptat: v neděli minulý týden jsem si našla hnidy, vše jsem od prala, vyčesavala a kazdy den si davala neco na hlavu dnes si po 8 dnech budu zase neco paplat na hlavu-kdyby nejake hnidy prezili a vyhyhli se… Nemel me kdo hlavu prohledavat proto jsem 2krat denne procesavala a 2 krat denne zehlila vlasy. Ze zacatku jsem si hnidy vycesavala ted uz 4den nic… Chci se zeptat jak dlouho mam jeste prat veci (povleceni, obleceni, osusky) a jestli si mam stale na tu hlavu neco davat jestli kazdy den ob den nebo za jak dlouho?? Vycesavat budu asi stale ale nevim jak dlouho vsechno delat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.12.16 17:13

Ahoj holky..Nám Difusil asi nikdy nezabRAL ale Paranit si nemůžu vynachválit hned po prvním použití už byly pryč a jenom se cesaly mrtvé z vlasů. Mam stěn a šampon. Jde to jedna báseň. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.12.16 17:16

@Amys na mám šíleně husté vlasy a Paranit mizabral hned :) ani jsem se nemusela stříhat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí