Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, poradíte mi někdo prosím. Mám 9.měsíčního syna, který pokaždé, když ho dám do postýlky na spinkání, tak se neustále staví na nožičky a spánek se nekoná.
Tak trochu nechápu tvůjdotaz promin,jako stavět se bude a bude hůř:D tak ho tam nech dej mu tam hračky třeba usne nebo ho unav a pak ho tam dej,až se mu budou zavírat očka
Tak například: víc prcka unavit, víc tekutin, přečíst pohádku nebo zazpívat, odstranit hračky z postýlky a kolotoč nad postýlkou, přesunout postýlku na jiné místo. U nás pomohlo přesunutí nábytku ! Ale to mi poradil až později jeden ezoterik. A jsem mu moc vděčná, protože od té doby spíme ! ![]()
Ano, také zhruba od těch devíti měsíců, co se začal stavět, prožíváme. Změnili jsme systém uspávání, zkusíme to chvíli a až se utahá, tak si ho vezmu do manželské postele uspím vleže s ním tak, že sik povídáme co jsme celý den dělali a co budeme dělat zítra… neb na čtení už je tma. Pak spícího přendám do postýlky. Sice si na sebe možná pletu bič, ale je to krásná chvíle, když mě nebo manželovi malý usíná v náručí, trvá to tak o 15 minut déle, než uspávání předtím a věřím, že se to časem odnaučí (až nás to bude unavovat). Zatím se na to každý večer těšíme ![]()
počkej, až z ní začne vylézat
přirozený vývoj, s tím nic nenaděláš ![]()
přesnně tak stále si maminky stěžují aby ty jejich prcci už lezli chodili atd. tady to máte maminky je to sice super ale zaroven to přináší spoustu nových a možná i větších strastí… radost má každá maminka ale každá taky ráda vzpomína jak mimíska někam uložila a tam ho taky našla…jo holky konec nudným časům začína honka ![]()
holky taky stojí, nechám je tam, chvíli se chechtají, pak na sebe pokřikujou, ve finále si zakňourají a pak usnou…někdy během 10ti minut, jindy během půl hodiny…nechodím tam…jen když slyším opravdu pláč…ale to je málokdy…tak to jen přídu, pohladim, dám dudlu, položim a odcházím… ![]()
U nás se děje to samé. Stoupne si a bohužel vidí se v zrcadle na naší šatní skříni (není kam postýlku přesunout), tak se na sebe řehní a vykládá si. Nebo stojí a je potichu a kouká na dveře, kdy že dojdu. Tak máte vyzkoušené, že když bude chtít, zpátky si lehne a usne? Dřív usínala v pohodě sama, tak bych to teda taky mohla zkusit… ![]()
El-Brno píše:
U nás se děje to samé. Stoupne si a bohužel vidí se v zrcadle na naší šatní skříni (není kam postýlku přesunout), tak se na sebe řehní a vykládá si. Nebo stojí a je potichu a kouká na dveře, kdy že dojdu. Tak máte vyzkoušené, že když bude chtít, zpátky si lehne a usne? Dřív usínala v pohodě sama, tak bych to teda taky mohla zkusit…
jasně..holky si lehnou a usnou, jakmile jsou prostě unavený…asi předevčírem se mi stalo, že po obědě jedna zabrala za 10minut, druhá si tam takhle lozila po postýlce hodinu a pak usnula
a usínají teda v šílených polohách, takže jsem zase začala dávat spací pytle, protože deku si vždy přilehly a zvedat je, abych je mohla přikrejt…to bylo za cenu probuzení…v pytli je mi jedno jak leží…hlavně, že spí a je jim teplo ![]()
To jsme měli taky. Pořád jsem ho chodila pokládat jako debil, protože zatím sám neuměl dolů.
Až ho to po padesáté zmohlo, už nevstal, zavřel oči a spal ![]()
Taky mi vstává. Ale já vytrvale vracím na lůžko a nakonec stejně usne. ![]()
Pochodovat ještě neumí a teda občas zírám, do jaké zajímavé polohy se dostane.
Ono jde asi i o to, zda čekáš, že dítě položíš do postýlky a ono usne. Jistě, existují takové, ale třeba to moje takové rozhodně není, takže se nestresuju tím, že ji musím několikrát položit než ráčí usnout. Stejně jako nevím, co je to spánek celou noc. Jaksi existují i netabulkové děti. ![]()
Mafina5 píše:
Ano, také zhruba od těch devíti měsíců, co se začal stavět, prožíváme. Změnili jsme systém uspávání, zkusíme to chvíli a až se utahá, tak si ho vezmu do manželské postele uspím vleže s ním tak, že sik povídáme co jsme celý den dělali a co budeme dělat zítra… neb na čtení už je tma. Pak spícího přendám do postýlky. Sice si na sebe možná pletu bič, ale je to krásná chvíle, když mě nebo manželovi malý usíná v náručí, trvá to tak o 15 minut déle, než uspávání předtím a věřím, že se to časem odnaučí (až nás to bude unavovat). Zatím se na to každý večer těšíme
Nápodobně, než by usnula v postýlce a možná vůbec ne, u mě spí do deseti minut:-) Snad takhle nebude usínat do patnácti:-)))
Naše malá taky vstávala a vstává, chvíli si povídá, pokřikuje, hraje si s plenkou ( látkovou )
a pak sama usne. Někdy do chvilkyy, jindy i do půl hodiny, ale nechodím tam pokud nebrečí ![]()
Tak díky za rady, já to zkusím. Většinou ji položím, řev jak blázen, zvedá se hned do stoje a takhle dokolečka. Prostě ji teda zkusím nechat stát a uvidím ![]()
no my se začínáme stavet posledni dny, ale stale spise kleci a kdyz odchazime po poprani dobre noci, tak spusti rev jak kr.va, za par minut klid, zjistí že fakt neprijdem a usne. opravdu zajimave polohy
.
nemelo vyznam ji pokladat, spis to bylo horsi a delsi
no pres den je to horsi, to je vytrvalejsi ![]()
Flyingfrog taky nevíme, co je spani v kuse celou noc
![]()