Vstávání v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
282
13.2.13 06:38

Vstávání v noci

Dobré ráno.
Mám dotaz píšu už ted ráno pac už se cítím hotová a chtěla bych jestli nevíte zda by se to dalo zlepšit.
Mám 8mi měsíční holčičku. Velký noční spáč nikdy nebyla probouzela se tak 3krat za noc nahamala se apak pokračovala. Ale ted je to horši o to, že při kazdém tom probuzení vyžaduje uspavání. Nejdřív jsem houpala celou postylkou a pak jsme presli na to, ze usina na brisku a ja houpu zadeckem pomaha to, ale kdyz uz to delam 3krat až 4krat za noc po 30minutach tak mam uz dost. A aninechce hamat uz w noci jen si tak cucne UM.
Možna to jsou zuby nevim nic nevidim je mrzutejsi a rucicky ma vecne v pusince ale uz si to rikam od
6ti mesicu kdyz nechtela spinkat.. :mrgreen:
Nevim treba je chyba ve me je to moje prvni detatko a nevim jak v tehle situacich postupovat. Citim se hrozne :( Pres den to je stejny ale stim, ze musim uspat v kocarku. Dekuju za nazory a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
13.2.13 07:43

Chyba v Tobě určitě není, nic si nevyčítej :hug:
Některé dítka prostě nespí, ale můžeš zkusit pár rad co se ti zde nabídnou a třeba některá zabere :palec:
Prvně bych v noci místo UM nabídla vodu nebo čaj, místo houpaní zkusila třeba jen hladit nebo držet za ruku, jak se chová když třeba odejdeš? (tohle zabíralo na mojí, musela jsem prostě do obýváku a ona usnula sama) Bohužel jsme se doma dopracovali i tak daleko, že jsem nechávala chvíli vybrečet, stála jsem za dveřmi a ten srdcelivnej pláč poslouchala, ale neslo to ovoce :palec:
A je tady i možnost zoubků a o to je to pak složitější :think:
Držím palečky aby jste se konečně vyspali celou noc :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
13.2.13 07:43

@kudrnka89 já osobně při tomto jsem zavedla Estvillovou metodu a od té doby usíná malý sám a spí celou noc :) jen ne každá mamina má na tuhle praktiku nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
13.2.13 08:03

@Pettule69 můžu se zeptat co je to za metodu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.2.13 08:10

Taky myslím, že tohle je učebnicový příklad na Estvilla :think: Pokud víš, že se nebudí hlady, tak je prostě potřeba, aby se sama naučila usínat. Hezky je to popsané v knize Každé dítě může dobře spát. Popisují tam mmj. spánek takto malých dětí, často se jim střídají fáze hlubokého a povrchového spánku, často se v noci budí a kontrolují, zda jsou ve stejné situaci jako před usnutím, tedy v bezpečí. Pokud jsou zvyklé u něčeho usínat, vyžadují to pak při každém probuzení. Pokud jí přestaneš uspávat, zapláče si, ale naučí se postupně usínat sama. Bude se budit dál, ale poradí si s tím. Tak to tam je aspoň popsané. ;)
Jinak teda abych nedělala chytrou, já taky vstávám 3× za noc, malé je 6 měsíců, vždycky nakojím a spí dál. Nechci jí ještě nechat brečet, protože mám strach, že má opravdu hlad nebo žízeň a nerada bych jí trápila. Ale časem jsem také připravená to zavést. Občas se mi vzbudí třeba hodinu po nakojení, tak k ní jen vstanu, pohladím, aby věděla, že tam jsem, ale nechám ji. Chvilinku si třeba popláče, tak minutku a pak ztichne a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
13.2.13 08:10

Třeba to budou zoubky…syn se okolo 5. měsíce začal budit po hodině (kojený), takže jsme ho nakonec být nechala spát se mnou v posteli a byl klid, nechtěl pak ani jíst…asi potřeboval být u mě, ale zuby mu vylezli až před rokem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
13.2.13 08:15

@Eugiinka http://www.maminka.cz/…unguje-na-96 podle toho jsem se řídila, malý to pochopil už za 3 dny a začal usínat sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
13.2.13 08:23

@Pettule69 tak to my zvládli v poho, malej usínal řekla bych dobře, problém byl až kolem 2let, kdy šel do velké postele z které vylézal.
Ale pořád se v noci budil, třeba jen napít čaje, a hned usnul, ale budil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
13.2.13 08:33
@Eugiinka píše:
@Pettule69 tak to my zvládli v poho, malej usínal řekla bych dobře, problém byl až kolem 2let, kdy šel do velké postele z které vylézal.
Ale pořád se v noci budil, třeba jen napít čaje, a hned usnul, ale budil :roll:

jo to malý dělá taky, je sice ještě v postýlce, ale tež se budí v noci na čaj, napije se a chrápe dál…ja estvilla zavedla proto, že měl po nocích záchvaty pláče, řval třeba 2 hodiny v kuse a nebyl k utišení až jsem to neydržela a zkusila jsem to…naštěstí to pomohlo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.2.13 09:40

Kdyz odejdu tak hystericky plac az se zalika. Je mi ji lito, ale nevim co mam delat. Ja uz taky zkousela nechat vyplakat, ale ja to nevydrzim jdu za ni a to myslim ze je ten problem nejsem trpeliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
13.2.13 09:44

U nas taky zabrala Estvillova metoda, jinak bychom se vyspali..Dulezite ale je, pokud se jednou rozhodnes to praktikovat, musis tomu verit a stat si za tim..Deti vyciti, pokud vahas. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.2.13 11:46
@kudrnka89 píše:
Kdyz odejdu tak hystericky plac az se zalika. Je mi ji lito, ale nevim co mam delat. Ja uz taky zkousela nechat vyplakat, ale ja to nevydrzim jdu za ni a to myslim ze je ten problem nejsem trpeliva.

Ono je to pro ty děti jak droga, když jsou na něco zvyklé :( čím starší dítě, tím silnější návyk. Mně to taky trhalo srdce, když jsem ji nechala plakat poprvé. Ale obávám se, že pokud chceš přestat dělat otroka při jejím usínání, nenapadá mě jiné řešení. Chce se dobře dopředu připravit, co nejvíc si o tom přečíst a nepolevit! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.2.13 19:26

JO to je pravda. Knizku kazdy dite muze spat dobre, zacala jsem to praktikovat spala dobre, ale ja pak polevila a kdyz ne ja tak tata. A vsechno bylo pryc. Musim byt odhodlana, ale je pravda, ze me to rve srdce.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí