Vzteká se a vzteká se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
282
8.4.13 09:17

@petulatko Vzteka se, kdyz jde do kocarku jak dopoledne tak odpoledne. Je unavena mne si oci, zive a stejne ne a ne usnout je se vsteka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.4.13 09:19

Kolem deseti měsíců mi děti spaly nejhůř.
Zjevně se jí mění spánkový režim. Vezmi si, že už ted jsi z toho nervózní, to se dá pochopite, tudíž asi nejmilejší k prckovi nebudeš - není tedy až takový zlo nechat ji chvíli brečet. Stejně uspáváš od osmi do…třeba až 11. Tak to udělej jinak, v osm není unavená, dej ji spát v půl deváté, až ti bude připadat trochu unavená. Sama si řekni, že to bude trvat dvě hodiny at jsi dopředu klidná.

vykoupej, dej jí večeři, nakoj, převleč do pyžámka - prostě váš běžný rituál - pomazli a dej do postýlky. Choď za ní často, přikrej, pohlad, uklidni a zas odejdi.
A nebo - to se sice nedoporučuje v chytrých knihách, ale mně to fungovalo - dej do postýlky, když bude plakat chvíli jí nech, ale pak vezmi do náruče, potul ji - neumím to vysvětlit, ale dvě děti mi takto v náruči nakonec obvykle okamžitě usnuly. Zlozvyk z toho neměly, ani se to nestupňovalo, že bych musela desetkrát chovat, či chovat hodinu, ba naopak, časem věděly, že pochovám a usnuly za pár sekund.
Ty zlomy jsou nepříjemné, navíc změna času- v kolik jsi ji dávala spát před změnou času? navíc jarní počasí, to bývají spánkové krize časté.
 har.

PS: když udělám gamatickou chybu, která ostatní dráždí, omluvím se, poděkuju a cítím se trapně ;) Ostatní komentáře netřeba.
edit: došlo mi že myslíš dopoledne :) v deseti měsících uz nechce tolik spát - nedávej ji spát b osm ráno. není unavená.

Příspěvek upraven 08.04.13 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.4.13 09:21

A pro ji uspavas od 8hod? Zda se ti unavena? Nas prcek ma teprve 7m, ale 2 hod po probuzeni by mi neusnul znova ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.4.13 09:25

@harpyje myslim, ze zakladatelka ma na mysli 8-11 dopoledne.
@kudrnka89 ale zkusila bych taky o chvili pozdeji dat spinkat. Je to o nervy s umrncenym mimcem, vim, ale asi nic jineho nezbyde. Ja si malou bravam dopo na spani do postele a to mi spi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
8.4.13 09:25
@Denisa313 píše:
Já jsem uspávala pod digestoří s třepáním a v postýlce nespinkal vůbec..Později jsem uspávala stejně ale jakmile usnul, položila jsem ho do postýlky. Jak si na ni zvykl, začala jsem uspávat bez digestoře a ted jsem ho týden uspávala v ruce a přítel ho hladil po obličeji a zase po usnutí položila do postýlky..Už 5 dní ho položím do postýlky, hladím po obličeji a usne sám, hned a bez pláče :dance:…Nemůžeš si taky vytvořit nějaké rituály a postupně je od ní odnaučovat? Třeba uspávat v kočáře doma, kamarádka malé zpívala a usnula, později ji zpívala v postýlce. Já jsem taky myslela že nám to zůstane, že budu pořád třepat s 8 kilovým prckem, pod digestoří a usínat vedle něj na posteli..Tu knížku mám, ale taky nemám to srdce ho nechat vyřvat :think:

u nás to bylo podobně. Nejdřív za šumu a za intensivního houpání, pak bez houpání v postýlce za šumu, kdy jsem ji hladila, pak bez hlazení sama jen se šumem a pak už i bez šumu. Když ji dám do postýlky a začne se vztekat, znamená to, že ještě nechce spát, tak to zkoušíme třeba za 5, 10, 15 minut, až usne stejně sama a bez pláče…Důležitý je vychytat tu správnou dobu, kdy se jí chce spát, ale není přetažená…To je pak o nervy a usíná špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.4.13 09:27
@Ali-Ali píše:
A pro ji uspavas od 8hod? Zda se ti unavena? Nas prcek ma teprve 7m, ale 2 hod po probuzeni by mi neusnul znova ani nahodou.

No moje mala (9mes) takhle spava. Vstane cca 6,30 a do 8,30 musi byt znova v posteli a usne treba jeste na dve hodiny. Pak uz teda ne, pak uz potrebuje aspon ctyri hodky bdit, ale to rano nevim, asi dospava noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.4.13 09:28

@petulatko Ano ja myslela dopoledne. Mně přijde unavena. A ani ji uz nic nebavi nechce si hrat nic jen chovat. Ale mate pravdu zkusim ji nechat co nejdyl vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.4.13 09:32

@petulatko @kudrnka89
aha. tak samozrejme kazde ditko je jine. jenom me to prekvapilo, prislo mi to dost brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
8.4.13 09:34

@kudrnka89 jo jinak já mám taky strašně vzteklou holčičku :srdce:.Je to šílený, už od narození je šíleně vzteklá :pocitac:.Nicméně je jí rok a půl a skoro žádná změna :?,v noci spí stále hrůzostrašně. Budí se i 6 krát a hučí taj taj a nebo mmmmm(to je mlíko :mrgreen: )a pořád má nějaký problém :roll:.Všechno jí strašně rychle vytočí. Od roka spí jen po obědě a to spí celkem fajn, ale jinak :roll: :roll: :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.4.13 10:33

Uspávat tři hodiny dítě mi přijde naprosto nesmyslné. Tak ji nedávej spát v 8, můžeš to zkusit třeba po svačině, najedené napité dítě obecně usíná líp. Předpokládám, že kočár má kšíry, ty jsou tam právě od toho, aby dítě nevypadlo z kočárku. Takže je buď používej nebo začni dávat do postýlky i přes den, nemusíš ji hned nechat vyřvat, ale vytrvale bych zkoušela, pokud máš nervy na tříhodinový uspávání v kočárku, tak určitě máš nervy i na to ji dát do postýlky a třeba tam s ní být, držet za ruku nebo naopak pokud kojíš, tak ukojit a pak přendat a odejít, metod je spousta, jen si musíš najít tu, která vyhovuje dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí