Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím holky ![]()
Ja už si připadám jak cvok. Mám 10ti mesicní holcicku. Od narození spanek stál za prd v noci casto vstavala ted je to malicko lepsi probudi se je jednou a spi do 6.00. Pres den vzdy spala dobre sice jen v kocare bud venku a nebo doma v predsini( v postylce spinkat pres den neumime) vtom je velky problem a vim muzu za to sama ale nevim jak ji to odnaucit, ale nejhorsi je to, ze uz ted se v kocare toci sup na bricho a na kolinka a je pospani takle to zkousim jestli neusne od 8 treba az do 11hod. Uz zacinam byt nad ni nervni a protivna protoze je to porad dokola a uz me to nebavi.
Chci se zeptat jestli mate podobny zkusenosti kazda rada dobra. Joo a knizku kazde dite muze spat dobre jsem cetla ale nedokazu ji nechat brecet, tak ja uz vazne nevim je to tezky.
Jak vam deti v tomhle veku spinkaj a cim nebo jak je uspavate.
Dekuju za odpovědi ![]()
Příspěvek upraven 08.04.13 v 08:33
Takže chápu dobře, že nespí přes den v kočárku? Uspáváš od 8mi do 11ti hod? Zkusila bych režim přizpůsobit jí. Zřejmě ještě není unavená. Ten spánek se dětem přecijen často mění, tak asi nastala změna
Tak vzteka se mala nebo ty, ze nespi?
Jinak maly ma 3 mesice a pres den taky prestal spavat a pak je uknourany a ma narazove zachvaty place. Takze jsem to vyresila jednoduse a proste si s nim lehnu do postele, mazlim ho, dam mu zuzlat prso(pokud nekojis dej treba flasku s cajem).Me takto usne a ja pak odejdu z pokoje. Vydrzi spat pres hodinku coz je mnohem lepsi nez ty jeho 10 minutove spanky..
@Piuse píše:
Vsteká se![]()
![]()
Jestli narazis na tu gramatickou chybu, tak kazdy neumi perfektne gramatiku. Kde se to ve Vas lidi bere, ze hned musite kazdeho opravovat a ztrapnovat. ![]()
Já jsem uspávala pod digestoří s třepáním a v postýlce nespinkal vůbec..Později jsem uspávala stejně ale jakmile usnul, položila jsem ho do postýlky. Jak si na ni zvykl, začala jsem uspávat bez digestoře a ted jsem ho týden uspávala v ruce a přítel ho hladil po obličeji a zase po usnutí položila do postýlky..Už 5 dní ho položím do postýlky, hladím po obličeji a usne sám, hned a bez pláče
…Nemůžeš si taky vytvořit nějaké rituály a postupně je od ní odnaučovat? Třeba uspávat v kočáře doma, kamarádka malé zpívala a usnula, později ji zpívala v postýlce. Já jsem taky myslela že nám to zůstane, že budu pořád třepat s 8 kilovým prckem, pod digestoří a usínat vedle něj na posteli..Tu knížku mám, ale taky nemám to srdce ho nechat vyřvat ![]()
@sara1000 presne tak pisu to rychle za pochodu a hnet ozvena vim je to ostuda ![]()
Ahoj mě malá v noci spí od devíti do půl sedmé v noci stávám asi stokrát, to chce dudlík to se neumí přetočit. Přes den spí dvakrát od půl desáté jak se jí chce někdy půl hod. někdy aji dvě. uspávám u nás na posteli, mazlíme se hladím ji po hlavičce a tak, ale nejdýl asi půl hodiny dýl nemám nervy.No a potom přendám do postýlky. Večer rovnou do postýlky dám pusu a jdu. Hodně u nás záleží na tom jak je moc ospalá, musí být unavená, takže si spí jak chce když usne v šest večer tak nechám spát hodinu potom vzbudím a jde spát třeba v deset. ![]()
@sara1000 píše:
Jestli narazis na tu gramatickou chybu, tak kazdy neumi perfektne gramatiku. Kde se to ve Vas lidi bere, ze hned musite kazdeho opravovat a ztrapnovat.
Tak v první řadě, kdo neumí pravopis, ztapňuje se sám…
V druhé řadě, zakadatelko, nemusíš nechat dítě řvát hodinu. Dej malou do postýlky a podle potřeby docházej. Třeba co minutu nebo co pět minut, podávej dudlík, pohlaď, přikrývej, ale nemluv. Někdy to trvá třeba hodinu nebo i dvě
, než usne, ale naučí se to, já jsem o tom přesvědčená…
@sara1000 @Denisa313 přijde vám že jsem mluvila s váma? Ne! Tak mlčte jo. @kudrnka89 já pravopis taky moc neovládám, ale tohle mě hnet praštilo přes obličej
@KPKristy píše:
Tak v první řadě, kdo neumí pravopis, ztapňuje se sám…V druhé řadě, zakadatelko, nemusíš nechat dítě řvát hodinu. Dej malou do postýlky a podle potřeby docházej. Třeba co minutu nebo co pět minut, podávej dudlík, pohlaď, přikrývej, ale nemluv. Někdy to trvá třeba hodinu nebo i dvě, než usne, ale naučí se to, já jsem o tom přesvědčená…
Mozna se ztrapnuje, ale neni treba hned na to poukazovat se smajlikem s vytrestenyma ocima. Chyba se muze vloudit, jsme lide a ne stroje. A to tu nemluvim o DIS vadach, ktere proste cloveku nedovoluji se spravne gramaticky vyjadrit.
@Piuse píše:
@sara1000 @Denisa313 přijde vám že jsem mluvila s váma? Ne! Tak mlčte jo. @kudrnka89 já pravopis taky moc neovládám, ale tohle mě hnet praštilo přes obličej
Aha, koukam, ze tu prispivam do diskuze, kde nesmim rict svuj nazor(stejne, jako ty).Ikdyz neni uplne k tematu…Kdyz prispuvas do diskuze, tak by jsi mela byt pripravena, ze nekdo na tebe bude reagovat.
@sara1000 píše:
Mozna se ztrapnuje, ale neni treba hned na to poukazovat se smajlikem s vytrestenyma ocima. Chyba se muze vloudit, jsme lide a ne stroje. A to tu nemluvim o DIS,nebo mozna DYS vadach(ted si nejsem jista), ktere proste cloveku nedovoluji se spravne gramaticky vyjadrit.
No já spíš nechápu nadpis diskuze vzteká se a vzteká, když se řeší spánek…Nicméně spaní se fakt u dětí pořád mění a my jsme v půl roce nastolili Estvila a od té doby (malá má dva roky) spí sama v postýlce bez problémů, položíme a ona ví, že je čas spát. Chce to ale vytrvat v přesvědčení, že tu metodu chcete použít a vytrvat až do konce, jinak nefunguje. ![]()