Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, asi to nemá řešení, ale - máme doma strašnou spoustu berušek. Vyrojily se někdy včera nebo předevčírem, už jsem jich vynesla na balkón asi dvacet, momentálně mi jich třeba na kuchyňském okně leze sedm
. Nevíte, kde se berou? Všechna okna máme zavřená, kromě ventilačky v obýváku, ale v obýváku beruška není ani jedna… V kuchyni jich je nejvíc, pak taky v budoucím dětském pokoji, pár jich bylo i v ložnici a dvě dokonce v koupeně…
A pro znalce - je beruška trvalka? Jak se to tedy jmenuje u zvířat
. Prostě - přezimuje? Nebo je to nějaké poslední vzepětí před zimou?
No, je mi jasné, že tohle není zrovna maminkovské téma, ale aspoň pro odlehčení… ![]()
Fakt jsem z toho blázen… ![]()
Berušky jsou vytrvalé jak mravenci, jakmile jednou přijdou, jen tak neodejdou
Sice to chvíli může být roztomilé, ale když po 50. šlápneš nechtěně na berušku, tak to křupnutí
začneš fakt nenávidět.
My jsme teď měli doma taky pár berušek - já bych si jich ani nevšimla, upozornila mě mamka, že jí seděly v okně na peřinách a že je mám taky. Bylo jich asi 5, já jsem na ně pak zapomněla a zmizely ![]()
Já myslím, že je to nějaká sezonní záležitost, ony zase zmiznou…
nam se vcera vyrojily pidimusky, taky nevim kde a odkud a je to hnus ![]()
Jo a beruse stipou, tak bych likvidovala ![]()
A určitě to jsou ty asijské berušky, že jo? (oproti našim mají víc teček a různé barvy) Ty bývají agresivnější (jejich případné kousnutí nebo i to co vylučují) ![]()
Tak kouká, že zaberuškový pokoj několik sezon po sobě jsem asi měla jen já
![]()
Gladys, já právě myslím, že i loni bylo těch berušek moc, ale pak nám zmizely… Asi to máte doma hezčí ![]()
Jj, mají víc teček a jsou červené a žluté, právě jsem jich jen z kuchyňského okna sebrala 19!!!!
Co s nimi? A hlavně, jak zamezit tomu, bay se nám sem nacpaly další?
Ja tedy asi moc neporadim, ale pripomelo mi to, ze lonsky vanoce sme domu privezli kraasnej stribrnej smrk (cca dvoumetrovy) a ty chudery tam byly asi „zazimovany“, takze kazdou chvili sme nejakou rozslapli nebo psi sezrali… Ale za me prosim nezabijet, ja je mam strasne rada, sou krasny…
Tedy jako mala sem je prej mela rada i k jidlu, ale to si nepamatuju a co si nepamatuju, to se nestalo… ![]()
radka.vos píše:
Ale za me prosim nezabijet, ja je mam strasne rada, sou krasny…
No jo, ale ony to fakt nejsou naše berušky, to jsem si všimla, až když jsem si je pořádně prohlídla… a že při sbírání 19 brouků si je pořádně prohlídneš
.
Jsou větší, žluté nebo červené, a mají víc teček…
Když hkac napsala, že jsou to asijské berušky, nedalo mi to a dala jsem to do vyhledávače… A budou to asi pěkné mrchy
. Například: http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?…
Fiha, tak to jsme doma zatim nemeli.
Nam se tu letos najednou objevilo velke mnouzstvi much. Takova stredni velikost, jen si poletovaly a nijak neskodily, postupne vymrely. Rikala jsem si, ze s nima nebudu nic delat, no a ted jsem se vsimla, ze okna, skrinky a nabytek jsou plne tecek, od ceho asi ![]()
Dalších 6!!!
A to máme plastová okna, už jsem nenechala ani mikroventilaci, dveře do kuchyně jsem taky zavřela… Kde se tam pořád berou?
![]()
Amabilis77 píše:
Nechci strašit, ale zřejmě se u vás chystatjí přezimovat…
Když nechceš, tak proč strašíš?
![]()
Ta představa mě fakt děsí, holky, pomóc…
Kdybyste viděly, kolik jich ještě sedí venku na baráku…