Všude samá beruška :)

5468
8.10.10 14:38

Všude samá beruška :)

Holky, asi to nemá řešení, ale - máme doma strašnou spoustu berušek. Vyrojily se někdy včera nebo předevčírem, už jsem jich vynesla na balkón asi dvacet, momentálně mi jich třeba na kuchyňském okně leze sedm 8-o . Nevíte, kde se berou? Všechna okna máme zavřená, kromě ventilačky v obýváku, ale v obýváku beruška není ani jedna… V kuchyni jich je nejvíc, pak taky v budoucím dětském pokoji, pár jich bylo i v ložnici a dvě dokonce v koupeně…
A pro znalce - je beruška trvalka? Jak se to tedy jmenuje u zvířat ;). Prostě - přezimuje? Nebo je to nějaké poslední vzepětí před zimou?

No, je mi jasné, že tohle není zrovna maminkovské téma, ale aspoň pro odlehčení… :)
Fakt jsem z toho blázen… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
8.10.10 14:42

Berušky jsou vytrvalé jak mravenci, jakmile jednou přijdou, jen tak neodejdou :cert: Sice to chvíli může být roztomilé, ale když po 50. šlápneš nechtěně na berušku, tak to křupnutí :poblion: začneš fakt nenávidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.10 14:45

My jsme teď měli doma taky pár berušek - já bych si jich ani nevšimla, upozornila mě mamka, že jí seděly v okně na peřinách a že je mám taky. Bylo jich asi 5, já jsem na ně pak zapomněla a zmizely :mrgreen:

Já myslím, že je to nějaká sezonní záležitost, ony zase zmiznou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.10.10 14:46

nam se vcera vyrojily pidimusky, taky nevim kde a odkud a je to hnus :-x
Jo a beruse stipou, tak bych likvidovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.10.10 14:46

A určitě to jsou ty asijské berušky, že jo? (oproti našim mají víc teček a různé barvy) Ty bývají agresivnější (jejich případné kousnutí nebo i to co vylučují) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.10.10 14:48

Miliony berušek :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.10.10 14:49

Tak kouká, že zaberuškový pokoj několik sezon po sobě jsem asi měla jen já :evil: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.10 14:50

Gladys, já právě myslím, že i loni bylo těch berušek moc, ale pak nám zmizely… Asi to máte doma hezčí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.10.10 14:55

Jj, mají víc teček a jsou červené a žluté, právě jsem jich jen z kuchyňského okna sebrala 19!!!!
Co s nimi? A hlavně, jak zamezit tomu, bay se nám sem nacpaly další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.10.10 14:57

Ja tedy asi moc neporadim, ale pripomelo mi to, ze lonsky vanoce sme domu privezli kraasnej stribrnej smrk (cca dvoumetrovy) a ty chudery tam byly asi „zazimovany“, takze kazdou chvili sme nejakou rozslapli nebo psi sezrali… Ale za me prosim nezabijet, ja je mam strasne rada, sou krasny… :-) Tedy jako mala sem je prej mela rada i k jidlu, ale to si nepamatuju a co si nepamatuju, to se nestalo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.10.10 15:02
radka.vos píše:
Ale za me prosim nezabijet, ja je mam strasne rada, sou krasny… :-)

No jo, ale ony to fakt nejsou naše berušky, to jsem si všimla, až když jsem si je pořádně prohlídla… a že při sbírání 19 brouků si je pořádně prohlídneš :evil: .
Jsou větší, žluté nebo červené, a mají víc teček…

Když hkac napsala, že jsou to asijské berušky, nedalo mi to a dala jsem to do vyhledávače… A budou to asi pěkné mrchy :cert: . Například: http://www.lidovky.cz/…n_noviny.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.10.10 15:06

Fiha, tak to jsme doma zatim nemeli. 8-o Nam se tu letos najednou objevilo velke mnouzstvi much. Takova stredni velikost, jen si poletovaly a nijak neskodily, postupne vymrely. Rikala jsem si, ze s nima nebudu nic delat, no a ted jsem se vsimla, ze okna, skrinky a nabytek jsou plne tecek, od ceho asi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.10.10 15:13

Dalších 6!!!

A to máme plastová okna, už jsem nenechala ani mikroventilaci, dveře do kuchyně jsem taky zavřela… Kde se tam pořád berou? 8-o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.10.10 15:20

Nechci strašit, ale zřejmě se u vás chystatjí přezimovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.10.10 15:22
Amabilis77 píše:
Nechci strašit, ale zřejmě se u vás chystatjí přezimovat…

Když nechceš, tak proč strašíš? :lol: :lol: :lol:
Ta představa mě fakt děsí, holky, pomóc…
Kdybyste viděly, kolik jich ještě sedí venku na baráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová