Kia cee´d - zkušenosti?

3040
7.10.10 20:06

Kia cee´d - zkušenosti?

Ahoj holky, rozhodli jsme se koupít větší auto. Moc se nám líbí Kia cee´d kombi. Oproti oktavce je ve stejné výbavě o polovinu levnější. Tak by nás zajímalo, jaké s ní máte zkušenosti? Prosím klady i zápory. Děkuji mnohokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3307
7.10.10 20:10

To jsem zvědavá kdo co poradí.My ji chtěli taky a automechanici u nás nám ji rozmluvily-drahé náhr.díly…Nakonec jsme koupily skoro novou Opel Zafira,máme ho 2.5 roku a zatím nadmíru spokojeni.Je to taky velké auto,pro 7 lidí a super je že 2 zadní sedačky jsou ukryté v podlaze a nemusí se vytahovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.10.10 20:12

No, my jsme se rozhodovali mezi oktávkou a kiou. Náš známý automechanik nám řekl, že jasně kia.Právě co se týče náhradních dílů. Ovšem to bylo v porovnání s oktávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
7.10.10 20:17

lemaz, nejsem odborník ale jestli vám tohle poradil automechanik jak je to vůl :zed: :zed:

logickým uvažováním musí každýmu dojít že kia je nějakej blbej čínan a všechny náhradní díly se vozí bůhví odkud a budou určitě mnohem dražší než české náhradní díly do českého auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.10.10 20:30
zuzka.mamka píše:
lemaz, nejsem odborník ale jestli vám tohle poradil automechanik jak je to vůl :zed: :zed:logickým uvažováním musí každýmu dojít že kia je nějakej blbej čínan a všechny náhradní díly se vozí bůhví odkud a budou určitě mnohem dražší než české náhradní díly do českého auta

No, až na to, že kia cee´d se vyrábí na slovensku. Chtěla jsem radu ohledně auta a ne urážky na člověka, který pracuje 15 let v autorizovaném servisu a je to odborník ve svém oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
7.10.10 20:40
zuzka.mamka píše:
lemaz, nejsem odborník ale jestli vám tohle poradil automechanik jak je to vůl :zed: :zed:logickým uvažováním musí každýmu dojít že kia je nějakej blbej čínan a všechny náhradní díly se vozí bůhví odkud a budou určitě mnohem dražší než české náhradní díly do českého auta

nezlob se ale oktavka už taky není česka patří wolfsvagnu jen tak mimochodem a ten ma nejdrahší nahradní díly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.10.10 20:49

Lemaz my máme Kiu c´eed ale krátkou, tak nevím, jak moc Ti pomůžu.. máme jí dva roky a zatím velká spokojenost!!!!!! :palec: kdyžtak napiš SZ, co by Tě konkrétně zajímalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minch
7.10.10 20:49

Hahahaha…tak tohle si myslí většina čechů, proto jezdí půlka národa v „ochcávkách“ :lol: :lol: Většina náhradních dílů je cenově srovnatelná, stačí se mrknout třeba do Auto Kelly, nebo do Rallu.

A mě by zajímalo, která logika říká, že se náhradní díly na Oktávky vyrábějí v Česku?? Oktávka je koncernový výrobek Audi, Volkswagen, Seat, Škoda…ta auta mají stejné podvozky, stejné motory, některé stejné plasty, stejné řídící jednotky…akorát karoserii vlastní…díly se vyrábějí různě po světě, mimochodem i v Číně…náhradní díly na Kiu se vyrábějí i v nošovickém Huyndai..takže „logicky“ jsou levné, protože jsou české ?? :lol: :lol: Jinak veškeré plasty na Kiu se vyrábějí v Rychalticích v jedné korejské firmě, takže Kia má vlastně polovinu auta vyrobenou v česku..takže je taky česká :-D :-D ne vlastně československá :-D :-D

Proč stojí česká oktávka o polovinu víc, než Kia, která není čínská, ale korejská!, vyrábí se v Bratislavě! a má 7letou záruku!!!! Tu asi nedávají jen tak ze srandy…

Můj děda taky kdysi říkal, že by si nekoupil zahraniční vůz, protože by se nedoplatil náhradních dílů, ale to se psal rok 1975 a vládl zde tvrdou rukou bratr komanč!

Dneska je jiná doba…

Já osobně kiu nemám, ale mají ji dvoje známí, pravidelně chodí do servisu a slusně se k ní chovají a nemůžou si ji vynachválit…navíc mají auto, které má neokoukaný design a nejezdí s ním každý druhý…

Předpokládám, že tvé auto je Škoda Ochcávia…tak si ho užij, ale když chceš komentovat jiné značky, nejdříve si o nich něco zjisti…

Já bych do Kie klidně šla!!!!

• Citovat
  • Upravit
Minch
7.10.10 20:51

Koukám, že už se ohlardili i jiní, než jsem sepsala ten svůj sloh… :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4051
7.10.10 20:52

Ma draha polovicka ma auta jako konicka. Muj bracha chce kupovat auto a manzel mu doporucoval bud octavii tour nebo kiu ceed. Mel limit snad do 300 tis. Tim bych rekla ze pokud je octavie draha, kia ceed bude dobra volba! Zkusenosti ale bohuzel nemam.

Příspěvek upraven 07.10.10 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.10.10 20:55

Minch super napsáno!!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.10.10 20:56

Před třemi lety vyšel super srovnávací test aut-kolik stojí auto od zakoupení do prvních tuším 100 tis. km-bral se v potaz interval garančních servisů,cena garančky,cena náhradních dílů…V tu dobu jsme obhlíželi auta a Kia Ceed byla jedním z favoritů.V tu dobu vyšla jako jedna z nejdražších,co se provozu týče.
Jenže dnes to všechno může být úplně jinak-intervaly garančních prohlídek se posouvají,ceny se mění.
Nyní se poohlížíme po novém autě-na jaře chceme kupovat jiné.
Také je jedním z favoritů Kia-ale sportage.Takže také uvítám jakékoli informace o této značce-ceny servisu,poruchovost…a pokud má někdo z vás sportage,tak uvítám postřehy o tomto modelu.
Jinak octavia je hodně drahá na náhradní díly i servis,má jí známý,takže o této značce neuvažujeme.
Máme peugeota a s touto značkou jsme nesmírně spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
7.10.10 21:00

Byli jsme se na Kiu podívat. Za 390tis (akční cena - janak je za 474tis) je v super výbavě. Záruku má na 7 let na celé auto (některé mají třeba jen na plechy). Je u nás fakt horkým favoritem. Potřebujeme velké rodinné auto, které nás nesežere.
Děkuji Moni25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
7.10.10 21:03

Mame Kiu kombiha..resili jsme naprosto stejne dilema mezi Ceedem a Octavii…dobre jsme se rozhodli…Ceed je skvele auto !

Ke Skodovce obecne nemam moc sympatie…pripada mi trosku predrazena 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.10.10 21:06

tak na servisku se musí jednou ročně (jinak hrozí snad ztráta záruky) a ve většině pražských servisů autorizovaných stojí okolo 4800Kč.. respektivě takto nás stála ta první a bude teď stát i druhá.. poruchu jsme žádnou neměli, takže nedovedu říct co se týče ceny ND.. a spotřeba je trošinku vyšší než avizovaná a udaná v TP - krátká 1.4 benzin nám jezdí za průměr 8l.. když řídím já i když manžel, takže způsobem jízdy to nebude.. jinak na ten slabý motor to autíčko docela jede i ta krátká verze má poměrně prostornej zavazadlovej prostor.. super je, jak se dají sklopit zadní sedadla do uličky - vznikne rovná plocha zavazadlového prostoru.. já jsem prostě z tohohle auta zatím nadšená a nemůžu nic extra vytknout :oops: kupovali jsme v NH Car - dali nám lepší výhody a slevy plus věci navíc oproti Emil Frey (info pro Pražáky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová