Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
všimla jsem si že si tu tykáte,je to tak nějak automaticky nebo si tykáte že se znáte už z více diskusí a domluvily jste se tak…jde mi o to abych někoho neurazila když začnu tykat nebo se mám nejdříve zeptat??
N těhle forech si lidi obvykle tykají automaticky. Nevidím důvod, proč by to mělo urážet ![]()
Přesně tak, většinou jsme tu stejně staří, tak proč si vykat? A když je někdo starší o 10 20 let, proč to řešit? Když ti to vyloženě nikdo nevyčte, tak v tom nevidim problém.
Tykáme si automaticky. Jestli se někdo urazil, tak to byly většinou jen prudící anonymky, takže z toho si nic nedělej a tykej ![]()
Akorát mi přijde divné, když sem přijde chlap, tak mu každá tak nějak automaticky vyká, pokud to už není stálý uživatel. Teda nic proti novým chlápkům tady, jen mi to vykání přijde srandovní ![]()
Taky jsem pro tykání na fórech. Když mně někdo vyká v běžném životě - a nejde o pracovní záležitosti nebo uzavírání finančních věcí - tak dostávám kopřivku… Devadesát procent lidí ale nabídnuté tykání odmítne…
Mne by zajimalo vykani tchynim
proc ta babizna nenabidne tykani? mame deti, zijeme s manzelem uz 7 let, tchan mi nabidl tykani, kdyz se narodil potomek, moje mama nabidla tykani memu muzi , kdyz jsme se vzali
Jura007 píše:
Taky jsem pro tykání na fórech. Když mně někdo vyká v běžném životě - a nejde o pracovní záležitosti nebo uzavírání finančních věcí - tak dostávám kopřivku… Devadesát procent lidí ale nabídnuté tykání odmítne…
Juro, 90% lidí tykání odmítne? S tím jsem se zatím nesetkala
Mě tykání připadne takové „lidštější“ a líp se s tím člověkem pak mluví.
(můj táta říká: Lepší je říct „ty vole“ než „vy vole“) ![]()
Tak to naši tykání nenabídli, ale přítel jim ho nabídl, takže oni mu tykali a on jim vykal. Holt byli ze staré školy, takhle
Mně naopak je naopak docela blbý tykat tchánovi, ale když mi to nabídl, tak přece nebudu odmítat.
Jasně, tykat ![]()
Jsou i fóra, kde si lidi vykají, ale to si člověk tak nějak všimne…
Já vykání moc nemám ráda, úplně divné mi přijde, když si vykám se zhruba stejně starým člověkem - jak blbečci
![]()
S tchánovýma si taky tykáme, MM s našima též a ačkoli jsem na to nebyla doma zvyklá (naši obojí vykali), tak mi to už přijde dneska přirozené a divné by bylo vykat ![]()
to je taky dobrý téma-mně tchýně tykání nabídla ale mně to přišlo divný tak jí vykám ale říkám jí babi nebo mamko…a naši mé drahé polovičce tykání vůbec nenabídli ![]()
Juro - taky jsyme se s odmítnutím tykání snad nesetkala.
Táta si tykal s manželem asi 10 let, mamka mu nabídli tykání před 2 lety, když jsme spolu začali chodit, a tchánovci mi to nabídli v den naší svatby.
Táta si s ex potykal v hospodě. Mamka nikdy. jeho rodiče po svatbě ale používalo se mamka taťko…
Mám to jak DONAGA,jak už jsem zvyklá vykat,nedokážu tykat kor starší osobě…takže ačkoliv mi tchýně pod nátlakem otázek moji dcerky tykání nabídla,já ji pořád vykám…Moji rodiče spolubydlícímu nabídli tykačku hned… ![]()
Na tykání v diskuzích si pomalu zvykám… ![]()
My jsme dlouho nemohli v práci „zlomit“ na tykání nového šéfa. A že je to fajn chlap, bylo nám to o to divnější. Občas jsme zorganizovali nějakou firemní akci, zašli do hospůdky zapařit - neožratelný Moravák
takže zas nic, až po roce nám to sám nabídl. Asi se bál, že ztratí kredit či co ![]()