Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nejdu si ani tak pro radu, jako spíš se „vykecat“.
Konečně jsme se s manželem dohodli, že začneme pokoušet štěstí. Jenže než jsme se dostali od teorie k činům, přišla mi absolutně neočekávaná nabídka strávit po novým roce týden v USA. Částečně pracovně, částečně na podívání.
A já se teď snažím vymyslet, co s tím. Amerika mě láká, nikdy jsem tam nebyla a zřejmě se asi hned tak nepodívám.
Odložit pokoušení až na leden? Oželet Ameriku? Nebo to prostě risknout a letět těhotná, kdyby se to povedlo. Kdyby šlo o 2 hod let, tak snad, ale 18 hod v letadle, navíc během prvních tří měsíců se to nedoporučuje. Je mi 27, takže akorátní čas na dítě. Byla jste někdy některá v podobné situaci?
Je ti sice 27 let, ale zase nejde o takový posun, ne??
Tak se začnente snažit po výletě do Ameriky..Mě to nepřijde jako problém.
![]()
Let trvá 8 hodin… a když jsem byla jednou u gynekologa, bavil se s jednou pacientkou, která pracuje jako letuška a říkal, že klidně může létat…a ani prý nevadí ty rentgeny na letišti…
já bych se pokoušela dál a v ledni si krásně užila ten pobyt…protože pokud otěhotníš,pak se dlouho nikam nedostaneš ![]()
Jj, určitě nejde zas o takový posun. Spíš jsem to jen potřebovala někam vysypat, jsem totiž hrozná, vždycky si všechno krásně naplánuju a buch, je po plánech ![]()
Ahojky, vždyť už je říjen, tak to posunete jen o chvilenku. Já bych počkala a rozhodně letěla, s prckem se pak hned tak nikam nevydáš ![]()
No já bych se o to nepokoušela ,ale né z důvodů, že bych si myslela, že mi let může uškodit..
Ale spíše proto, že v prvních týdnech je člověku špatně, blije, neudrží potravu, je rozhozený a nejraději by 24h spal..
A jak se znám, přestože by mi doktor řekl, že nic nehrozí, stejně bych se pořád užírala co kdyby..
Takže pro duševní i tělesnou pohodu bych výlet raději absolvovala bez mimi..
Za sebe, ameriku a vse okolo fakt nemusim, takze pro me by bylo rozhodovani velice lehke a sla bych do snazeni.
Tebe ale amerika laka, tak bych se tam podivala a hned po navratu bych vlitla na delani miminka. ![]()
no tak každá to má jinak, mě špatne nebylo po celý těhu, takže kdybysme mimi neplánovali, tak bych ani nevěřila, že jsem těhotná a jen na týden? Tak v tom bych problém neviděla, ale zase nemůžeš vědět jak ti bude. Někdo zvrací jak šakal a někdo těhu příznaky nemá vůbec, tak jestli se bojíš tohoto, tak to odložte až po.
Tak já bych taky volila, buď čekat nebo těhotná neletět. Takže jestli tam chceš hodně letět, tak bych čekala.
Ja bych se dal pokousela.Jde o tyden.A nikde nepise ze hned otehotnis.Muzes ale taky ne.
Já bych letěla i těhotná
Ale já měla i začátek těhotentství pohodovej, kdyby ti bylo špatně…Ale já jsem pro se snažit, když to do tý doby vyjde, hurá, sledovat se a podle zdravotního stavu se rozhodnout, když to nevyjde, užiješ si to v pohodě a otěhotníš po návratu
Je i slušná pravděpodobnost, že se nezadaří hned v prvních třech měsících snažení, půl roku je cekem asi norma…
ahojky,já bych letěla i těhotná
kamarádka letěla v 7 týdnu do austrálie a taky v pohodě,ničeho bych se nebála,držím palečky at brzy vyjde obojí ![]()
Na většině letů se dá s letuškama dohodnout,abys seděla někde poblíž záchoda nebo tak, jsou opravdu velmi ochotný, halvně na těchto dlouhých letech. Já letěla víc jak 15 hodin, sice netěhotná, ale dalo se to přežít
a myslím, že ti to nijak neublíží, mě to přijde jak sedět doma na židli, nevím, co je na tom nebezpečnýho.
Lenka512 píše:No, ja teda neviem, ale podľa mňa ten lekár nemá pravdu. citujem z jedného článku:
Let trvá 8 hodin… a když jsem byla jednou u gynekologa, bavil se s jednou pacientkou, která pracuje jako letuška a říkal, že klidně může létat…a ani prý nevadí ty rentgeny na letišti… …
Kosmické záření stoupá se zvyšující se nadmořskou výškou a je důležité především při letecké přepravě ve výškách nad 8km (transkontinentální lety). Jeden přelet oceánu z Evropy do severní Ameriky představuje radiační zátěž přiblížně 1,2mSv, což odpovídá 30 snímkům plic nebo třeba jednomu vyšetření bederní páteře.
(Celý článok je tu: http://www.rodina.cz/clanek6494.htm)
Keďže by som ako tehotná dobrovoľne 30krát na rentgen nešla, ako tehotná by som do Ameriky neletela. Radím počkať, veď je to len pár mesiacov…