Nějak se to komplikuje

853
6.10.10 12:53

Nějak se to komplikuje

Ahoj, nejdu si ani tak pro radu, jako spíš se „vykecat“.
Konečně jsme se s manželem dohodli, že začneme pokoušet štěstí. Jenže než jsme se dostali od teorie k činům, přišla mi absolutně neočekávaná nabídka strávit po novým roce týden v USA. Částečně pracovně, částečně na podívání.
A já se teď snažím vymyslet, co s tím. Amerika mě láká, nikdy jsem tam nebyla a zřejmě se asi hned tak nepodívám.
Odložit pokoušení až na leden? Oželet Ameriku? Nebo to prostě risknout a letět těhotná, kdyby se to povedlo. Kdyby šlo o 2 hod let, tak snad, ale 18 hod v letadle, navíc během prvních tří měsíců se to nedoporučuje. Je mi 27, takže akorátní čas na dítě. Byla jste někdy některá v podobné situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
6.10.10 12:57

Je ti sice 27 let, ale zase nejde o takový posun, ne??
Tak se začnente snažit po výletě do Ameriky..Mě to nepřijde jako problém. :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.10.10 12:57

Let trvá 8 hodin… a když jsem byla jednou u gynekologa, bavil se s jednou pacientkou, která pracuje jako letuška a říkal, že klidně může létat…a ani prý nevadí ty rentgeny na letišti…

já bych se pokoušela dál a v ledni si krásně užila ten pobyt…protože pokud otěhotníš,pak se dlouho nikam nedostaneš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
6.10.10 12:59

Jj, určitě nejde zas o takový posun. Spíš jsem to jen potřebovala někam vysypat, jsem totiž hrozná, vždycky si všechno krásně naplánuju a buch, je po plánech 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
6.10.10 12:59

Ahojky, vždyť už je říjen, tak to posunete jen o chvilenku. Já bych počkala a rozhodně letěla, s prckem se pak hned tak nikam nevydáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.10.10 13:00

No já bych se o to nepokoušela ,ale né z důvodů, že bych si myslela, že mi let může uškodit..
Ale spíše proto, že v prvních týdnech je člověku špatně, blije, neudrží potravu, je rozhozený a nejraději by 24h spal..
A jak se znám, přestože by mi doktor řekl, že nic nehrozí, stejně bych se pořád užírala co kdyby..
Takže pro duševní i tělesnou pohodu bych výlet raději absolvovala bez mimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
6.10.10 13:06

Za sebe, ameriku a vse okolo fakt nemusim, takze pro me by bylo rozhodovani velice lehke a sla bych do snazeni.

Tebe ale amerika laka, tak bych se tam podivala a hned po navratu bych vlitla na delani miminka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.10.10 13:10

no tak každá to má jinak, mě špatne nebylo po celý těhu, takže kdybysme mimi neplánovali, tak bych ani nevěřila, že jsem těhotná a jen na týden? Tak v tom bych problém neviděla, ale zase nemůžeš vědět jak ti bude. Někdo zvrací jak šakal a někdo těhu příznaky nemá vůbec, tak jestli se bojíš tohoto, tak to odložte až po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
6.10.10 13:12

Tak já bych taky volila, buď čekat nebo těhotná neletět. Takže jestli tam chceš hodně letět, tak bych čekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.10.10 13:16

Ja bych se dal pokousela.Jde o tyden.A nikde nepise ze hned otehotnis.Muzes ale taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.10.10 13:19

Já bych letěla i těhotná :-D Ale já měla i začátek těhotentství pohodovej, kdyby ti bylo špatně…Ale já jsem pro se snažit, když to do tý doby vyjde, hurá, sledovat se a podle zdravotního stavu se rozhodnout, když to nevyjde, užiješ si to v pohodě a otěhotníš po návratu :-) Je i slušná pravděpodobnost, že se nezadaří hned v prvních třech měsících snažení, půl roku je cekem asi norma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
6.10.10 13:23

Letěla jsem ve 20 týdnu a v pohodě :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
6.10.10 13:29

ahojky,já bych letěla i těhotná
kamarádka letěla v 7 týdnu do austrálie a taky v pohodě,ničeho bych se nebála,držím palečky at brzy vyjde obojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
6.10.10 13:32

Na většině letů se dá s letuškama dohodnout,abys seděla někde poblíž záchoda nebo tak, jsou opravdu velmi ochotný, halvně na těchto dlouhých letech. Já letěla víc jak 15 hodin, sice netěhotná, ale dalo se to přežít :) a myslím, že ti to nijak neublíží, mě to přijde jak sedět doma na židli, nevím, co je na tom nebezpečnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.10.10 13:36
Lenka512 píše:
Let trvá 8 hodin… a když jsem byla jednou u gynekologa, bavil se s jednou pacientkou, která pracuje jako letuška a říkal, že klidně může létat…a ani prý nevadí ty rentgeny na letišti… …
No, ja teda neviem, ale podľa mňa ten lekár nemá pravdu. citujem z jedného článku:
Kosmické záření stoupá se zvyšující se nadmořskou výškou a je důležité především při letecké přepravě ve výškách nad 8km (transkontinentální lety). Jeden přelet oceánu z Evropy do severní Ameriky představuje radiační zátěž přiblížně 1,2mSv, což odpovídá 30 snímkům plic nebo třeba jednomu vyšetření bederní páteře.

(Celý článok je tu: http://www.rodina.cz/clanek6494.htm)
Keďže by som ako tehotná dobrovoľne 30krát na rentgen nešla, ako tehotná by som do Ameriky neletela. Radím počkať, veď je to len pár mesiacov…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová