Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jako žena bych mu nabídla tykání já .Ty mu podřízená nejsi.
Ale ,co takhle říct kámošce jestli by Vás nepředstavila.Spíš nechápu,že jí to nedošlo a nechá Vás si spolu vykat,kdaž se scházíte.Tohle mi nejde do hlavy. ![]()
trošku odbočím. Na Frekvenci 1 před časem probíhala diskuse jestli je ještě někdo kdo v dnešní době vyká svému protějšku, pár se jich tam našlo, ale šlo spíše o starší ročníky, znáte vy někoho takového? ![]()
Neznam
. Nevim, asi bych to ani neumela
nejak by mi to neslo abych svymu manzelovi vykala
@lukresia píše:
trošku odbočím. Na Frekvenci 1 před časem probíhala diskuse jestli je ještě někdo kdo v dnešní době vyká svému protějšku, pár se jich tam našlo, ale šlo spíše o starší ročníky, znáte vy někoho takového?
Vůbec…Jen se mi akorát vybavila Škopková ze Slunce,seno.Ta vykala babče v posteli ![]()
@alli_li píše:ˇ Úplně se slyším…jak mu vykám třeba v posteli.
Neznam. Nevim, asi bych to ani neumela
nejak by mi to neslo abych svymu manzelovi vykala
@Tereza1986 no mě přijde i divný vykat rodičům nebo babičce, ale znám takové případy a všechno jsou to lidi do 30 ![]()
Naši bývalí sousedé, manželé, tak ročník 1950 si vykali a jejich děti jim také vykaly a znělo to teda hrozně
. Ale prostě někde se to asi pořád drží ![]()
@lukresia Protějšku né,ale moje tchýně vyká své mamce a to má „jenom 55“
Tož jiná doba. ![]()
mě rozesmívá představa, že bych manželovi vykala, např: vzal byste prosím po cestě do práce vynést koš? máte hlad? mám Vám připravit něco dobrého? atd… ![]()
Co rodina,to jiný zvyky.U nás si nevykal nikdo s nikým.
A taky si pamatuju,že moji rodiče nesnášeli,když jsem nějakého jejich známého nebo kamaráda nazývala tetou nebo strejdou.
Prostě jsem jim měla říkat jménem.
Příspěvek upraven 14.05.12 v 13:52
@lukresia takhle to zní fakt úsměvně, ale v reálu to zní, že jsou to prostě dva cizí lidé. My byli malí a vůbec jsme nevěděli, že jsou to manželé a že ty děti, jak jim vykaly, že to jsou jejich děti.
@Bublana i trošku smutné mi to přijde zvláště u těch dětí, je to pak jen založené na úctě, mě by chyběla vroucnost a láska
@lukresia píše:
trošku odbočím. Na Frekvenci 1 před časem probíhala diskuse jestli je ještě někdo kdo v dnešní době vyká svému protějšku, pár se jich tam našlo, ale šlo spíše o starší ročníky, znáte vy někoho takového?
Protějšku ne, ale manžel (25) vyká rodičům.
@KPKristy píše:
Já na tchýni radši nevolám, nevím jak. Když o ní mluvím, říkám mamka. Když mluvím s ní, tak z oka do oka, abych ji právě nemusela oslovovat
taky to máím takhle nikdo mi to nenabídl chodíme spolu 10 let a ted máme malýho a pořád nic no asi už by mi to ani nešlo i tchýně brácha mi to nabídl a tomu tykám ![]()